Bir Aspava problemi

Ankara’da yolu Aspava’dan geçmeyen yoktur. Bilmeyenler için bir hatırlatma yapayım; Aspava, “Allah, Sağlık, Para, Afiyet, Versin, Amin” cümlesinin baş harflerinden oluşan kısaltma.

Haberin Devamı

Genç yaşlı herkes hayatında en az bir kez ‘Hadi Aspava’ya gidelim’, ‘Hangi Aspava’ya gidiyoruz’, ‘1 mi 1.5 mu', 'sos-soğan olsun mu’ cümlelerini kurmuştur ya da maruz kalmıştır. Favorisi belki de ‘SSK’ diye kısaltılan ‘soslu soğanlı kaşarlı döner dürüm’ olabilir ancak tüm lezzetlerini anlatmaya sayfalar yetmez gidip tatmak gerek. Aspava, Ankara için milli bir gururdur. @Agirmimar geçenlerde, “Asla bitmeyen Aspava ikramları” videosuyla Aspava’nın sınırsız ikramlarını anlattı çok büyük ilgi gördü. Ünlü komedyen Cem İşçiler de (@cemisciler) sosyal medya hesabından, “Hangi Aspava’ya gitsek ‘Abi yanlış Aspava’ya gitmişin’ diyolar” paylaşımı yaptı. Arkasından geldi Ankaralıların ve yolu Ankara’dan geçenlerin Aspava yorumları.

 Bir Aspava problemi

Haberin Devamı

HERKESİN KENDİ ASPAVA’SI VARDIR

@_vakur7: “Bana da ‘en iyisi Bahçeli’de oraya gidelim’ dediler gittik. Kalkarken ‘burası iyiydi ama bozmuş’ dediler. Merak konusu arayışlar sürüyor mu bilmiyorum ama Ankara romantizmi de ne bileyim.”

@ativittta: “Cem kafana göre takıl abi. Yıllarca Ankara’da yaşadım ama ben de bilmiyorum.”

@akadirtasar: “Yıllardır burada yaşıyorum, ben de çözemedim gerçekten.”

@kutsalaklinerde: “Açıkçası doğru Aspava diye bir şey yok bence. Sadece ikramlar iyi fiyatlar uygun.”

@cailays: “Herkesin kendi Aspava’sı vardır bence.”

@mellotti26: “Doğru Aspava diye bir şey yoktur kendini doğru yerde hissettiğin Aspava’ya gitmek en doğrusudur.”

Bir Aspava problemi

EN GÜZEL ASPAVA HENÜZ GİDİLMEYENDİR

@elfcrnkskn: “Abi onu bırak, sevgilim öve öve bitiremedi, bir gün götürdü, baktı çok memnun olmadım, ‘Tüh yanlış Aspava’ya gelmişiz’ dedi.”

@diilanizm: “Ankara sorunsalı bunu o kadar çok yaşadım ki.”

@t_esrefoglu: “Ben ‘gerçek Aspava’yı bulacam’ fikrini tamamen kafamdan attım bence öyle bir yer yok hayal ürünü kurgusal mekân.”

Haberin Devamı

@Depeachmod: “Çünkü Aspava bir şehir efsanesi.”

@demir__: “Ben Ankaralıyım hiç kimse aynı yeri söylemiyor.”

@ilkharfelif: “6 yıl Ankara’da yaşadık doğru Aspava’yı bulamadık.”

@SuskunLafazan: “En güzel Aspava henüz gidilmeyendir.”

 

‘Hangi Aspava doğru Aspava’ paradoksundan çıkmak zor. Bu tartışma çok su götürür. Siz yine lezzetini beğendiğiniz Aspava’ya gitmeye devam edin...

 

BİZE HER YOL PARİS DEĞİL LA BİZE HER YER ANKARA

Bir Aspava problemi

Cezayir asıllı 17 yaşındaki Nahel’in Fransa’da polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestoları tüm dünya merakla izledi durdu. Paris’ten canlı yayın yapan TRT’nin Brüksel Temsilcisi Mustafa Seçen’e, bir Fransız polisi Türkçe olarak, ‘kenara çekilin’ dedi. Canlı yayına yansıyan görüntü büyük yankı uyandırdı. Seçen bu görüntüyü, “Fransa polis teşkilatında görevli Ankara/Balâlı bir abimiz gece boyunca etrafımızda gezerek güvenliğimizi sağlamaya çalıştı. Biz çok başka bir milletiz” diyerek de sosyal medya hesabından paylaştı. Mustafa Seçen sonra teşkilata davet edildi ve “Arkadaşlar teşkilata davet edildik. Türk kökenli polis arkadaşların hepinize selamları var. Yazılanları kahkahalarla takip etmişler” yazdı. Ayrıca görüntüdeki o polisin fotoğrafını da emojili olarak “Ve… teşkilatın delikanlısıyla buluştuk” notuyla paylaştı. Fransa’daki Balâlı polis hem Ankara’nın hem de Balâ’nın gururu oldu. Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran da “Fransa polis teşkilatında görevli Balâlı hemşehrimiz, Fransa’da görevli Türk basın mensuplarımızı koruyor... Dünyanın her yerindeyiz. Kendisine teşekkür ediyoruz...” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir Aspava problemi

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’ın da yorumu, “Ankaralı hemşehrimiz, Ankaralı delikanlılığını Paris’te gerilimin ortasında da göstermiş. Çünkü bize her yol Paris değil, bize her yer Angara” oldu. Balâlı polis sosyal medyayı da yıktı geçti. İşte onlardan bazıları.

@malikejder47: “Süper olay ya. Türk Türk’ü her yerde kollar işte böyle.”

@Itsmeyldrmm: “Balâ lobisi devrede.”

@BiAnkaraKlasigi: “Aslan toprammmm. Bize her yer Balâ.”

@pantarheio: “Gurbetçi deyip geçmeyin.”

@Hasankosmak2017: “Türk Balası.”

@nasilyayariz: “Her masada varız derken yalan söylemiyorduk.”

Gerçekten de Balâlı polis olayı gurur duyulacak bir olay. Yurt dışındaki bir meslektaşımızı gurbetteki bir polisin koruyup kollaması, insanı gerçekten de güzel hissettirdi. Selam olsun teşkilatın Balâlı yıldızına...

Yazarın Tüm Yazıları