Avrupa'ya döndü

Bu maçla Galatasaray, Atletico Madrid’le Benfica’ya ‘Yalnız değilsiniz’ mesajını verdi.

Haberin Devamı

Alınan 3 puan, Galatasaray’ın Avrupa’da kalışının bir garantisi, Şampiyonlar Ligi’nde de umudun devam etmesi anlamını taşıyor.


İLK YARI


MAÇA 1-0 geride başlamasına rağmen çabuk toparlanan bir Galatasaray vardı. İlk yarıyı nasıl değerlendirirsiniz?
Gerçekten 1-0 geride başladı Galatasaray. Zor bir başlangıç. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi karnesi kötü. Böyle bir başlangıç, bir umutsuzluğu da beraberinde getirir mi, benzeri çağrışımlar saha içinde ve dışında olabilirdi.


KABULLENMEDİ


Ama maç ilerledikçe Galatasaray, ‘Kabullenmiyorum’ diye bir görüntü ortaya koydu. Sahada görev yapan tüm futbolcular, bu başlangıca isyan etti. Ve isyan etmekle kalmadı, önce dengeyi kurdu, sonra da öne geçti. Daha da üretebilir miydi? Evet, üretebilirdi. Benim için Podolski, attığından daha kolayını gol yapamadı.

Haberin Devamı


Bilal için ayrı bir parantez açmak gerekir mi?


Oyunun başında ‘Orta saha zafiyeti yaşanır mı’ diye düşündüm. Oyun ilerledikçe, hiç öyle bir şeyin olmadığını gördük.
Bilal de Selçuk da Sneijder da, tam bir orta saha görüntüsünü, çift yönlü olarak ortaya koydu ilk 45 dakika itibarıyla. Yani , oyun olarak da, mücadele olarak da iyi bir ilk yarı geçirdi.


İLK YARI İYİ BİTTİ


Nasıl bir ikinci yarı öngörüyorsunuz?


İlk yarıda şunu gördük. Galatasaray, bu Benfica’ya karşı pozisyon bulabiliyor. Bulmaya devam eder mi? Bu görüntüsü ve inancıyla devam eder diye düşünüyorum. Belki de şunu da göz ardı etmemek lazım: Benfica, grupta oynanan 2 maça bakarak ‘Buradan rahat çıkabilirim’ düşüncesindeydi. Ama neticede rakibi Galatasaray’dı. Bu tür maçlarda Galatasaray’ın kolay pes edebilir bir takım olmadığını da görebilmeliydi. Kısacası ilk yarı böyle bir başlangıçtan sonra çok çok iyi bitti diyebiliriz.

 

GERİ DÖNÜŞ VE 90 DAKİKA HIRS

 

iKiNCi YARI:

İkinci yarıyı Galatasaray rölanti oyun tercih etti diyebilir miyiz?


Bu tercihten ziyade baskıyı kabullenmekle açıklanabilir. Tabii bir de ikinci yarının hemen başında Galatasaray’ın bulduğu iki pozisyon var. İlkinde top direkten döndü, ikincisinde Umut, müsait anda golü yapamadı. Bunlardan sonra Galatasaray, bir bocalama yaşadı. Ki bu son derece normal. Neticede oyunu bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Şok bir başlangıç, çok iyi bir geri dönüş ve 90 dakika kazanama hırsının öne çıkması. Bunlar bir takım için artı puanlar.

Haberin Devamı


2 yıl sonra Avrupa’da gelen galibiyetin morali ligi ve Avrupa’yı nasıl etkiler?


Bu her bakımdan çok önemli bir galibiyet. Bu 3 puan, Galatasaray’ın Avrupa’da kalışının bir garantisi, Şampiyonlar Ligi’nde de umudun devam etmesi anlamını taşıyor. Şimdi önümüzdeki 3 maç, değişik bir tablo ortaya çıkaracak. Bu maçla Galatasaray, Atletico Madrid’le Benfica’ya ‘Yalnız değilsiniz’ mesajını verdi. Galatasaray’ın buradaki talihsizliği iki takımla da deplasmanda oynayacak olması.
Ama ne olursa olsun, G.Saray’ın uzun süre sonra Şampiyonlar Ligi’nde gelen galibiyeti hem ülkenin kazandığı puanlar hem de Galatasaray’ın kazandığı puanlar açısında son derece önemliydi. Bütünüyle değerlendirirsek olursak Galatasaray, sıkıntılı anlar yaşadı ama kazanmaya azmetti ve kazandı. Maçın özeti bu.

Yazarın Tüm Yazıları