Görmeyenlere renk olacaklar

BENAN Bilek ve Armağan Portakal’ın bir yıl boyunca ayda bir buluşmayla düzenlediği, sadece İzmir değil İstanbul, Kayseri, Balıkesir, Muğla ve Denizli’den de kadınların katıldığı, “Yaşam Elekleri Atölyeleri” amacına ulaşıyor.

Haberin Devamı

31 kadın, işledikleri 49 eleği, merkezi İzmir’de olan (TÜRGÖK) Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın “Kabartma Baskılı Kitaplar” projesi için bağışladı. Bağış eserlerden oluşan “Yaşam Elekleri Sergisi” 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde açılacak, 5 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

HEPSİ ÖZGÜRCE İŞLENDİ
İlk kez 15 yıl önce Benan Bilek’in başlattığı ve giderek sanat çalışmasına dönüşen “Un Eleği Üzerine İplikler ile Resimler”, geçen yıl Torlak Çiftliği’nin kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle bir atölye çalışmasına dönüştü. Katılımcılar, diledikleri resimleri aktarıp farklı işleme teknikleriyle eleklerini renklendirdi. Benan Bilek’in, “Bu elekler herkesin kendi yaşamından süzdüğü görüntüler ve renklerle esere dönüşecek. Onlar sizin yaşam elekleriniz; bu nedenle her biri farklı enerjiler taşıyacak. Siz sadece özgürce işleyin” sözleri katılımcıların rehberi oldu. Sergideki eleklerin satışından sağlanacak gelir, TÜRGÖK’e verilecek.

Haberin Devamı

ESERLERİNİ BAĞIŞLAYANLAR
Asuman Kaftan, Ayla Demiray, Ayşın Aksu, Banu Yüksel, Bernev Atlıer, Cahide Deniz, Dilek Ihlamur, Faika Evrim Uysal, Fatma Eken, Figen Baran Akın, Firdevs Kırman, Handan Küçükören, Hande Kahraman, Hayal Vanlıoğlu, Hülya Yetiş, İnci Tüfekçi, Meltem Tanfer, Mine Tezcan, Mukaddes Başkaya, Nurgül Iğdır Çakar, Özay Zorlu, Özlem Ulus, Sabahat Poyraz, Selmin Çıray, Sevilay Soysal, Sevilay Suyabatmaz, Sibel Akçil, Zehra Akbaş, Zerrin İlker, Zerrin Karabey, Zeynep Karagöl.

Yazarın Tüm Yazıları