Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

Ankara’nın kent gündeminde geçen hafta en çok konuşulan konulardan birisi AŞTİ ile Esenboğa Havalimanı arasında tekrar seferlerine başlayan 442 hat numaralı EGO otobüslerinin havalimanına ‘giriş izni’ olmadığı gerekçesiyle alınmamasıydı.

Haberin Devamı

BELKO AIR firmasının ihale süresinin sona ermesinin ardından yeniden hizmete başlayan EGO otobüsleri havalimanının kapısına kadar geldi yolcularını indirip geri döndü. Yolcular da havalimanına yürümek zorunda kaldı. Yaşanan bir günlük kriz, gelen tepkiler üzerine çözüldü.

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

Sosyal medyadan da bu duruma yoğun bir eleştiri geldi. Eleştirilerin arasında en dikkat çeken konu ise hâlen Esenboğa Havalimanı’na bir metro hattının yapılmamış olmasıydı. Ben de yaşanan kriz sonrası hem Twitter hem de Instagram’dan gelen ‘havalimanına metro’ çağrılarına yer verdim:

 

Haberin Devamı

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

METRO YAPILMADIĞI SÜRECE ÇÖZÜLMÜŞ SAYILMAZ

@hakantasi0618: “Kriz çözülmüş, attan indirip eşeğe bindirince mi kriz çözülüyor. Kardeşim metro şart. Yazık buradaki tüm vatandaşlarımıza.”

@av.aliaydinn: “Yapın metroyu bitsin gitsin.”

@salix_06: “İnşallah metro yapılır da AŞTİ gibi rahatlarız.”

@vollking: “Havalimanına metro şart sayın başkanım @yavasmansur.”

@erolguldemir: “Havalimanına metro yapılmadığı sürece çözülmüş sayılmaz.”

@ufukkgmss: “Türkiye’nin başkenti Ankara'da havalimanına bir metromuz dahi yok. Söylenecek başka söz de yok.”

BİR METRO HATTI YAPILAMADI YILLARCA

@SinanKarapnar4: “Havaalanına metro kesinlikle yapılmalı ve yapılana kadar toplu taşım araçlarının insanların eziyet çekmeden rahatça gidecekleri yere kadar rahatça gitmeleri sağlanmalı. Bu bütün milletin hakkı. Bunun önüne kasıtlı olarak geçilmesi milyonlarca insana büyük kötülük olur.”

@Adem_Bolukbasi: “Bundaki amaç nedir bir metro hattı yapılamadı yıllarca şimdi de EGO otobüslerini engellemek nedir? Yahu millete eziyet başka bir şey değil."

@meydeyalp1710: “Başkentimize metro yakışır. Artık Türkiye Cumhuriyeti başkentinin havaalanına metro yakışır.”

Haberin Devamı

@Rumeliliyiz: “İstanbul’da yaşıyorum. Ama Ankara havalimanına raylı ulaşım olmaması benim o kadar zoruma gidiyor ki anlatamam. Şimdi bir de belediye otobüsüne engel olunması... Siyaseten bağımsız Ankaralıların buna itiraz etmesi gerekir.”

***

Görüldüğü gibi fazla söze gerek yok. Esenboğa’daki kriz bir kez daha ‘havalimanına metro ne zaman yapılacak’ sorusunu hatırlattı.

 

PARİS’TE DE BİZE HER YER ANKARA

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin resmî sosyal medya hesabında cumartesi günü dikkat çeken bir paylaşım vardı. “Ünlü yazar Balzac’ın evinin Paris’te Ankara sokağının az ilerisinde olduğunu biliyor muydunuz?” sorusuyla başlayan paylaşımda, “Peki kendisini ünlü kılan, 1830 tarihli romanı için başlık olarak kullandığı “[comme] peau de chagrin” deyiminin kelime kökeni bakımından Türkçe ile bağını? Sizi bugün, edebiyatta “gerçeklik” akımının kurucularından ünlü yazar Honoré de Balzac’ın, Paris’in göbeğinde yer alan kır havasındaki evine götürüyoruz. Yolumuz çok basit: Ankara durağında inip, tıpkı Ankara’daki gibi bir yokuş tırmanıp, Eiffel kulesi manzaralı eve ulaşıyoruz. Paris’te de bize her yer Ankara” deniliyordu.

Haberin Devamı

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

***

Ben bu bilgiyi ilk defa öğrenenlerdenim eminim bir çoğunuz da benim gibidir. Kim bilir belki bir gün yolunuz Paris’e düşerse Ankara sokağını ve ünlü yazar Balzac’ın evini ziyaret etmeyi unutmayın...

 

KAVAKLIDERE SİNEMASI ANILARIYLA DÖNÜYOR

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

‘Hürriyet Fedailer’ isimli film ile 8 Nisan 1968’de kapılarını açan Kavaklıdere Sineması, alışveriş merkezlerindeki sinema kültürünün yükselmesi nedeniyle 2007’de kentlilere veda etmişti. 2022’de Ankaralıların anılarına ışık tutan ünlü mavi tabelası da kaldırılmıştı. Sinemada nostalji dolu anıları olan Ankaralılar için güzel haber geçtiğimiz günlerde geldi. Kavaklıdere Sineması yeniden açılmaya hazırlanıyor. 90’lı yıllarda birçok festivale ev sahipliği yapan ve o yıllarda ‘Festivallerin Sineması’ olarak anılan Kavaklıdere Sineması, “Kült Kavaklıdere” olarak haziranda kapılarını yeniden seyircisine açıyor. ‘Kült Kavaklıdere’nin Instagram hesabına baktığımda bu müjdeli habere sevinen de çoktu.

Haberin Devamı

@ozden_yesim: “Alışveriş merkezlerinin sinemalarından bıkmış sinemaseverler için de kent hafızasını değerli bulanlar için de ne güzel haber.”

@fusunokutan: “Sinema seyircisini çok özlemişti gerçekten.”

@leylatat: “Haydi hayırlısı. Çok güzel haber. Sinemasız Tunalı kötüydü. Şimdi  Tunalı’da hayat güzeldir...”

@seciluss: “Ağlamak serbest mi?”

@aydogangulsecil: “Hadi bakalım enerjisi sarsın her yeri.”

***

Bu arada Kavaklıdere Sineması 16 yılın ardından kapılarını eski hâliyle son kez açacak. Yenilenmeden önce tüm içtenliğiyle herkes salona davet ediliyor.

Esenboğa’daki kriz bir kez daha metroyu hatırlattı

15-16 Nisan tarihlerinde yapılacak ‘Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!’ etkinliğinde söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler yer alıyor. Kült Kavaklıdere’de gelecekte olacakların fragmanı niteliğinde gerçekleşecek bu etkinlik, tarihe tanıklık edenleri, orada olmayıp da merak edenleri, tüm şehri sinemada buluşmaya davet ediyor. Kaçırmayın derim.

Yazarın Tüm Yazıları