Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk?

Osmangazi ilçesine bağlı olup, eski adıyla Sağırlar, yeni adıyla da Altıntaş olan mahallenin (Köy) sakinlerinden Ramazan Uğur şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk

“Köyümüz yani eskiden köy olan ve köy kimliğinden çıkartılıp mahalle statüsüne geçirilen Altıntaş Mahallesi’nde hizmetin ‘A’ sına yaklaşan bir hizmet bile yok! Ama yine de hak yemeyeyim. Her seçim öncesi köyümüzün yani mahallemizin siyasetçi akımına uğruyor olmasını görmezden gelmeyeyim. Son olarak da 2019 yılı seçim öncesiydi... En az iki yüz siyasetçi bizleri ziyaretleriyle şereflendirdi. Seçim öncesi belediye otobüsü çalışmayan köyümüze belediye otobüs kabinleri monte edildi. Kimi tepeye, kimi tümseğe, kimi de kimsenin geçmediği yere. Bazıları devrildi devrilecek; bekliyoruz...

Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk

Haberin Devamı

TAŞINDA ALTIN YOK!

Bir de çocuk oyun parkı yapılmıştı. Buna da kulp bulayım. Parktaki aletlerin çoğu kullanılmaz hale geldi. Sebebi çocuklarımız değil. Gereksiz ve kalitesiz malzeme kullanılarak gönülden yapılmayan işçiliğin neticeleri bu demeye utanıyoruz. Bizim siyasilerden bir ricamız var. 2024 seçimleri öncesinde bize uğramasınlar. Çünkü bizler ‘sağırız.’ Ayrıca taşlarımızda da altın yok. Yani denildiği gibi Altıntaş falan değiliz biz. Özetle, Sağırlar’dık Altıntaş olduk; olduk da ne bulduk? Bu esnada BURULAŞ’ın efsane durak kabinlerimizi tanımlanmasını rica ediyoruz” diyor.

ARIZA GEREKÇESİNE KAÇ KERE İNANILIR

Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk

ADININ açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı Aysel A. şöyle diyor: “Mudanya ilçemizde ikamet ediyoruz. Şehir merkezindeki iş yerime gidiş ve gelişlerimde Mudanya şehir merkezi arasında hizmet veren ve midibüs olması itibarıyla aşırı kalabalık mı kalabalık olan ‘1 SY’ numaralı belediye otobüsünü kullanıyorum. Bu midibüslerin çoğu miadını doldurmuş. Çünkü her hafta bir kez arıza yaptıklarına tanık oluyorum.

Haberin Devamı

‘SAĞLAM OTOBÜS İSTİYORUZ’

En son olarak da 6 Eylül’de saat 09.17 tahinde oluşan arıza gibi. Hadi ben küçük de olsa bir makam sahibiyim ve derdimi anlatmak için kimseye hesap vermiyorum. Mesela, bir çalışan ‘Otobüsüm arıza yaptı da ondan geç kaldım’ demiş olsa müdürüne ya da patronuna... Bu gerçeğe kaç kez inanılır? BURULAŞ’ın Mudanya’mıza değer vermediğini düşünüyorum. Ayrıca bu midibüsler yolcu kapasitesi için yeterli değil. Hasta midibüs değil sağlam otobüs hizmeti istiyoruz.”

FACİA YAŞANMASIN

Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk

EMEKLİ sağlık çalışanı Esra Işık, özetimle şöyle diyor: “8 Eylül saat 13.47’de çektim bu fotoğrafı. Gördüğünüz gibi (Dikiz aynasında sabit. Ayrıca araç kamerası da incelensin. Plakası; 16 M 10264, göğüs numarası, B 38) belediye otobüs kaptanı seyir halinde ve telefonuyla konuşuyor. Yapılan resmi araştırmaya göre son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60’ının kaza anında cep telefonlarını kullandıkları tespit edilmiş. Bu üzücü duruma özellikle toplu taşıma yapan araç kaptanlarında rast gelmek daha da vahimdir. BURULAŞ yönetimini kaptanlarını ilgili yönde eğitimlerle desteklemediklerini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

ÜÇTEN İKİYE DÖRTTEN DE HİÇE

Sağırlar’dık Altıntaş olduk, olduk da ne bulduk

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan profesyonel bisiklet sürücüsü Ayça Sönmez, özetimle bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Akademi Caddesi üzerine kazandırılan bisiklet yolu hizmeti için teşekkür ediyorum. Ancak böyle bir bisiklet yolunu (Gezip gördüğüm kadarıyla) Bursa’mızın değil Türkiye’mizin hiçbir ilinde ya da ilçesinde görmedim! Çok özel alan olsa gerek az bir bölümde; bisiklet yolu üç şeritten ikiye düşüyor. Devamında dört şerit oluyor. Sonrasında da böyle bir hizmet yokmuş gibi bisiklet yolu şak diye bitiveriyor! Projenin mimarlarını kutluyorum!”

Yazarın Tüm Yazıları