Kürk, deri, Bülent Ersoy

Polemikler bazen iyidir.

Haberin Devamı

Biz Bülent Ersoy’u güzellikle, rica, minnet, saygı ve sevgi çerçevesinde kürkten vazgeçirmeye çalıştık.

Rakip bazı yayın organları gibi belatı vurmadan, konuyu hayvanlardan saptırmadan ilerledik.
Yaptıklarımız, konuştuklarımız, tavır, hâl, olaylara yaklaşım ve tepkilerimizle örnek olalım istedik çünkü.
Tüm söylenenler arasında Bülent Hanım’ın değindiği doğru bir konu vardı ki beni son üç gündür yaşanan onca karmaşanın arasında, şu anda sadece o ilgilendiriyor.
“Siz de deri giymeyin” dedi.
Haklı.
Kürk kadar olmasa da deri kıyafetler de hayvanseverlerin artık daha fazla söz sahibi olduğu dünya modasında geri plana itilmeye başlandı zaten.
Kürkten kaçınmak daha kolayken deride bu değişim biraz daha yavaş ilerliyor.
Deri olmayan ayakkabı, çanta, kemer bulmak kolay değil.
Zaman ve biraz daha çaba lazım.
Ama özellikle ceketlerde ve pantolonlarda suni deriler, deri görünümlü kumaşlar iyi birer alternatif. Ki ben ve benim gibi pek çok hayvansever de suni derileri tercih etmeye özen gösteriyoruz.
Bülent Ersoy’la bu hararetli tartışma, kürk kadar deri konusunun da gündeme gelmesine yaradığı için iyi oldu.
Sonuçta sen ben kavgası olmamalı yaptığımız, her şey ağzı dili olmayan, işkence gördüklerini sadece gözyaşları ve çığlıklarıyla anlatabilen o masum hayvanlar için.

Haberin Devamı



Sinematek Kadıköy’de

Boğaziçi Üniversitesi’nde okuduğum yıllarda ve sonrasında, Mithat Alam Film Merkezi hep ikinci adresim olmuştu.Mithat Alam Film Merkezi, ne güzel ki, Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle şimdi Kadıköy’de güzel bir etkinliğe can veriyor.Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından 1965 yılında kurulan Türk Sinematek Derneği’nin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen “Sinematek yaşıyor! 50. Yılda, 50 Film, 50 Sunum” etkinliğinde, sinema tarihinin en iyi filmleri Kadıköy’e geliyor.Federico Fellini’nin Tatlı Hayat, Andrei Tarkovsky’nin Andrei Rublev, Orson Welles’in Yurttaş Kane’i gibi sinema tarihinin en iyi filmlerinin olduğu etkinlikte, sunumlarda Ezel Akay, Vecdi Sayar, Mehmet Güleryüz, Bengi Semerci, Erden Kıral, Özgür Mumcu, Tayfun Pirselimoğlu, İlber Ortaylı, Murathan Mungan, Atilla Dorsay, Yankı Yazgan, Ege Cansen, Filiz Kutlar gibi usta isimler var.Film gösterimleri ve söyleşiler Caddebostan Kültür Merkezi’nde cuma akşamları saat 20:30’da. 

Haberin Devamı



Smaç, sayı, maç

Sadettin Saran’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Beni lise yıllarıma döndürdü, gençleştirdi, harekete geçirdi, kıpırdattı, heyecanlandırdı.
Saran grubun davetlisi olarak Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil’le aynı takımda sahaya çıktım.
Voleybol maçında Sadettin Saran, Özkan Mutlugil, federasyon yetkilileri, Sinan Akçıl, Betül Demir, Özgün ve İlyas Yalçıntaş da vardı.
Başta sahada basılmadık yer bırakmayan Sinan Akçıl olmak üzere hepimiz çocuklar gibi şendik. Ben bir ara bayağı hırs yapıp, sağa sola, her topa koştuğumu ve nefes nefese kaldığımı hatırlıyorum. Güzeldi.
Amaç daha fazla insanın voleybolla tanışması. Etkinlikler 81 ilde devam edecek, 4 binden fazla sporsever sahaya çıkacak. Ben gerçekten çok keyif aldım, herkese de tavsiye ediyorum.

 

 

Haberin Devamı

Serkan’ın çağrısı


Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’nde radyoculardan enstrümantal eserlere de destek istemişti klarnetin usta ismi Serkan Çağrı. Gerçekten de kendisi gibi söze gerek duymadan enstrümanıyla duyguyu geçiren bir sanatçı için doğru bir istekti bu.
Serkan geçen gün, Suriyeli ud sanatçısı Naseer Shamma önderliğinde dünyanın çeşitli ülkelerinin en ünlü müzisyenleriyle bir araya geldi.
The Global Music Ensemble olarak Paris Olimpia Hall’da bir konser verdiler.
Dünyaya barışı müzik getirecek mesajlarının verildiği konsere bakınca şöyle düşünmeden edemedim; Serkan Çağrı’nın değeri uluslararası platformlarda çok daha iyi biliniyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları