Ekranı kapatın, eğlenmeye başlayın

Eskiden dışarıdan yorgun argın gelir, “Evim evim, güzel evim” deyip bir köşeye kıvrılırdık. Artık sürekli evdeyiz, bu cümleyi söylemez olduk. Yine de yuvamızın tadını çıkarmak mümkün. Evinizi eğlenceli hale getirecek, ekransız faaliyetleri hatırlatmak istedik.

Haberin Devamı

Ekranı kapatın, eğlenmeye başlayın
Oyunlar birleştirir

Oyun oynamak aileyi bir araya getiren harika etkinliklerden biri… Kutu oyunları oynamak isterseniz; Monopoly, Tabu, Jenga, Kelime Oyunu, Carcassonne gibi oyunlar hem eğlenceli hem de faydalı. Geleneksel oyunlar da seçilebilir. İsim-Şehir-Hayvan oyunuyla düşünme ve araştırma becerileri gelişiyor, dikkat ve odaklanma gerektiren SOS oyunuyla kıyasıya bir çekişme sizi bekliyor. Çakıl taşlarıyla oynanan 5 Taş gününüzü güzel geçirmenizi sağlayacak. Sessiz Sinema da en eğlenceli ev oyunlarından...

Bitki köşesi hazırlayın

Kış bitkileriyle dolu bir köşe hazırlamaya ne dersiniz? Hem siz hem de çocuklarınız için harika olacak. Çocuklar bitkilerin rahatlatıcı gücünün farkına varacak ve bakımlarının nasıl yapıldığını öğrenecek. Üstelik farklı tasarımlar deneyerek el becerileri gelişecek. İsterseniz kumaş, kâğıt ve mukavvaları da kullanarak saksı süsleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Geri dönüşümle harikalar yaratın

Çocuklar atık malzemeleri değerlendirmeyi öğrenirken eğlenecek. Kış aylarında hayvan dostlarımızı beslemek için küçük yemlikler yapabilirsiniz. Pet şişeleri kesin, kestiğiniz yerleri renkli bir bant ile kaplayın, içini mama veya suyla doldurup pencere kenarına bırakın. Atık tuvalet kâğıdı rulolarının üzerine fırçayla bal sürüp etrafına buğday taneleri serpin. Böylece buğdaylar ruloya yapışacak. İki ucundan ip geçirip ağaca asabilirsiniz. Kuş yemliğiniz hazır... Eski çoraplarsa kukla yapmak için çok ideal.

Mutfakta etkinlik çok

En sevdikleri yiyecekleri birlikte hazırlayın. Doğal malzemelerle yapılacak bir kek veya yılbaşı pastası... Malzemeleri karıştırmasını isteyin, karışım hazır olunca fırına sürün ve tadını çıkarın. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Kitaplara zaman ayırın

Okumanın o kadar çok yararı var ki… En tatsız anlarımızı tatlı hale getirir, hayattan keyif almamızı sağlar kitaplar. Ailece yapılacak okuma etkinlikleri moralinizi yükseltecek. Okuduğunuz kitapları birbirinize anlatın, kitaplar hakkında sohbet edin... Bu, zamanla vazgeçilmeziniz olacak.

Haberin Devamı

Fırça, boya ve kâğıt!

Çocuklar resim yapmaya bayılır. Ebeveynler de en son okul sıralarında yapmıştır. Fırçayı, boyayı, kâğıdı alın, her biriniz farklı bir resim yapın. Amaç iyi resim değil, eğlenmek olsun! Acaba neler çıkacak ortaya? Bir de tüyo vereyim: Yeni yıl yaklaşıyor. Sevdiklerinize sevginizi yeni yıl kartlarıyla anlatabilirsiniz. Bir kartonu 13x18 cm boyutlarında keserek üzerine resim yapın. Arkasına yazı yazıp sevdiklerinize gönderin.

Hem geleneksel hem modern

Masallar aileyi birbirine bağlar, geçmişle bugün arasında köprü kurar. Kendinize bir masal saati belirleyebilirsiniz. Hem geleneksel masallar hem de modernler... ‘Kırmızı Başlıklı Kız’, ‘Bremen Mızıkacıları’, ‘Keloğlan’ veya ‘Dede Korkut Masalları’ çocukların çok hoşuna gidiyor.

Haberin Devamı

#EVDEKAL ETKİNLİKLERİ

Ekranı kapatın, eğlenmeye başlayın
MASAL TİYATROSU

İş Sanat Masal Tiyatrosu, ‘Alaaddin’ ile çocuklara keyifli bir masal dinletisi sunuyor. issanat.com.tr üzerinden yayımlanan etkinliğe ayrıca İş Sanat’ın YouTube sayfasından da erişebilirsiniz.

HAFTANIN KİTABI

Ekranı kapatın, eğlenmeye başlayın

Büyük Sorular Kitabım’ bebeklere özel. Hayvanları eğlenceli bir şekilde öğreten ve sevdiren bu kitabı çok sevecekler.

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Yazar-çizer: S. L. Audrain - T. Americo
Tür: Okulöncesi
Yaş: 0-3
Sayfa: 16
Fiyatı: 35 lira

 

Yazarın Tüm Yazıları