Kaan Efe’nin nefesi azalıyor

ÜLKEMİZDE kalıtsal bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası çocukların gen tedavisinin bedeli, klinik denemelerde etkinlik tam kanıtlanmadığı gerekçesiyle, karşılanmıyor. Aileler, milyon dolarlık tedavi için kampanyalar düzenliyor. Aylar önce değinmiştim, Bergama’da Mehtap-Barış Şanal çiftinin çocukları Kaan Efe’nin yaşamı, yurt dışında denenerek olumlu sonuç alınan ‘Zolgensma’ adlı ilaca ulaşılmasına bağlı. Bu amaçla valilik izniyle bağış kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı


YÜZDE 65’İ TOPLANABİLDİ
Ve Kaan Efe’yle ilgili yeni bir haber özeti: “Adına konserler, maçlar düzenlenen, öğrencilerin bağış topladığı SMA Tip 1 hastası 18 aylık Kaan Efe için zaman daralıyor. Gereken 2 milyon doların yüzde 65’ini toplayan aile çaresiz. İşte Barış Şanal’ın yardım çağrısı; “Tedavi için iğneyi 2 yaşına kadar olması şart, 6 ayımız kaldı. Nefes alması her geçen gün zorlaşıyor. Yardımseverlerin desteğiyle parayı toplamak istiyoruz. Bağışta bulunmak isteyenler telefonları aracılığıyla KAAN EFE yazıp 6201’e de mesaj gönderebilir. Barış ŞANAL: 0532 340 40 82”
Tüm SMA’lı çocuklara acil sağlık, tedavi sorununun çözülmesini diliyorum.

 

SÖZ SİZİN

Zeytinin üstüne titremek
bir insanlık görevidir

Haberin Devamı

“COĞRAFYAMIZA hediye bu ulu ağaç öylesine bereket yüklü ki insanoğlunun önünde hep saygıyla eğilmesi gerekiyor. Yıllardır atadan kalan zeytinlikleri yaşatmaya çabalıyorum. Zeytinin bereketine tanık olmanın ötesinde, değerbilmezliğimizle onu incitmemizin de ayırdına vardım.
ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL
Hele şu otoyol sevdasına köklenen milyonlarca zeytin ağacını düşündükçe çıldırmamak elde değil. Zeytin üreticisinin alın terinin karşılığını alamaması da ayrı sorun. Bir sorun da şu: Çiftçinin oğlu/kızı geleceğini tarlada göremeyince tarımdan çekiliyor. Devreye miras hukuku da girince tarlalar küçülüyor. O nedenle herkesin zeytin üstüne titremesi insanlık görevi.” (Lütfü DAĞTAŞ-Gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı)

------------------

SÖZ SİZİN


Karşıyaka’dakilere de
sıra gelmesini bekliyoruz

İZMİR’in dört bir yanını saran karavan işgallerini basında ilk dile getiren kişi olmanız hasebiyle bugün ulaşılan durumdan memnun olduğunuzu umuyorum. Ben ve benim gibi şikayetçileri mutlu etmiştiniz. Karşıyaka’mızda ağırlıklı olarak Bostanlı Pazarı karşısı, Beşikçioğlu Camii yanı, eski KSK Kulübü ve yelken şubesi binası yıkım sonrası ortaya çıkan boş arsada bulunan karavanlara da sıra gelmesini heyecanla bekleyenlerdenim. (Yalçın TEMİZOCAK)

---

Kaldırmak için mutlaka
şikayet mi bekleniyor

Haberin Devamı

KENT Ormanı’ndaki karavan problemini dile getirip, şikayet üzerine kaldırıldığını sevinçle okudum. Aynı problem Bostanlı Sahili’nde de var. Belediyelerimiz (Büyükşehir ve Karşıyaka) kaldırmak için mutlaka bir yerlere şikayet edilmesini mi bekliyor? (Mesut DİRİK)
--------------------------------

BİR GÜZEL ÖRNEK

Faturada ‘kadına
şiddete son’ mesaj

HABER olarak yayımlandı, gözden kaçıranlar için yineliyorum: Gediz Perakende ve Aydem Perakende, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar süren, uluslararası aktivizm kampanyasına katkıda bulunuyor.
DESTEK İSTEYİN
Kasım ayında bölgede dağıtılan elektrik faturalarının arka yüzünde, “Kadının yanında, şiddetin karşısındayız. ݬhtiyaç duyarsanız Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı (0212 / 0549 656 96 96) arayarak destek isteyin!” mesajı iletiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları