Taş devri bile daha moderndi

Bir semt pazarı düşünün.

Haberin Devamı

Taş devri bile daha moderndi
 O pazar yerinin duvarlarına bitişik olarak; sağ yanında mahalle iletişim merkezi, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı, sol yanında da Nilüfer Belediyesi Pazar Yerleri Denetim Zabıta Amirliği hizmet binası bulunsun. Tüm bunlara rağmen o pazar yerine sahip çıkılmasın. Buyurun sizlere çok büyük acı! Bariz olarak gözüme takılanları aktarayım. Takdiri siz kıymetli okurlarımıza ve sevgili hemşehrilerimize bırakıyorum.

Taş devri bile daha moderndi

GİDİN GÖZÜNÜZLE GÖRÜN

Kadın tuvaletinin hali perperişan, girmeye de korkarsınız. Pazar yerinin kuzey kısmı zemin seviyesinden yüksekte olduğu için güvenlik amaçlı olarak montajı yapılmış olan korkuluk demirlerinden bazıları eksik. Bu eksiklikler özellikle afacan çocuklar için çok büyük bir risk.

Haberin Devamı

Taş devri bile daha moderndi

Pazar yerinin üzerine çekilen brandanın görüntüsü Taş Devri adıyla izlediğimiz çizgi filmdeki sahneleri dahi imrendirir tarzda! Fred/Vilma Çakmaktaş, Barney/Betty Moloztaş, Bam Bam dahi görse kıskanırdı inanın!

Taş devri bile daha moderndi

Hele ki kontrolü ve denetimi UEDAŞ’da olan elektrik panolarının hali tam trajikomedi.
Mübarekler; bazısı yarasa gibi asılı duruyor. Bazıları resmen bungee jumping yapıyor.

Bazıları da çay ocağı masası gibi kullanılıyor! İşte vaziyet böyle... ‘Bir semt pazarı düşünün’ demiştim ya; düşünmeyin, düşünmeyin... Gidin ve gözlerinizle görün.

 Köpeği taşımak zorundasınız

Taş devri bile daha moderndiOkurlarımızdan iş insanı Özgür. G. pek çok hayvanseverin sorununa parmak basıyor ve özetimle şöyle diyor: “Henüz birinci ayına girdiği vakit, annesi ölen bir yavru köpeği sahiplendim. O gündür bugündür baktım ve büyüttüm. Ailemizden biri oldu. Bu süreçte bizi özellikle de beni en çok üzen şey köpeğimin şehirlerarası otobüslerine alınmaması oldu. İşim icabı sıklıkla seyahat ediyorum.

Haberin Devamı

Vaziyet böyle olunca her seferinde tokat gibi ret cevabı almanın üzüntüsünü yaşadım. Fakat resmi gazetede: “Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir.

Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilir. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine iki uyarma verilir…” deniyor.

Ancak bunca yıl geçti hiçbir firma köpeğimi taşımama müsaade etmedi. Kimi kime şikâyet edeceğiz işte bunu bilmiyoruz!”

Ahbap dost işi olunca!

Haberin Devamı

Taş devri bile daha moderndi

Adını vermek isemeyen bir okurumuz “07 Ocak 2021 tarihli ÇOK YORULUYOR ÇÜNKÜ başlıklı yayımınıza istinaden Zübeyde Hanım Caddesi Konur Hastanesi ile Doruk Hastanesi arasında kalan kazı mirası yayımınızla birlikte aynı gün içinde ortadan kaldırılmıştı! Ancak ahbap dost işi olsa gerek o mirasın bir kısmı tekrar geri geldi! Bu işlerde dost olmak iyi değilmiş sanırım” diyor.

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bursagaz

Bursagaz’ın açıklamasını özetimle aktarıyorum: “Hürriyet Bursa gazetesindeki köşenizde 16 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan yazınıza konu olan şikâyetinize cevaben; mağdur edilen abonelerimizin topraklamaya bağlı olmayan bina içi tesisatta elektrik arklanması (kıvılcımlanması) gibi olumsuz durumlar meydana gelebileceği için bir an önce standartlara uygun şekilde topraklanması büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Abonemiz, bu işlemi yapabilecek sertifikalı firmaların listesine www.bursagaz.com üzerinden ulaşabilir. Bilginize sunar, size ve okurlarınıza sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Bursagaz.”
282 kelimelik açıklamadan çıkarttığım özetim böyle. Açıklamanız için teşekkür ediyorum Bursagaz. Ancak şuna çok inanıyorum ki, (Muhakkak yanılayım isterim) mağdurların hiçbiri bahsettiğiniz sertifikalı müteahhitleri arayıp da çalınan topraklamaları satın alıp bağlatsınlar! Umarım bir elektrik kaçağı olmaz da sizler de olay yerine herkesten önce gitme mücadelesi içinde bulunmazsınız!

Yazarın Tüm Yazıları