Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Türkiye’nin ilk aile çocuk yeni yıl festivali 17-18 Aralık’ta Zorlu PSM etkinlik alanında gerçekleşecek. Festivalde çocukları atölyelerden danslara, konserlerden çizgi film kahramanlarına kadar pek çok sürpriz bekliyor. Festival koordinatörü Tomru Dereköylü ile buluştuk, festivalle ilgili merak edilenleri konuştuk.

Haberin Devamı

'Yeni yıl masalı festivali' başlıyor. Nereden çıktı bu festivalin fikri?

Türkiye’de hiç yeni yıla dair çocuk ve aileyi kapsayan bir festival yok. Çocukların tarçın kokuları içinde, yılbaşına ait ikonları, ağaçları, ışıkları, o rengârenk süsleri gördükleri bir alan da yoktu. Biz de bir düş kurduk ve ‘Yeni yıl masalı’ adı altında bir masal dünyası oluşturmak istedik. Dekorlarıyla, masallarıyla, eğlencesiyle harika bir etkinlik geliyor... Festival, Zorlu PSM’deki etkinlik alanlarında gerçekleşecek ve 17-18 Aralık Cumartesi-Pazar olacak. Çocuklar iki gün boyunca burada yeni yıla dair her şeyi görecekler.

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Haberin Devamı

Çocukları ve aileleri neler bekliyor?

Çocukların hayal etmesini ve hayallerini gerçekleştirebilmesi bizim çıkış noktamız. Dolayısıyla bu festivalde çocukların bol bol hayal kurmasını istedik. Ayrıca çocukların aynı anıyı paylaşmaları da çok değerli. Buraya gelen her çocuk özgürce, istediği gibi eğlenecek, dolu dolu iki gün geçirecek. Bu festivalin bir özelliği daha var. Çocuklar, televizyondan izlediği ve hayranı olduğu çizgi film karakterleriyle tanışma fırsatı bulacaklar. Onlarla şarkılar söyleyip danslar edecekler ve bir sürü animasyon karakteriyle de içeride buluşup dans edecekler. Eğlence ta kapıda başlayacak çünkü çocuklar etkinlik alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar. Yılbaşı orkestrası yeni yıl şarkıları çalacak. Çocuklar tiyatrolar izleyecek, yılbaşı atölyelerine katılacak, süsler ve hediye paketleri yapacak, kurabiyeler pişirip çikolatalar yapacaklar.

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Peki, çocukların ebeveynleriyle beraber yapacağı atölyeler de var mı?

Olmaz olur mu? Meselâ ebeveyn çocuk ritim atölyeleri olacak, kamp alanlarımız, spor alanlarımız olacak çocuklar ebeveynleriyle orada da deneyimler yaşayacaklar. Ayrıca boyama etkinlikleri, hediye paketleri, mutfak ve dans atölyeleri de olacak. Ayrıca bir sürprizimiz daha var, her yerde festival boyunca kar yağacak! Yani kapalı alanda kar deneyimi de yaşayacak çocuklar. Ayrıca bir de konserimiz olacak, ama o sürpriz olsun.

Haberin Devamı

Festival biletli mi?

Evet. Biz aile etkinliği yaptığımız için bir ebeveyn bir çocuk bileti olacak, biletin fiyatı 350 lira ve biletler Passo.com adresinden alınabilir. Biz her etkinlikte bir sivil toplum kuruluşuyla beraber çalışmaya çok özen gösteriyoruz. Çünkü her çocuğun her noktada, her eğlencede olma hakkı olduğunu düşünüyoruz ve bunun için de alan açma zorunluluğunu bir sorumluluk olarak hissediyoruz. Bu bizim için çok önemli ve olmazsa olmaz! Biz bu yıl bilet gelirimizi Tohum Otizm Vakfı ile paylaşacağız.

Fotoğraflar: Ozan Güzelce

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Türkiye’nin ilk yeni yıl, aile-çocuk festivali Zorlu PSM’de düzenlenecek. Üstelik eğlence hemen kapıda başlayacak çünkü çocuklar etkinlik alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar.

Haberin Devamı

Yer: İstanbul-Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Tarih: Bugün/yarın
Saat: 10.00
Yaş: 3+
İletişim: (0212) 912 37 76
Fiyatı: Ebeveyn-çocuk bileti 350 lira

Vikingler doğa koruyucuları

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Çocukların çok sevdiği Vikingler bu kez geri dönüşüm ve ilkyardım bilgileriyle örülü bir oyunla sahnede! Çevre bilinci aşılamak için onu bu oyuna götürebilirsiniz.

Yer: İzmir-Çağan Irmak Kültür Merkezi
Tarih: Yarın
Saat: 14.00/16.00/17.00
Yaş: 4+
İletişim: (444) 7 743
Fiyatı: Veli ve çocuk 113 lira

ŞİRİNLER

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

7’den 77’ye herkesin çok sevdiği Şirinler, teması iyilik olan danslı, müzikli, eğlenceli bir oyunla sahnede. Beklenmedik bir yağmur sonrası Şirinler Köyü ve birçok mantar ev zarar görür. Şirin Baba, Şirine, Şaşkın Şirin ve Güçlü Şirin bu sorunu çözmek için bir yolculuğa çıkarlar.

Haberin Devamı

Yer: Ankara-Akün Sahnesi
Tarih: Yarın
Saat: 15.00
Yaş: 6+
İletişim: (0312) 427 19 71
Fiyatı: 68 lira

HAFTANIN KİTABI

‘Bir Kirpi Bin Masal’ küçük bir kirpinin masallar aramak için çıktığı yolculuğu anlatan sıcacık bir hikâye. Çocuklar çok sevecek.

Eğlence alanına kaydıraktan kayarak ulaşacaklar

Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Yazar: Çiğdem Gündeş
Çizer: Bahar Ünlüer
Tür: Masal
Sayfa: 36
Fiyatı: 85 lira

 

Yazarın Tüm Yazıları