İki tekerle var olmak

Amerika’da bir belediyenin elektrikli bisikletleri hizmete sokmasının ardından bir hafta içinde bisiklet istasyonlarında kuyruk olmaya başladığını ve belediyenin de talebi karşılamak için istasyon sayısını iki katına çıkartma kararı aldığını belirten @onuralpunal Twitter kullanıcılarına sordu, “Ankara’da E-Bike sistemi nasıl olur acaba?”

Haberin Devamı

www.summitbikeshare.com internet sitesinden inceleyebileceğiniz uygulama, dokuz istasyondaki 120 elektrikli bisikletle hizmet veriyor. Utah’ta 2017 yılında başlatılan proje kapsamında, bugüne kadar 54 bin 943 yolculuk yapılmış ve 114 bin 371 mil mesafe kat edilmiş. Kış aylarında olumsuz hava koşulları nedeniyle uygulamanın kullanılamadığını da belirteyim. Utah’a bağlı Park City’de hâl böyleyken, @onuralpunal’in sorusuna bisiklete hasret Ankaralılardan gelen yanıtlarsa şunlar olmuş:
@kutalkalfali Öncelikle bisiklet şeridi kavramını kabullenmemiz gerekiyor. Ancak ve ancak bunu kabul edersek, oralara park etmeyi vs. bırakırsak, bu tarz şeyleri düşünebiliriz.

HURDACIYA SATARLAR

@tugaycinar1 Ben motosikletimle sağ şeritten giderken bile ölmemek için direniyorum. Üstüne üstlük bilinçsiz kullanıcı bunu alır, fazla yaşayamaz üstünde.
@OMR_CNGZ55 Olmaz ki bazı kendini bilmezler karşı çıkarlar hatta parçalayanlar bile olur...
@hibrahimemre Yenidoğan’ın ara sokaklarında parçalara ayırıp hurdacıya satarlar birader, hayal kurdurma bize.
@chefposei Ankara’da nerede sürülebilir ki, imkansız.
@esesyazacak Ankaralılar tarafından pek kabul görmedi sanırım. Yol durumu ve bisikletin çalınması riski şikayetlerin başında.
@tarikbasarann Bunun gelmesi için takribi 38 sene var daha.
@onrsrdg Çinçin’den Dışkapı’ya E-bike ile geçmek mi ? Neyse hayal kurmayalım şimdi.

Haberin Devamı

GÖRÜNÜRLÜK, SABIR, İNAT

@arizonakaktusu Valla bizim üniversiteye dönem başında koymuşlardı. Bir tek o dönem gördüm, bugün de ‘Burada bisikletler vardı, ne oldu’ diye sordum. Arkadaşlar, ‘Bozuldular, sonra da götürdüler herhalde’ dedi.
@serenciyas Bisiklet gelir, bisiklet yolları yapılır, hepsi olur. Bisikletli sayısı arttıkça trafikte sıkıştıran magandaların sayısı da azalır. Önemli olan görünürlük, sabır ve inat. Ankara gibi yokuşlu bir şehirde de e-Bike sistemi şahane olur.
Öte yandan, bisiklete binmeyi ancak rüyasında görebilen kentliler de oldu, yokuşlardan dem vuranlar da... @loresimma, “Rüyamda Ankara’da metronun ortasında bisiklet sürüyordum. Bu ne demek oluyor” diye sorarken, @mahsunbaskurt56, “Seni sevmek Ankara yollarında bisiklet kullanmak gibi. Bir yokuş biter bir yokuş başlar” tespitinde bulundu. Bugün dört tekerimiz yokken binbir eziyet çektiğimiz yollarda, bir gün yaya olarak, fiziksel farklılıklarımızla ve iki tekerle de var olabilmek dileğiyle.

Haberin Devamı

İki tekerle var olmak

REX İYİLEŞİP KONSERE GİTTİ

Twitter’ın aktif kullanıcısı, AHBAP’ların sevgilisi Haluk Levent, cumartesi günü bir açılışta konser vermek üzere Ankara’ya geldi. Genel başkanı olduğu Ahbap Platformu’nun üyeleriyle de buluşan @haluk_levent, bu anlarda çektiği videoyu Twitter hesabından, “Ankara AHBAP’ları toplandık” notuyla paylaştı. Takipçileri, “Yemekler senden mi” diye sorarken, @haluk_levent bu soruyu, “Maalesef:(“ diyerek cevapladı. @haluk_levent, yukarıdaki fotoğrafa ise şu notu düştü: “Rex adlı köpeğimizin ameliyatını @Ahbap_Ankara üstlenmişti. Çok sağlıklı olmuş. Anadolu Rock dinlemek için konserime geldi.”
@ElifBilgeMavili, geçtiğimiz yıl, “Belindeki sinirlerden dolayı yürüyemiyor. 8 yıldır ben bakıyorum sokakta. Ameliyat masrafı 3 bin lira. Lütfen az çok demeden yardımcı olun. Çocuğum yürüsün yine” diyerek Twitter üzerinden Ahbap Platformu’na başvurmuş, Rex, @Ahbap_Ankara’nın desteğiyle ameliyat ettirilmişti.

Yazarın Tüm Yazıları