İzmir’de ittifaklar sınavda

İZMİR, hafta sonu çok hareketli... Gündoğdu Meydanı, iki gün Cumhur ve Millet ittifaklarının mitinglerine tanık olacak. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00’te İzmir’e seslenecek. Geçenlerde bir TV’deki canlı yayında rahatsızlık geçiren Erdoğan’ın, programı değişmezse, İzmir’e özel proje haberleri vereceği, Bayraklı Şehir Hastanesi, Buca ve Menderes Devlet hastanelerini açacağı, İzmir Valiliği’nin yeniden yaptırdığı İktisat Kongresi binasının kurdelesini keseceği iletildi. (Geçmiş olsun)

Haberin Devamı



HİÇ ELİ BOŞ GELMEDİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, vatandaşları Gündoğdu’ya çağırmış: “Cumhurbaşkanımız İzmir’in en temel sorununa dahi, yerel idarenin işidir demeden elini uzatmış, bu şehrin önünü çok kez açmıştır. Yine, büyük açılışlar yapacak, müjdeler verecek. Gündoğdu Meydanı ‘Cumhuriyet’, ‘Devletin bekası’ diyecek. Gerçek bir hizmet adamını, milletin adamını ağırlayacak. Kendisi, İzmir’e hiç eli boş gelmedi. Yine öyle olacak.”

DİĞERLERİ DE BEKLENİYOR
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yarın saat 15.30’da Gündoğdu’da. Mitinge, bir değişiklik olmazsa, ittifakın diğer liderleri Meral Akşener (İYİ Parti), Temel Karamollaoğlu (Saadet), Gültekin Uysal (Demokrat Parti), Ali Babacan (DEVA), Ahmet Davutoğlu (Gelecek), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılacak.

TARİHE TANIKLIK EDİLECEK
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’dan da mitinge davet var: “Gündoğdu Meydanı tarihindeki en coşkulu ve kalabalık mitinge sahne olacak. Mitinge katılacak herkes sadece bu tarihe tanıklık etmekle kalmayacak aynı zamanda tarihi de yazacak. İzmir mitingi, 15 Mayıs’ta umudun, adaletin, özgürlüğün iktidarı kurulduğundaki sevincimizin akıllarda kalacak resmi olacak.”

Haberin Devamı

DEMOKRASİ ÖRNEĞİ VERİLMELİ
Gündoğdu Meydanı’ndaki iki günlük büyük sınavlarda liderler, İzmir’e denli önem verdiklerini vurgulayacak, sözler verecek. Çok kalabalık toplanması beklenen mitinglerin sağduyulu ve olaysız geçmesini, tüm yurdun, hatta dünyanın ilgi odağı olması beklenen İzmir’den her yere hoşgörü, demokrasi örneği verilmesini diliyorum. HERKESE KOLAY GELSİN!


----------


DOLU DOLU ETKİNLİKLER

GELELİM İzmir’deki diğer etkinliklere:
* Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Alaçatı Ot Festivali önceki gün başladı, yarın sona erecek. Turizmcilerin ve yöre esnafın büyük umut bağladığı festival kapsamında konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek atölyeleri yer alıyor.
* Urla Enginar Günleri dün başladı, yarın sona erecek. Etkinlik, üreticilerin ve kadınların ürünlerini, yöresel tatları, el işlerini tanıtıp pazarlamasını amaçlıyor.
* İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ’ın düzenlediği 28’nci MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı da 26 Nisan’da açıldı, bugün kapanacak. Kendi dalında dünyanın en büyüğü kabul edilen, bini aşkın katılımcının yer aldığı Fuar’ı en az 100 bin kişinin gezmesi ve çok önemli ticari bağlantılar yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

BİR KİRA BİR YUVA İÇİN
* Ünlü sanatçı Erol Evgin de bu akşam İzmir’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “100 Yılda Yüz Akıyla” adlı konser verecek. Konserin tüm geliri, depremzedeler için başlatılan, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına bağışlanacak.
* İzmir’de bugün saat 19.30’da Karantina Meydanı’nda, “Dünya Dans Günü” etkinliği de düzenleniyor. Katılımcılar her türlü dans türünden zeybeğe kadar çeşitli örnekler sunacak.

Yazarın Tüm Yazıları