Yaşam elekleriyle can yoluna can suyu

“BİZİM çocuklarımız da dünya standartlarında sağlık hizmeti almayı hak ediyor.

Haberin Devamı

 

Bunun için KİT-VAK, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde kuracağı ‘Hücresel Tedavi Merkezi’ ile çocuklarımızı bu hizmetlere ulaştırmayı hedefliyor. Bu merkez gerekli cihazların alımı, ürün güvenliğinin takibinin sağlanacağı yazılım programlarıyla ve uluslararası akreditasyon sistemi sağlanarak gerçekleştirilecektir. Bu proje ile tedavi standartları yükseltilecek ve daha fazla çocuğumuz hayata kazandırılacak. Çocuklarımız dünyadaki merkezlerde uygulanan yeni tedavilere ulaşacaklardır. Açacağımız serginin geliri, bu projeye giden ilk para olacak...”

SIRA ÇOK ÖNEMLİ MERKEZDE
Bu sözlerle başlayalım bugün. Ve de yıllar önce tanıyıp, “Eleklerin Kraliçesi” dediğim birisinden söz edelim. 16 yıl önce un eleği üzerine iplikle resim işlemesini bir sanat dalı haline getiren Benan Bilek’ten. Sonra yukarıdaki sözlerle birlikte konumuza girelim. Önce KİT-VAK, yani Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı. Ne yapmış bugüne kadar? Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni hayata geçirmiş, Ege ve Dokuz Eylül tıp fakültelerinde birer barınma evi yapmış, oralarda kalmaları için yardım gereken hasta ve yakınları için “askıda oda” kampanyaları açmış, sağlık için umut olmuş. Tabii ki gönüllülerin özverileriyle, iyilikseverlerin bağışları, yardımlarıyla. Ve şimdi sıra, Hücresel Tedavi Merkezi’nde...

Haberin Devamı

ÇİFTLİKTE ATÖLYE ÇALIŞMASI
Gelelim şimdi, kurulması planlanan bu merkezle eleklerin ilişkisine; Benan Bilek’in özgün elekleri, iki yıl önce Torlak Çiftliği’nin kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle atölye çalışmasına dönüştü ve büyük ilgi gördü. Katılımcılar eleklere diledikleri resimleri aktardı, farklı işleme teknikleriyle renklendirdi. İlk kez geçen yıl düzenlenen ‘Yaşam Elekleri Sergisi’ eserlerinin geliri Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na (TÜRGÖK) bağışlandı.

SEVGİ VE HAYALLERLE BAĞIŞ
Bu yıl da 46 kadın sevgilerini, hayallerini, yaşam alanlarını simgelerle, resimlerle aktardıkları 58 eleği önemli bir amaç için bağışladı. 7 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de Kültürpark İzmir Sanat’ta açılacak Yaşam Elekleri Sergisi’nin geliri bu kez KİT-VAK’ın ‘Hücresel Tedavi Merkezi’ projesine can suyu olacak. Geliri, yaklaşık 2 milyon liraya mal olması beklenen merkeze bırakılacak sergi, 10 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

HAYDİ HERKES BU SERGİYE
“Yaşam Elekleri” ile ilgili haberleri okumuş, duymuş ya da görmüşsünüzdür. Ancak yıllardır KİT-VAK’ın çabalarını izleyen birisi olarak, sergiyi yinelemekte yarar var diye düşünüyorum. Belki farklı bir kişinin çorbada tuzu olmasına katkı sağlanabilir. Siz de 7-10 Aralık’ta yaşam eleklerini görebilirsiniz. Bir elekle birlikte çok önemli bir projede pay sahibi olmanın mutluluğunu da alabilirsiniz. Haydi sergiye!


 

BİR ÖZEL LİSTE

İlmek ilmek
emek verenler

PEKİ kim mi bu emeklerini bağışlayanlar? İşte liste: Asuman Toper, Ayla Demiray, Aylin İleri, Ayşegül Sarıoğlu Güler, Ayşen Soysaler, Ayşın Aksu, Ayzıt Uysal, Belgin Şenol, Berna Öztin, Berrin Bayram, Demet Günaydınlar, Elif Alkan, Fatma Eken, Figen Baran Akın, Gizem Ertürk, Güler Selamet, Gülgün Doğan Elçi, Gülsüm Kabak, Handan Benli, Hande Kahraman, Hayal Vanlıoğlu, Hayat Soncul, Hülya Birkan, Hüsniye Yılmaz, Kadriye Uysal, Lale Sökmen, Maksude Kılınç, Melike Melek Alp, Mine Tezcan, Mualla Şenolsun, Neşe Özdemir, Nurdan Şimşek, Nurgül Sevinç Akgün, Nurgül Iğdır Çakar, Özay Zorlu, Saba Atay, Sabahat Poyraz, Seda Dedeoğlu, Semra User, Sevilay Soysal, Suzan Oya Çakır, Sümeyye Selamet, Şenay Yener, Yeşim Veryeri, Yıldızay İçerler, Zuhal Nalbantoğlu.


BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Sanat zekâdır, akıldır, ruhtur... Toplum ve topluluk karşısında kendini görevli gibi hissetmesi gerekmez. (Thomas Mann)

Yazarın Tüm Yazıları