Gitmesen de bilet al SMA’lı çocuklara umut ol

KALITSAL bir kas hastalığı olan SMA’lı çocukların durumu bir dram. Bu çocukların umudu olan gen tedavisinin maliyeti çok yüksek ve sosyal güvenlik kurumları karşılamıyor. Aileler, valiliklerden izin alarak kampanyalar düzenliyor, tedavi için gerekli parayı toplamaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de (SMA) konusunda farkındalık yaratmak amacıyla dayanışma konseri düzenliyor. Feridun Düzağaç’ın 13 Ekim’de saat 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserin geliri, İzmir’deki SMA hastalarının tedavilerine bağışlanacak. Başkan Tunç Soyer, SMA’lı çocukların iyileşmeleri için gerekli gen tedavisinin maliyetinin çok yüksek olduğunu vurguladı, herkesi dayanışmaya çağırdı:

Haberin Devamı

 

BAŞKAN’DAN DESTEK ÇAĞRISI
“Temmuz ayında tedavi bekleyen SMA’lı çocuklarla onlara yardım etmek isteyenleri ‘bizizmir.com’ üzerinden buluşturan bir kampanya başlattık. ‘Umut Ol Hayat Ol’ sayfası açtık. Bu konser de farklı. Çünkü müzik bu kez hem ruhumuzu, hem de SMA hastası çocuklarımızı iyileştirecek. Konserin geliri İzmir’deki SMA hastalarının tedavisi için harcanacak. Konsere gitmeseniz de SMA hastalarına destek için bilet alabilirsiniz. Bu yüzden bu konseri izlemekle kalmayalım, konser biletlerini eşimize, dostumuza da hediye edelim. SMA hastası çocuklarımıza umut olalım.”

İŞTE BAĞIŞ SEÇENEKLERİ
Konser için koltuk seçilebilen biletler 200, seçilemeyen de 50 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Etkinlik için katılımsız bilet seçeneği de bulunuyor. Etkinliğe katılım sağlamayıp destekte bulunmak isteyenler bu bilet seçeneğini satın alabilir. Ayrıntılı bilgi için www.izmir.art adresi ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

---------------

BİR COŞKUYA FARKLI KATKI

100. kurtuluş yılında
İzmir’in 100 fotoğrafı

FOLKART Gallery’nin 2022-2023 sezonu, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ’ın, “İzmir’in 100’ü” adlı sergisiyle bugün açılıyor. Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir’in proje yöneticiliğini üstlendiği sergideki fotoğraflar, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı olan 2022’de çekildi. 15 bin fotoğraf karesinden 100’ü sergi için seçildi.

ÖZEL ALBÜM DE VAR
Sergi için Türkçe ve İngilizce olarak 300 sayfalık özel bir albüm de hazırlandı. Albümde Karadağ’ın fotoğrafları, gazeteci-yazar Doğan Hızlan, sanat eleştirmeni Evrim Altuğ, şair ve yazarlar Ahmet Telli, Hüseyin Ferhad ve Ünal Ersözlü’nün yazıları, İzmir için yazılmış bazı şiirler yer alıyor.

KENTİN BELGESELİ
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Güzel İzmir’in kurtuluşunun 100’ncü yılı nedeniyle özel bir projeyle sanatseverleri buluşturmak istedik. Fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ, İzmir’i kurtuluşunun 100’ncü yılında ölümsüzleştirerek, tarihe anlamlı bir not bıraktı. Folkart Gallery olarak kentin bugününü geleceğe taşıyacak belgesel niteliğinde bir projeye imza attık” dedi. Sergi, 18 Aralık’a kadar açık.

----------------

BİR SERGİ

‘Kurda Kuşa
Aşa ve Göze’

GRAFİK Tasarımcı, Buğday Derneği ve Bomonti/Feriköy Ekolojik Pazar’ın kurucularından, kendisini “Tohum Gözlemcisi” olarak tanımlayan Lalehan Uysal’ın “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” adlı tohum fotoğrafları sergisi, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Kzm Mavi8’de açıldı. Sergi 17 Ekim’e kadar görülebilir.

Yazarın Tüm Yazıları