F.Bahçe mutsuz bir takım

Balıkesir’de oynanan futboldan oynayan da izleyen de ben de bir şey anlamadım. Fenerbahçe’de bir sıkıntı olduğu net. Takımda oyuna giren de oyundan çıkan da mutsuz. Alınan galibiyeti bu durumun üstünü belki örter ama Fenerbahçe’nin mutsuz bir grup olduğu kesin!

Haberin Devamı

DAKİKA 25 olmuş, notlarıma bakmıyorum çünkü alınmış bir not yok! Fenerbahçe, aslında dönem itibarıyla ligde karşılaşacağı en iyi takımlardan biriyle oynuyor.
Ama Fenerbahçe, oyuna ciddi bir ağırlık koyamıyor. Oyun, Balıkesir yarı sahasında geçiyor ancak bu Fenerbahçe’nin gücünden veya oyunundan değil, Balıkesir’in yetersizliğinden kaynaklanıyor. Seyircinin varlığını ise top Emre ya da Volkan’a gelince anlıyoruz! Enerjisini takımına değil, buna harcıyor. Hava şartları, zeminde ayakta durmanın zor olduğu bir durum yaratmış. İyi takım demek, hava ve saha şartlarını lehine çeviren takım demektir. Böyle bir durum da yok.


ATAN DA YiYEN DE ŞAŞIRDI


Devrenin sonuna gelirken değişen hiçbir şey de yoktu. Kısaca, “yokları var olan bir 45 dakika diyebiliriz” derken, Meireles, kendisinin de anlamadığı bir gol attı! Öyle bir gol ki biri nasıl attığına, diğeri de nasıl yediğine anlam veremiyor! Zorlanıyorum, birşeyler yazmak için fakat sahada kendisini zorlayan bir kişi veya takım da göremiyorum. Şu kanaate varıyorum ve de inşallah yanılırım diyorum: Bu Balıkesir’in bundan sonra rakiplerinin moral deposu olmaktan öte bir şey yapacağını düşünmüyorum...
İkinci devre, Balıkesir biraz daha hareketliydi fakat sonucu değiştiremedi...

Haberin Devamı


ZEMiN DE KÖTÜ ETKiLEDi


Oynanan futbol, ne oynayanlar ne de izleyenler tarafından pek algılanamadı. Zemin de iyi oyuna olanak tanımadı. Bu sahada mücadele etmek, top oynamak da zor bir hadise. İkinci yarıda Balıkesir’in zaman zaman oluşan atakları vardı ama bunlar ‘acaba maçı kurtarır mı’ sinyali vermek için yetmedi.


DEVREYi LiDER BiTiRiR Mi?


- Bu galibiyet, Fenerbahçe taraftarının umutlarını pek beslemeyecek gibi, ne dersiniz?

Fenerbahçe’nin bu futbolu yetmiyor. Bu galibiyet taraftara şampiyonluk adına umut olmamıştır. Bunlardan daha önemli olan ve benim dikkatimi çeken konu şudur: Fenerbahçe’de oyuna giren de çıkan da mutsuz. Bu galibiyet belki bu durumun üstünü örter ama takımın mutsuz bir grup olduğu kesin!


- Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçının kazanılması halinde ilk devreyi 7-8 puan önde bitirebileceklerini söylemişti. Bu hedefe ulaşılır mı?
Böyle oynarsa bırak 7-8 puan farkı, lider bitirir mi onu sorgulamak lazım. Yani hadise sadece Beşiktaş maçıyla bitmiyor. Beşiktaş maçından sonra Fenerbahçe’de iyiye giden bir şey yok. Fenerbahçe bir sıkıntı yaşıyor bu net.
Ancak bu sıkıntının ne olduğunu benim bilmem elbette pek mümkün değil. Özetle söylersem, bu maçta atan da tutan da ben de hiç bir şey anlamadım...

Haberin Devamı


EMENIKE’YE MECBUR

- ALVES döndü, ne diyorsunuz?
Mecburen. Takım iyi gitseydi dönemezdi.


- İsmail Hoca, Eminike’den değişmesini istiyor, dün de ilk 11’e almadı...
Demek ki hocasının taleplerini karşılamamış! Emenike, gücüyle iş yapan bir futbocu. Eski Emenike olmadığı da kesin. Ama fizik sorunundan mı yoksa psikolojiden mi, bilemem. Çünkü bu ikisi de artı olunca bir şey ifade eder. Anladığım, Emenike’nin fiziki problem yok ama psikolojisi ekside. F.Bahçe Emenike’ye mecbur.

Yazarın Tüm Yazıları