Neden sadece burada var

Darmstadt Caddesi esnaflarından olan bir okurumuz, tanık olduğu kazaları ve sebebini anlatmış. Umarım yetkililer dikkate alırlar.

Haberin Devamı

Neden sadece burada var
Neden sadece burada var
Özetimle; “Osmangazi ilçesine bağlı olan caddemizden şikâyetimiz var. Şöyle ki; caddemizin ortasında bulunan ve uzunluğu kesintisiz olarak 650 metreyi bulan bordürün kaldırılması şarttır.

İTİRAZ ETMİŞTİK

Böylesi gereksiz bir uygulama için kıymetli yetkililer; ‘buradan İpekböceği Tramvay hattı geçiyor da ondan böyle’ diyebilirler. Eyvallah da… Bu tramvay sadece buradan geçmiyor ki! Onlarca kilometrelik alandan geçmiyor mu? Geçiyor. Öyle ise neden sadece burada var? Yapılırken de itiraz etmiştik. Kazalara ve sıkıntılara tanık olunca isyanımız başladı. Tekrar ediyorum; Bursa’mızın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Caddedeki bordür yüzünden; engelli aracı kullananlar, bebek ve pazar arabası sürenler, bedensel hastalıkları bulunanlar zora düşüyor. Ayrıca oluşan araç kazaları sebebiyle trafik tamamen kitleniyor. Kazalar olunca araçlar geri geri giderek ilk rast geldikleri sokaklardan kaçış yaparak yollarına devam ediyorlar!” diyor…

Haberin Devamı

MEZARLIK DUVARI TEHLİKE SAÇIYOR

Neden sadece burada var
Neden sadece burada var
İsminin açıklanmamasını isteyen bir okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Çekirge Mezarlığı’nı çeviren duvarın bir bölümü göçtü göçecek. Duvardaki çatlak geçtiğimiz hafta meydana gelen Düzce depremi sonrası daha da büyüdü. Öyle ki, çatlaktan oluşan ayrığın içine ellerimi rahatlıkla sokabiliyorum. Ayrıca fotoğrafımda da gördüğünüz gibi ayrık alandan duvarın arkası çok rahat bir şekilde görülüyor.

DİKKATE ALINMADIK

Duvardaki çatlak oluşmaya başladığı andan itibaren durumu hem Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü’ne, müdürü olan Düşünsel Şentürk’e, hem de belediyelerimize ardından muhtarımıza dahi bildirmiştik. Dikkate alınmadık! Bizden söylemesi o duvar çok yakında devrilecek. Devrilince ‘tüh vah, devrildi de, öyle olsaydı da, şöyle olurdu da, böyle olmalıydı da, haberimiz yoktu da…” diye feryat figan gitmesin yetkililer!” Kıymetli okurumuza ben de destek vereyim. Bu sorunu şu anki kadar riskli değilken aldığım ihbar neticesinde yıllar önce haber yapmış ve yayımlamıştık. O vakit bir çizikten ibaret olan çatlağın böyle büyüyeceği hususu akıllara getirilemedi sanırım! Mezarlılarla ilgili şikâyetleri takip eden ve aksatmadan çözümüne kavuşturan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Şefik Salur’a rica ile… Böyle bir ihbar var, bilginize…

Haberin Devamı

 KEŞKE HER 10 METREDE BİR OLSA…

Neden sadece burada var
Bursa Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğretmenlerinden olan ve adının açıklanmasını istemeyen okurumuz: “Bursaspor Acemler Metro istasyonu girişindeki kaldırımda biriken suyla alakalı olarak geçtiğimiz aylarda konuyu iki kez haber yapmıştınız. Haberdeki şikâyet sahiplerinden birisi okulumuzun öğrencisiydi. Fakat bir gelişme olmadı.

MİS GİBİ HAVUZ

Burası her yağmurda havuz oluyor. Yağmur anında burasını kullanmak için çizme giymek zorundasınız! Fotoğrafımdaki su birikintisi de dört gün önce yağan yağmurdan arta kalandır. İşin ilginç yanı bu kaldım hizmeti daha yılını doldurmadı. Ne kaliteli hizmet var ne de samimi takip! Ne olacak bizim halimiz? Diyor. Değerli öğretmenim. Halimizde ne var ki? Mis gibi havuz! Hem geçen hafta işlediğimiz bir konu vardı. Tamamen gereksiz olan süs havuzlarının maliyetlerine değinmiştik. Bence güzel bir uygulama. Keşke her 10 metrede bir olsa. En azından maliyeti yok!

Haberin Devamı

OYULDU KESİLDİ VE O GÜNDÜR BU GÜNDÜR BÖYLE

Neden sadece burada var
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan ticari taksi kullanıcısı İlyas Koç’un e-postasını okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Böylesi sorumsuz bir çalışma olur mu Allah aşkına... Özetini çıkarttım. Buyurun okuyalım: “Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi’nde bulunan Bağlan Caddesi’nin asfaltı altı ay önce komple yenilenmişti. Yenilenen asfaltın tam da caddenin adını taşıyan Bağlan Apartmanı önü oyularak kesildi. Hem de yeni asfalt atıldıktan dört gün sonra. O gündür bu gündür oluşturulan çukura tekeri rast gelen sürücülerin sinir tavan katsayıları on üzerinden on değerinde. Ama benim ki 10’u da geçerek 11’e geldi! Çünkü neredeyse her gün buradan geçiyorum ve karşı yönden araç gelince de mecburen kuyuya girmek zorunda kalıyorum. Kuyuya düşmemek için cambazlık etmekten ruh hastası oldum!”

Haberin Devamı

9 SANTİMLİK KALDIRIM

Neden sadece burada var
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan emekli imam Hasan Bayram: “Yıldırım ilçesi Davutkadı Cami önündeki kaldırımın genişliği 40 santim. Bunun yarısında da görme engeli olan kardeşlerimiz için serilmiş özel taşlar (Yalan Taşları) var. Tam cami girişinde evet, cami girişinde yarısı özel taş serili olan 40 santimlik kaldırımda beton basamak var. Yani bu noktadaki kaldırımın genişliği 9 santime düşüyor. İşin projesine onay veren ilgili mühendislerimizi candan tebrik ediyorum!” diyor. Gördüğüm kadarıyla tam bir komedi olan cami girişi vazifesinde görev almış olan taş basamak da Yalan Taşları üzerine gelmiş. Ne bu Yalan Taşlarının bizlerden çektiği!

Yazarın Tüm Yazıları