Dünya moda filmleri yarışında devleri geride bırakan İzmirli

DOĞU ve batı kültürlerinin harmanlandığı Anadolu’dan esinlenen ‘Synthesis’ adlı ı deneysel moda filmi, dünyanın önemli festivallerinde izleyicilerle buluştu. İlk gösterimi Berlin Fashion Film Festivali’nde gerçekleşen film, festivalde yer alan ilk Türk yapımı oldu. Vogue, Kodak, Burberry, Diesel, Gucci x, North Face, Gucci x Adidas, Louis Vuttion, Zara Man, Chanel, Nike gibi markaların filmleriyle yarışan ‘Synthesis’, finalist olmayı başardı.

Haberin Devamı



FESTİVALLER-ÖDÜLLER
Şükrü Özçevik’in yönettiği ‘Synthesis’, büyük moda firmalarının filmleri karşısında önemli ödüller aldı:
* Birleşik Krallık-UK Fashion Film Festivali: En iyi müzik ve dans moda filmi
* Almanya-Kiez Berlin, Berlin Indie ve Mannheim Arts festivalleri: En iyi moda filmi
* ABD ve Kanada- Experimental, Dance and Music Film Festivali: En iyi ses tasarımı
* Portekiz- Portugal Indie Film Festivali: En iyi moda filmi
* Güney Kore-K-Music and Arts Film Festivali: En iyi moda filmi
* Filipinler-Manila International Fashion Film Yarışması: En iyi yabancı moda filmi, En iyi görsel efekt, Mercan Dede’nin ‘Napas’ eseriyle ‘En iyi müzik.

KÜLTÜRLER BULUŞMASI
İzmirli yönetmen Özçevik, Doğu ve Batı kültürlerini ayrıştırmadan sentezlemeyi amaçlamış: “İlk kimono tasarımlarının Türk halı motifleriyle, Rönesans dönemindeki ikonların ve mitolojik figürlerin harmanlandığını gördüm. İzmir’deki kutsal mekanlarda keşifler yaptım. İnsanların kutsal inanışlarının kültürlerinde önemli yer edindiğini hissettim. Bu coğrafyada yaşanan kültürel etkileşim, sanat dallarındaki birlikteliği çağrıştırdı. Filmimle resim, dans, müzik, kilim motiflerini sinema formuna dönüştürdüm. Anadolu’dan beslendiğim kültürü, dünyanın farklı ülkelerindeki insanlara tanıtmayı amaçladım.”

----

Haberin Devamı

BİR DUYURU

Depremzede çocuklar için
‘Hayatı Renklendirmek’

ÇAMLARALTI Koleji Okul Aile Birliği, yarın bir kermes düzenliyor: “Geleneksel Çamlaraltı Koleji Bahar Şenliği kermesimizi bu yıl depremzede çocuklarımızın yararına yapıyoruz. 12 Nisan Çarşamba günü Alsancak Alliance Restoran’da (Küçük Kulüp) gerçekleşecek kermesimize Çamlaraltı Ailemizi bekliyoruz.”

----

 

KOLAY OLSA YA

Ve Benan Bilek’in duyurusu: “Hayatı renklendirmek, tuvalleri renklendirmek kadar kolay olsa ya.. Nakışlı, boyalı minik tuvallerimle 12 Nisan Çarşamba günü Alsancak Alyans Küçük Kulüp’te olacağım. Geliri Antakya Samandağ ve Yayladağ’daki LGS VE YGS sınavına girecek olan öğrencilerin (60 öğrenci) test kitabı ve kırtasiye ihtiyaçlarına aktarılacak bu kermese gönülden katılacağınızı biliyorum. Yeni çinilerim, nakışlı panolarım ve Gece Tuşları öykü kitabımla bekliyorum.”

-----------------

BİR SERGİ

Dünden bugüne duygusal
bir köprü: Tek Yön Bilet

MÜADELENİN 100’ncü yılı kapsamında Aylin Telef, Ayşegül Çetinkalp ve Mert Rüstem’in gerçekleştirdiği, “Tek Yön Bilet” adlı foto belgesel sergisi Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde açıldı. Konuklardan çoğunun mübadil olduğu açılışta belgesel gösterildi. Müzenin kurucusu Dr. Levent Köstem, “Müzemizin işlevi, zeytin tarihimize sahip çıkarken, atalarımızın ve kent kültürümüzün de belleğini bugünlere taşıma çabasıdır. Zeytin ağacının bilgeliğinde dünden bugüne köprüler kuruyoruz” dedi. “TekYön Bilet Foto-Belgesel Sergisi” 23 Nisan’a kadar gezilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları