Yalan taşları masalları

Okurlarımızdan Mehmet Masum Alagöz, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Yalan taşları masalları
“Bursa’mızın en üzücü olaylarından ilki nedir?’ diye soracak olsaydı birisi bana kesinlikle ‘görme engelli vatandaşlarımızla dalga geçiliyor olmasıdır’ derdim... Biraz ağır mı oldu bu tespitim? Hayır, asla ağır olmadı. Bilakis, nezaket kuralları içinde yaşamayı kendime düstur edindiğim için böyle nazik oldum! Görme engeli olan bir kardeşimiz bu taşlara güvenerek nasıl yürür acaba? Zaten bu taşlara güvenerek yürümeye cesaret edecek görme engelli kardeşimiz varsa onun evine sağ ve selim dönmesi mucize gibi olur!

KENTİN ORTA NOKTASI

Bu üzücü duruma bir örnek de ben sunmak istedim. (Sunsanız ne olur Mehmet Masum Alagöz; imam bildiğini okuduğu müddetçe!) Tahminimce burası kentimizin orta noktasıdır. Altıparmak Caddesi’nin, Çekirge Caddesi’nin ve de Stadyum Caddesi’nin birleşim yeri olan kavşak üzerindedir. Yine görme engelli vatandaşlarımız için döşenmiş olan kabartmalı özel taşlar (Yalan Taşları) var karşımızda. Bu özel taşların hemen altı metre yanında yine o özel taşlardan döşenmiş kaldırıma. Devamında da kontrollü sinyalizasyon sistemiyle desteklenmiş yaya geçidi var. Dolayısıyla; sahiplenme zihniyetiyle yapılan bir hizmetle baş başasınız. Derken gördüğünüz gibi tam da yanına adeta zarar olsun cinsinden yapılan bu saçmalığın izahatını yapacak bir yetkili var mı acaba?”
Ardı arkası bitmeyen Yalan Taşları masalları! Tıpkı, okudukça değer bulan La Fontaine Masalları gibi...

Haberin Devamı

3 YILDIR YATIYOR

Yalan taşları masalları
OKURUMUZ emekli astsubay S. K., “Yıldırım Jandarma Merkez Komutanlığı duvarı önünde bulunan atıl duruma düşürülmüş beton direk tam üç yıldır öylece duruyor. Buradan her geçtiğimde bu direği görmek beni rahatsız ediyor! Direğin sorumlusu olan UEDAŞ’ı kınıyorum!” diyor.
Değerli komutanım. Dert etmeyin böyle şeyleri! Direk bu, yaslanır da yaslandırılır da. Hem dik olmasındansa yatay durması daha isabetli olmuş galiba! Her kötüden ve çirkinden iyiler de çıkar. Böyle bakalım mevzuya. Burası tarihi Cumalıkızık’ın da yolu değil mi? Evet... Mesela bu direkle hatıra fotoğrafı çekilmek acayip tarz olur! Belki bu sebepten dolayı o direği oraya koydular. Olamaz mı?

Haberin Devamı

REKLAM OLMASA BİLE ‘YANIYOR’

Yalan taşları masalları
HÜRRİYET Bursa okuru elektrik teknisyeni Sami Arabacı, özetimle şöyle diyor: “Kentimizde bulunan birçok belediye otobüs durağında reklam alanı olarak ayrılan alanda reklam duyurusu yok. Heee, bundan rahatsız olmuyorum. Keşke hiçbir reklam duyurusu asılmasa hem de hiçbir alana... Benim rahatsızlığımın sebebi şundan ibarettir. Bu alanlarda gereksiz yere enerji sarfiyatı var. Bunları gören bir yetkili de mi olmaz üstadım?”

O ÇERÇEVEYE ARKADAŞ ARANIYOR

Yalan taşları masalları
HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan sağlık teknisyeni Tuba Hiçyılmaz’ın e-postasının özetini çıkarttım, yayımlıyoruz: “Bursa’mızı hakim noktadan seyreden alanlardan birisi olan Osmangazi ilçesindeki Karamustafa Kaplıcaları yanında bulunan yeşil alandaki boş metal çerçevenin amacı ne? Dikkatime takıldığı kadarıyla bu anlamsız çerçeve dört yıldır bomboş olarak duruyor. Diyeceğim şudur ki bu çerçeveyi yalnız olarak görür olmak beni üzüyor! Hani deriz ya hep; ‘Yalnızlık Allah’a mahsustur’ O çerçevenin yanına bir çerçeve daha dikilsin lütfen!”

Yazarın Tüm Yazıları