Tam da belediye önünde

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Turgay Aydem’in e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Tam da belediye önünde
“Nilüfer Belediyesi başkanlık binası önündeki aydınlatma direğinin de klemens yuvasının kapağı yok. Tam da belediye önünde... Ya biri oraya elini soksa, tesadüfen yaşıyoruz bence!”

BİR EL ATIN

Turgay Aydem, biri de elini sokmayı versin oraya. Hem elinin ne işi var orada! Her şeyi yetkililerden beklemeyiniz. Hiç olmazsa bir kartonu keserek elde edebileceğiniz kapakla kapatmayı da mı akıl etmezsiniz!

ÇANCILAR DURAĞINDA İNİN VE...

Tam da belediye önünde
HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan Mustafa Çavdar: “Osmangazi Metro istasyonu girişindeki yağmur suyu ızgaralarının birisi eksiktir. Bu durum bir aydır da böyledir. Her gün on binlerce kişi buradan geçmektedir. Elbette geçişlerini yapanların içinde onlarca yetkili de vardır. Bu durum onların da mı dikkatlerini çekmemiştir? Hani, benim dikkatimi çekiyor da! O ızgara biran evvel tamamlansın. Çünkü dalgın olarak yürüyen bir vatandaşımız, ebeveyninin elinden tutmayan çocuk ya da görme engeli olan kardeşimiz burada feci şekilde yaralanabilir ” diyor.

Haberin Devamı

ŞÖYLE BİR ÇÖZÜM VAR...

Mustafa Çavdar, size de şöyle desem lütfen... Eksik olan ızgaranın zemin ölçüsünü alın. Tam da bulunduğunuz yerden geçen T 1 İpekböceği (Tramvay) var, ona binin. Daha sonra bu tür malzemelerin satışı yapılan Çancılar’a en yakın olan Çancılar durağında inin. Çancılar’dan satın alacağınız ızgarayı eksik olan kanala ızgarayı bırakın. Her şeyi belediyemizden beklemeyin!

ASIL KABAHATLİYİ BULALIM...

Tam da belediye önünde
ADININ açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı olan hemşire, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi Feyiz Sokak No: 12 önündeki kaldırımın yüksekliği normal insanların kullanacağı yükseklik seviyesinde değildi. Uygun seviyeye gelmesi için bazı komşularımız çalışma yapmışlardı. Çünkü belediyemiz bizi dikkate almayınca bu çalışma yapılmıştı. İlgili çalışmayı yapan iyi niyetli komşularımız sağ olsun. Ancak bu uydurma basamağa bir türlü alışamadım gitti! Ortada bir kabahat var. Uygun ölçülere göre hizmet veren basamağın yapılması için ne yapalım?” diyor. Öncelikle şunu sorgulamak lazım. Orada bu çalışmayı yapan komşularınız neden böyle uyduruk bir iş yapmış? Bence asıl kabahatli olan onlardır!

Haberin Devamı

AYAĞINIZ KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN AYAĞI KADAR KÜÇÜK DEĞİLSE...

Tam da belediye önünde
HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan Tofaş (Fabrika) İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Çınay, bakınız ne diyor: “İstanbul Caddesi üzerinde hizmet veren (Gençosman PTT Müdürlüğü karşısı) yaya üst geçidinin başlangıcı ya da bitişi olarak tarif edebileceğim birinci ve ikinci basamağında bir acayiplik var! Civar esnafı birinci basamağın ciddi mesafedeki yüksekliğini ortadan kaldırmak için civardan temin ettikleri bordür taşlarıyla beslemişler. Ancak ikinci basamakta bulunan dar mesafe için iyileştirme yapmayı akıl etmemişler! Dolayısıyla ikinci basamağa geldiğinizde ayağınız küçük bir çocuğun ayağı gibi küçük değilse basamağı kullanmak için muhakkak suretle yan basmanız gerekiyor. Merak eden ilgililerin önemlerine diyerek saygılarımı sunarım.”

Haberin Devamı

YAN BASMAK LAZIM!

Ahmet Çınay, burada da eksik iş var! Birinci basamağın yükseklik sorununa çare bulan esnaf ikinci basamağın darlığına neden çare bulmaz ki? (!) Ahhh, bir de işini tam yapsa şu vatandaş! Ayrıca bizler de yan basalım. Hem ne kaybederiz ki yan basınca? (!)

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ONARILDI VE ÖNLEM ALINDI

“BURASI da bir yıldır böyle olursa’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahsi geçen konu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Diyanet Vakfı’na ait müftülük binasının yanında yer alan kırık basamak ve taş onarım imalatları belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince tamamlanıp gerekli önlemler alınmıştır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.” Açıklamanız için teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları