Umut varsa umutsuzluk asla

Üretkenlik olmayınca, bir bireysel hatadan Motta’nın gereksiz faulünden beraberlikle dönebileceği maçı kaybetti Beşiktaş. Ama müthiş bir taraftar desteğiyle bu Liverpool’u Olimpiyat Stadı’nda elemek hiç de sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

İLK YARI

Nasıl bir maç bekliyordunuz ve ilk yarı beklentilerinize uygun geçti mi?
İngiltere’deki mücadele beklentilerime çok yakın bir ilk 45 dakika sundu bize. Ben Beşiktaş’ın gol yese bile atabileceğini düşündüm. Çünkü bu turların anahtarı, dış sahada atılan gol ve ya gollerdir. Beşiktaş, ilk 45 dakikada çok iyi mücadele etti. Demba Ba ile de o beklenen golü atmaya çok yaklaştı. Çok koştu Beşiktaş ama ortaya koyduğu futbol, bu mücadele ile orantılı değildi.
OLCAY ve Gökhan’ın, rakip bekleri kontrol altında tutmak için çok geriye düşmeleri, Beşiktaş’ın hızlı hücuma çıkma imkanlarını da asgariye indirdi. Tabii bunda da Beşiktaş’ın bugünü çok iyi değerlendirme arzusu var. Çünkü Gerrard ve Sterling’in olmamasını değerlendirme arzusu vardı. Bu iki isim, bu yıl özellikle son haftalarda Liverpool’u sonuca götüren isimlerdi.

Haberin Devamı


HÜCUMDA ETKİN DEĞİLDİ


Beşiktaş’ın ilk yarıda savunmasının ön plana çıktığını söyleyebilir miyiz?

Beşiktaş’ın iyi takım savunması yaptığını söylemek doğru olur. İyi mücadele ettiğini söylemek doğru olur. Ama hücumda yeteri kadar etkindi dersek bu biraz zor. Oyun 70-75. dakikaya kadar böyle giderse Beşiktaş’ın gol bulma yüzdesi bence daha yüksek oranlara çıkabilir. 0-0’lık sonuç ilk yarı için kötü değil. 90 dakikanın 0-0 bitmesi müthiş bir rövanşın habercisi olur.


Turu Beşiktaş’ın mı Liverpool’un oyunu mu belirler?

Bu turun sonucunu Beşiktaş’ın atacağı gol büyük ölçüde belirler. Yiyebilir. Yemesi çok önemli değil. Önemli olan deplasmanda atılacak olan o kritik gol.

ERSAN KARARI AĞIR OLDU


Ersan ve Motta’nın ikinci maçta cezalı duruma düşmesi Beşiktaş’ı sıkıntıya sokar mı?

Ersan’ın gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesi Beşiktaş’ın şu anda o bölgede yaşadığı sıkıntılarla az da olsa rövanşta problem yaratabilir. Hakem büyük bir ihtimalle müdahaleden değil, Ersan’ın gelişinden sarı kart gösterdi. Biraz ağır bir karar oldu. Sadece maçı değil maçın belki de en başarılısı Ersan’ı kaybetti. İlaveten Motta’da cezalı duruma düştü.

İKİNCİ YARI


Haberin Devamı

2. yarı Beşiktaş oyunu biraz daha geride kabul etti ve penaltıdan golü yedi.
Beşiktaş, sene başında iki Ada takımına karşı (Arsenal ve Tottenham) kazanamasa da o kadar etkili oynamıştı ki bugün o maçların biraz yanına yaklaşsa maçtan çok daha iyi bir sonuçla ayrılabilirdi. Beşiktaş’ın oyun ritmi bozuldu. Mücadele ve koşma arzusunda bir eksik yok ama üretim ve oyun ritmi bilinen Beşiktaş’ın çok gerisinde. Neredeyse 90 dakika, ‘Bu nasıl kaçar’ diyebileceğimiz Demba Ba’nın fırsatı dışında pozisyonu yok. Üretkenlik olmayınca, bir bireysel hatadan Motta’nın gereksiz faulünden beraberlikle dönebileceği maçı kaybetti. Beşiktaş bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında Avrupa kimliğinin gerisinde kaldı. Ama müthiş bir taraftar desteğiyle bu Liverpool’u elemesi sürpriz olmaz.

Haberin Devamı


DİKEN ÜSTÜNDE YAPACAK


1-0’a karşın şans nedir?

Bu Liverpool elenmeyecek bir takım değil. Tottenham’a Arsenal’a karşı oynayan Beşiktaş’ı sahada görürsek, Liverpool’un işinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz. Ama Beşiktaş bu kadar kısır bir rövanş oynarsa bu kez de Beşiktaş’ın işi çok zor olur. Beşiktaş her şeyi diken üzerinde yapacak. Beşiktaş gol yememeli, Beşiktaş gol yemediği sürece tur şansı sürecek. Defansından bu dörtlüden ikisi olmayacağına göre, biraz sıkıntılı bir rövanş görülüyor.


8-0 ETKİSİ YOKTU

Beşiktaş 8-0’ın psikolojik etkileri maçta görüldü mü?
Esasında böyle bir baskının hissedildiğini söylemek için elimizde yeterince veri yok. Tabii o maçı yaşayan çok fazla oyuncu olmadığı için böylr bir baskının yaşanma ihtimali de hayli düşüktü.

Yazarın Tüm Yazıları