Maç kaybedilir 2016 asla

BİZDEN önce oynanan Kazakistan-Letonya maçını izledim.

Haberin Devamı

Bu grupta hiç şansları yok. Bizle oynayacakları iç saha maçlarında bir sürpriz yapabilirler mi? Zannetmiyorum. Bu maçtan sonra şu sonuca vardım. İzlanda ve Çek maçlarından 4’er puan aldığımız taktirde başka hesaplara bakmadan direkt olarak Fransa 16’ya gideriz. Bu maçtan sonra bu düşüncem bende çok net.
Burada iş bizim yapacaklarımıza kalıyor. Çünkü ülkede dumura uğrayan futbol sevgisi ancak milli takımla kulüp takımlarımızın Avrupa başarılarıyla geri dönebilir. Hazırlık maçlarının ne sonucu ne de oynanan futbolu puan maçlarına çok etkisi olan aktiviteler değildir. Bu düşüncelerle maçın başlamasını bekledim. İzlanda’nın 4-4-2’sine 3-4-3’le karşılık verdik. Doğru bir karardı. Fakat bu dizilişin çok önemli iki unsuru var.
1- Orta saha toplarını çok çabuk kullanacaksın.
2- Defans arkası koşuları doğru yapacaksın.
Peki, yapabildik mi? Hayır. Oyunu dar alanda kabullenmek aleyhimize oldu. Emre ve Selçuk’a partner olacak 4 isim ki bunlar Caner, Gökhan, Arda ve Olcan idi. Ancak orada çok sıkıntı yaşadık. Arda çok içeride kalınca sağ sanatlarını çok rahat kullandılar. Biz maçta ilk ciddi çıkışımızı ancak 42. dakikada yapabildik. Hava toplarında ve top kullanmada İzlanda’nın çok gerisinde kaldık. Milli Takım’ın beklenen performansı tabii ki bu değildi. Fakat bu takımda gözden geçirmemiz gereken çok detay var. Bu akşam ortaya çıkan sonuçlar Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’ya en az bizim kadar ikincilik şansı yarattı.

Haberin Devamı


TEK ÖNCELiK FRANSA

BU grupta şansımızın yüksek olarak devam etmesi için yani ilk 2 için şu çok net: Hollanda’ya ve Çek Cumhuriyeti’ne kaybetmeyip iç saha maçlarını hiç tartışmasız mutlak kazanmamız gerekiyor. Neticede futboldur. Her türlü olayı yaşayabiliriz. Ama bu gerçekten hepimiz için bir şok başlangıç oldu. Benim ümidim yine de milli takımımız bu işin altından kalkacaktır. Maç kaybederiz, umutla hedefimizi asla kaybetmeyiz. Ve bu milli takımın bir tek hedefi vardır: 2016 Fransa. Ondan başka da hedefi olamaz.


BİTİRMEK DAHA ÖNEMLİ

SONUÇ olarak, unutup bu grupta hesaplarımızı artık 9 maç üzerinden yapacağız. Tabii ki başlamak önemlidir. Ama bir şeyi hiç kimse unutmasın. Bitirmek her zaman daha önemlidir. Bugün yaşadığımız sıkıntı her zaman yaşanabilecek sıkıntıdır. Bunu önce futbolcularımız ama özellikle yine öncelikli futbolcularımız şu dakikadan itibaren kendi aralarında çok iyi değerlendirmelidirler. Milli takımda ülke ve ülkenin takımın yaşanır.

Yazarın Tüm Yazıları