Kavgalar bitmesin diye mi!

Düşünün! Bazı noktasının 2 metre 69 santim olan genişliğiyle alakalı olarak sadece bir aracın geçmesinin mümkün olduğu, dimdik ve deve hörgücünü aratmayan zeminiyle de alakalı olarak aracınızla birlikte hop hop hopladığınız bir sokak olsun.

Haberin Devamı

Kavgalar bitmesin diye mi
Ve bu sokak, fotoğrafımda gördüğünüz gibi kentin en önemli meydanlarından olan Çekirge Meydanı’na çıksın. Bahsettiğim tek araçlık geçiş alanına karşın ısrarla ÇİFT YÖN hizmeti (!) sunulsun. Bu sebeplerden dolayı korna destekli öfkelere misafir olan çirkin sözler hemen hemen hiç eksik olmasın! Bunlara ilave dozlar fazla kaçınca yumruklar havada uçuşsun, ardından da polis çağırılsın! Bunca sabit ve şahit belirtiler varken, yüzlerce kez başvurumuza ve de yayımlarımıza rağmen iki aracın yan yana geçmesinin ASLA mümkün olmadığı ve hoplatma özelliğiyle desteklenmiş olan sokağa aşağı yönden gelen araçların geçişlerine müsaade vermeyecek TAŞIT GİREMEZ levhası dikilmesin... Ki, neredeyse adım başı trafik işaret levhalarına teslim edilmiş olan ilimizde bu durum dikkate alınmasın!. Gerçekten bir anlam veremiyorum. Anlam veremediğim şeyin sebebi, kavgalar bitmesin diye mi acaba! Burası neresi mi? Burası; yabancı değil! Burası; Büyükşehir Belediyesi hudutlarındaki. Osmangazi İlçesi’ne bağlı Çekirge Mahallesi kütüğünde Molla Mustafa Sokak diye kayıtlı olup tabelalarda Mustafa Sokak diye sunulan unutulmuş bir sokaktır işte...

Haberin Devamı

BAKINIZ KEDİ NE DİYORMUŞ!

Kavgalar bitmesin diye mi
Okurumuz Sn. Gökçen İzmirli: “UluCami önünde hizmet veren havuzlu dinlenme alanından geçiyordum. Bir kedinin miyavlaması dikkatimi çekti. Kedi bir şeyler anlatır gibiydi. Bir anlam veremedim derken, kedinin de üzerine çıkmış olduğu oturma bankının tahtalarından bazılarının kopmuş olduğunu gördüm. Kedi; ‘o tahtaları tamamlayın ne olur’ der gibi geldi de!” Kedi dilinden anlamak… Çok güzel olsa gerek Sn. İzmirli!

ATTI VE GİTTİ!

Kavgalar bitmesin diye mi
Okurumuz Sn. Sadık İnanır: “Osmangazi İlçesi’nde bulunan Hürriyet Mezarlığı yanında yürüyordum. Gözüm, araçların kesinlikle durmaması gereken cadde üzerinde kartal marka aracını durduran sürücüye takıldı. Araç sürücüsü, durdurmuş olduğu aracından indi. Aracının bagajını açtı. Bagajdaki tekli hurda koltuğu hızlıca çıkartıp, Abdal Köprüsü’nün altından akan suya attı ve gitti. Ne dersiniz bu işe Sn. Kösle?” Ne diyebilirim ki Sn. İnanır… Söz ancak ve ancak insan olana denir… Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ, sizlere bir ricam olacak lütfen. İnsanlıktan nasibini almamışlara örnek teşkil etmemesi açısından o koltuğu acilen alınız ne olur…

Haberin Devamı

YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU!

Kavgalar bitmesin diye mi
Okurumuz Sn. Yaren Sadıkoğlu: “Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi Bent Caddesi üzerindeki kaldırıma döşenen ‘Görme Engelli Yürüme Taşları’ (Yalan Taşları) yanındaki kaldırım taşları yağan yağmur sonrasında gördüğünüz gibi mevcut ortaklığı bozmak suretiyle çok ayıp yapmıştır.(!) Ah yağmur ahhh!”

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Kavgalar bitmesin diye mi
YORUM YOK başlığımla yayımlamıştık. (Osmangazi İlçesi Esentepe Metro İstasyonu yanı) İstemiş olduğumuz çalışmaların yapılmış olduğunu gördüm. İlgili yetkililere teşekkür ediyorum. Bursa’mıza hayırlı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları