YÖK’e kalite sorgusu

Ülkelerin karnelerinde, üniversitelerinin dünya sıralamasında yeri ve yabancı öğrenci çekme kapasiteleri neredeyse ekonomileri kadar önem taşıyor. Bu nedenle YÖK’ü ziyaret eden milletvekilleri, üniversitelerin ‘eğitim kalitesi ve niteliğini’ sorguladı: “Neden ilk 500’de üniversitemiz yok?”

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret etti. Toplantıda en önemli konu, üniversitelerdeki eğitim kalitesi, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları ve küresel rekabet oldu.

YÖK’e kalite sorgusu

Milletvekilleri, üniversite sayısının artmasına karşılık, eğitim kalitesinin düştüğünü, dünya sıralamasında Türk üniversitelerinin bulunmadığını dile getirdiler. YÖK Başkanı Özvar “Türk üniversitelerinin dünyada ilk 500’e girebilmesine dönük bir vizyonumuz var. Onlara rehberlik yapacağız. Üniversitelerde kalitenin daha da yükseltilmesi için gayret edeceğiz. Üniversitelerimizde 240 bin yabancı öğrenci okuyor. Yabancı öğrencilerin ülkemizi tercih etmelerini istiyoruz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Uluslararası kriterler belli. Birincisi nitelikli yayın, ikincisi üniversite-sanayi işbirliği, üçüncü ise eğitim öğretimde küresel rekabet. Saygınlık, parayla filan sağlanmıyor.

FUTBOLA ‘KEŞKEK’ FORMÜLÜ

Hatay'da düzenlenen ‘gastromoni buluşmaları’ organizasyonuna katılan gazeteciler, başarının yemek üzerinden tarif edildiği ilginç bir sohbete katıldılar. Hatay’ın bir süreden beri yıldızı parlayan futbol takımının başarısı ‘keşkek’ örneğiyle dile getirildi.

YÖK’e kalite sorgusu

Umut Erdem’in aktardığına göre, Atakaş Hatayspor’un Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kulübün iki yıldır yakaladığı başarının şifrelerini anlattı. Kulübün çalışma stratejisini “keşkek” yemeğine benzeten Savaş, “Hatay’da Sünni kesimde ‘aşur’, Alevi kesiminde de ‘hirisi’ denir. Keşkek de deseniz, hirisi de deseniz, aşur da deseniz, içine koyduğunuz malzemenin kararında olması lazım. Yapanların sevgisini katması, şevkle, heyecanla yapması lazım. Kim kararında malzeme kullanıp, kararında pişiriyorsa, güler yüzle sunuyorsa, en çok başarılı olan odur” dedi.

Haberin Devamı

YÖK’e kalite sorgusuLütfü Savaş

Savaş, takımdaki başarının kaynağının da doğru orandaki katkı olduğunun altını çizerek, “Ekipte birbiriyle uyumu ve huzur ortamını yakaladık. İşte başarı o yüzden geldi” diye devam etti. Farklı etnik kökenleri saygıyla, sorunsuz olarak içinde barındıran Hatay’ın mutfağındaki uyum, futbol takımına da yansımış anlaşılan.

Yazarın Tüm Yazıları