Şehitlerimizi uğurlamaya onlar neden gelmedi

izmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısının bir faciaya dönüşmesini trafik polisi Fethi Sekin canıyla önledi. Aynı girişimde adliye çalışanı Musa Can da yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İzmir, şehitlerini adeta kalbine gömdü.  Şehitlerin anılarının yaşatılması için kollar sıvandı, adlarının cadde ve sokaklara, parka verileceği duyuruldu, ailelerine geçim, çocuklarının eğitimi için güvence verildi. İkisini de saygıyla anıyorum, ailelerine sabır ve uzun yaşam diliyorum.

Merak ettim, ediyorum da

Aklıma takılan bir şeyi de paylaşmak istiyorum. Şehitlerimizi uğurlama töreninde yoğun kalabalık vardı. Başbakan Binali Yıldırım bir gece önce geldi, ailelere başsağlığı dileyip sabah gitti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ törenlerdeydi. Her partiden milletvekilleri de vardı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da. O zaman merak ettim, şimdi de ediyorum, çünkü herhangi bir gerekçe göremedim bugüne kadar:

İzmir’in vekilleri değiller mi

Haberin Devamı

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke (aynı zamanda parti sözcüsü)  ve Zeynep Altıok İzmir milletvekilleri değil mi? O törenlere katıldılar da ben mi atladım? İzmir şehitlerini uğurlamak için tek vücut olmuşken onların daha önemli ne işleri vardı, mazeretleri neydi?”

“Senin üzerine vazife mi” diyenler olabilir. Ama dedim ya, aklıma takıldı kaldı, sormadan edemedim…

------------------------------

 

 SÖZ SİZİN

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Otoyol Urla’ya da

ücretsiz olmalıdır

 

Urla’da oturan ve her gün iş için İzmir’e gidip gelen bir grup vatandaş kampanya başlattı. www.change.org’da başlatılan ve bugüne kadar yaklaşık 700 kişinin katıldığı imza kampanyasında Çeşme Otoyolu’nun Urla bölümünün de ücretsiz olması isteniyor. Dilek Ünal Savaşan’ın ilettiği, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletilecek kampanya metni şöyle:

Akıl alır gibi değil

“Urla'da yaşayan ve otoban kullanarak işine gidip gelmeyi tercih eden insanlardan biriyim. Tek bir geçişin (%20'lik yeni zam ile) 3 TL olması akıl alır gibi değildir. Zira ülkemizde çalışan, memur veya emekli hiçbir vatandaşın maaşına %20 zam almadığı düşünüldüğünde, son 1 yıl içinde yapılan diğer zamlarla birlikte ödediğimiz ücret %70 artmıştır.

Adaletsiz ve fahiş

Haberin Devamı

Güzelbahçe'nin İzmir içi sayılıp sadece 9 kilometre mesafedeki Urla'da yaşayan ve bu yolu kullanan binlerce insanın bu haktan mahrum bırakılması da neresinden baksanız adaletsizliktir. Sadece  9 kilometrelik mesafe için günde 6 TL , ayda ortalama 120 TL'lik bu adaletsiz ve fahiş ücretin kaldırılmasını talep ediyoruz.”

------------------------------------

 

 

BİR ÖNERİ BİR TÖREN

Nazım’ın heykeli daha

görünür yere alınmalı

Şehitlerimizi uğurlamaya onlar neden gelmedi

 

Bilmem bu güzel heykelin nerede olduğunu kaç İzmirli bilir. Büyük Türk şairi Nazım Hikmet in muhteşem heykeli. Prof. Tankut Öktem'in çok güzel görkemli eseri. Zamanında İzmirlilerin sahip çıktığı heykel. Bugün Kültürpark'ın içinde İzmir Sanat’ın arkasında kalan bir binanın duvarının dibinde.

Kordon’a taşınabilir

Haberin Devamı

Aslında bu heykel Kordon 'da çim alanın üzerine bir yere taşınmalı. Vasiyetine uygun olarak da arkasına yetişkin bir çınar ağacı taşınmalı, dikilmeli. Gelen turistler Nazım'ın bir Türk şairi olduğunu bir kez daha hatırlamalı, bilmeyenler öğrenmeli. Eğer Kordon olmazsa, ki olmaması için bir neden yok, Kültürpark içinde daha görünür bir yere taşınmalı. Nazım Türkiye’nin ve Türk sanatının gururu, dünyanın en büyük şairlerinden biridir. Yanlış mı düşünüyorum?  Nazım’ ı daha güzel bir yere aldıralım.

 

Çetin Erokay

------------------------------

 

 

115’inci yaşında

yarın anılıyor

  

İzmir 68’liler Platformu, yarın saat 14.00’te Nazım Hikmet’i, 115’nci doğum gününde anacak. Şairin, Kültürpark İzmir Sanat’ın bahçesindeki heykelinin önünde düzenlenecek törende, “Nazım Hikmet Barış Emek Hoşgörü ve Sevgi Ödülleri” de sahiplerine verilecek.

Haberin Devamı

-------------------------------

 

BİR ALINTI

KİM DEMİŞ YAPAMAYIZ DİYE

Kardan adam

manzaraları

Şehitlerimizi uğurlamaya onlar neden gelmedi

 

Beyaz örtüyle uyanan İzmir, bir başka güzeldi. Terör nedeniyle kentin üzerine çöken kara bulutlar, masumiyetin rengine boyandı. Kar görmeye alışkın olmayan İzmirliler, kardan adam yapma sınavı verdi. Başarısız örnekler çoğunlukta olsa da, yaratıcılık ve emek verilmiş olanları da vardı.

Teşekkürler Hasan DALGIÇ

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları