Öyle bir yerde böyle bir üst geçit!

Kentimizde hizmet veren üst geçitlerin çoğunun bakımsız olmasının yanı sıra asansörlerinin de çalışır olmaması Bursa’mızın ayıplarından olsa gerek!

Haberin Devamı

İlgisiz kalınmasında üst geçitlerin ilgili yetkililere uzak mesafelerde olmasının payı vardır diye düşünüyorum(!) Mantıklı bir düşünce mi?

Öyle bir yerde böyle bir üst geçit

RİSK İÇERİYORLAR

Bence mantıklı! Ancak, anlamadığım bir durum burada da var elbette! Mesela; Bursa’mızdaki en yeni ve en donanımlı binalardan biri de Büyükşehir Belediyesi hizmet binasıdır. Bununla birlikte sabit kural olan(!) bozuk asansör sistemini biryana bırakın asansör hizmeti olmayan bakımsız (Basamaklarındaki kaplamalardan bazıları kopmuş, risk içeriyor) bir üst geçit var ki o da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde olsun! Vaziyet bu olunca ‘mantıklı’ bulduğum düşünceme tezat düştüm! Bi’yerde, bi’yanlış var ama... Hayırlısı diyelim! Ve yakınlarında (Ankara Caddesi) yolun karşısına geçme imkanı olmadığı için mecburen o üst geçidi çeşitli zorluklarıyla aşıp geçme mücadelesinde olan hemşehrilerimize Allah güç kuvvet versin. Öyle bir yerde böyle bir üst geçit olursa... Diğerleri; sizler hiç dert yanmayın boşuna!

Haberin Devamı

YETKİLİLERİ DAVET EDİYORUM!

Öyle bir yerde böyle bir üst geçit

Bir şirketin satış sorumlusu olan Cevher Kaplan: “Kaldırımdaki dilenciler yetmiyormuş gibi bir de caddeleri zapt altına alan dilencilerden bıktık. Manzara ortada. Bir bakınız Allah aşkına. Şimdi buna ya da benzeri meslek erbabına (!) bir araç çarpsa suçlu kim olacak? Çok sinirliyiz. İlgili yetkilileri bunları görmeleri için sahaya davet ediyorum.”

ÖYLE BİR ŞEY İSTİYOR Kİ…

Öyle bir yerde böyle bir üst geçit

Okurumuz Sn. Kerem Tanyeli: “Yıldırım İlçesi Demetevler Mahallesi Menekşe Parkı önündeki çukurun yanına araç fizik tedavi hastanesi açılmasını rica ediyoruz. (!) Çünkü bu çukura düşürdüğümüz araçların çapraz bağları zedeleniyor ve fıtık gibi çeşitli sorunlar aksediyor!” Enteresan bir istek! Böyle bir hastane açılır olursa bilgimiz olsun lütfen Sn. Tanyeli. Malum, bu dahiyane fikri duyuran biz olduk! Dolayısıyla açılışta yerimizi alalım!

Haberin Devamı

CUMHURİYET CADDESİ’NE SAHİP ÇIKIN

Öyle bir yerde böyle bir üst geçit

Esnaf okurumuz Sn. C. Z. “Överken yere göğe sığdıramadıkları Cumhuriyet Caddesi (BOSCH Mağaza ile Balabanlar Mağaza arasında kalıyor) kış sonunda bir kazıldı ve kazış ki o kazış! Onarımı için çalmadık kapı bırakmadık. Ve sanırım iki ay oldu. Köşenizde de yayımlanmıştı. (08 Mayıs tarihli Bizi unutmadınız Teşekkür ediyoruz başlıklı yayımımız) Yerli ve yabancı turistlerin en yoğun olduğu adreslerden biri olan Cumhuriyet Caddesi’ne sahip çıkın lütfen. Nasıl bir işe düştük böyle!”

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ
TEŞEKKÜR EDERİZ

Haydi Osmangazi başlıklı yayımınızda bahsi geçen Yunuseli Mahallesi 802. Sokak’ta bulunan alanın mülkiyeti ‘Toplu Konut İdare Mülkiyetine’ ait olmakla birlikte otların temizliği programımıza alınmıştır. Teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİ ALANINDA

Önü de yanı da darmadağın başlıklı konudaki adres (Elmasbahçeler Mahallesi Mahmudiye Caddesi) Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü mahallenin Büyükşehir’in yetki ve sorumluluk alanında olduğunu bildirdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları