Scooter’ların akıbeti ne olacak

En son olarak iki ay önce Antalya’da meydana gelen ve neticesi ölümle son bulan elektrikli scooter kaza haberini gazetemiz Hürriyet’le duyurmuştuk.

Haberin Devamı

Scooter’ların akıbeti ne olacak

Ülke olarak o gün bu acı haberi konuşmuştuk. Evet, son yılların gözdesi olmuştu bizim scooterler! Özellikle de gençlerimizce tutulmuştu. Ancak kullanım kurallarına uyanlarımız oldukça az. Denetim de olmayınca kazalar kaçınılmaz oluyordu.

HER YER PARK ALANI

Beraberinde de kullanım sonrası disiplinli park edenlere rastlamak zor mu zor vesselam... Ancak şöyle de bir gerçek var. Onu da belirtmezsem haksızlık etmiş olurdum. Scooter’ların park edilmesi için tanımlanmış alan ve ortam yok. Nerede tırak orada bırak! Vaziyet böyle olunca da her yer scooter otopark alanı oluyor! Bu park alanı ha bisiklet yolu üzeri olmuş, ha görme engellilerimiz için özel olarak tasarlanmış olan kabartmalı taşların üstüne olmuş ha kaldırımın ta da ortasına olmuş!

Haberin Devamı

ACİL BİR ŞEY YAPILMALI

Böyle de olmaz ki canım! Üstelik bu işin gecesi de var. Binicileri keyfini sürecek, ceremesini binmeyen çekecek! Valla onu bunu bilmem, elektrikli scooter sorunlarının acilen disiplin altına alınması için bir şeylerin yapılması lazım mı? Hem de acilen lazım...

AMAN DİKKAT

Scooter’ların akıbeti ne olacak

HÜRRİYET Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Olcay Ekin, “UEDAŞ’ın Dikkaldırım Caddesi başlangıcındaki aydınlatma direğine takmış olduğu biri kapaksız diğeri de kapağı bozuk olan iki adet trafoyu sobe oynayalım diye asmış değil mi? Hani biz sobe noktası olarak kullanıyoruz da!” diyor.
İyi oyunlar Olcay Ekin. Mevzu elektrikse dikkat edin. Sobeleyeceğim derken sobelenmeyin!

KABAK TADI VEREN KAPAK MESELESİ

Scooter’ların akıbeti ne olacak

OKURLARIMIZDAN Bursa Orman Bölge Müdürlüğü emeklisi Ali Demirtaş, “Yıldırım ilçesi Beyazıt Kartal Sokak üzerinde bulunan aydınlatma direğinin de klemens kapağı yok. Bu kapak meseleleri kabak tadı vermeye başladı bence. Acaba UEDAŞ ne der bu işe?” diyor.

Haberin Devamı

FARELİ ALANA BİR ÇÖZÜM LAZIM

Scooter’ların akıbeti ne olacak

OKURUMUZ Murat Altınsoy, bakınız ne diyor: “Yıldırım ilçesinde ‘Kasım Önadım Bulvarı 2’ tanımlı belediye otobüs durağının yanındaki boş arsada farelerin gezindiğini görmeye başladık. Yıldırım Belediyesi’nin dikkatlerine diyerek; bomba atma talim sahasına benzeyen fareli alanın hizaya getirilmesini talep ediyoruz!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ONURLU SOKAK’TA LEVHA ONARILDI

NİLÜFER Belediyesi’nden gelen açıklama var. Açıklamayı olduğu gibi aktarıyorum: “Sayın, Muhammet Kösle, köşenizde yayınlanan Kültür Mahallesi Onurlu Sokak’taki sorunla ilgili gereken inceleme yapılmıştır. Ulaşım Müdürlüğümüzün ilgili ekipleri yerinden sökülen trafik levhasını yerinden alarak onarımını gerçekleştirmiştir. İlgili trafik işareti içeren levha yeniden monte edilerek sorun çözülmüştür. Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu.“
Teşekkür ediyorum Nilüfer Belediyesi. Kolay gelsin...

Yazarın Tüm Yazıları