Hem acı hem sorun

ADININ açıklanmamasını rica eden bir zabıta komiseri, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Hem acı hem sorun
Hem acı hem sorun
“Bursa Büyükşehir Belediyesi Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akpınar Caddesi üzerindeki kaldırımda (Sheraton Bursa Hotel önü) hem sorun var hem de acı! Sorun; görme engelli vatandaşlarımıza özel hizmet olarak sunulmuş olan tırtıklı taşlarda kırılmalar var. Acı da; hemen yine aynı yerde bir şirket çalışanın Bursa halkına kurmuş olduğu tuzak! Evet, bu art niyetli kişi ya da kişilerce kurulmuş bir tuzaktır. Hem de kesinlikle... Soruyorum. Bu tuzağı kuran kişinin ailesi yok mu? Saygılarımla.”

BİR DAKİKA SONRASINI...

Değerli komiser kardeşim. Dikkatin ve de bildirimin için teşekkür ederim. Ancak İstanbul’da bir şirketin yöneticisi olan okurumuz İpek Coşkun da aynı sorunun sadece acı kısmını bana bildirmişti. Biz de bu önemli şikâyetini 15 Kasım 2022 tarihli köşemde ‘Burada Da Takip Yok Maalesef’ başlığımla yayımlamıştık. Şimdi, dünyanın tanıdığı ve “Şu ana kadar bir benzeri daha gelmedi” denilen Mimar Sinan’a bakalım. Muhteşem eserlerinden birisi olan Süleymaniye Cami’sini yaparken, Koca Sinan caminin temelini attıktan sonra bir yıl hiçbir şey yapmadan ve yaptırmadan bekletmiş. Amaç belli; olası deprem için zeminin sağlamlığını artırmak... Koca Sinan yüzyıllar sonrasını hesap ederken torunları da bir dakika sonrasını akıl edemesin... Ne tuhaf değil mi? (!)

Haberin Devamı

YETKİLİLER İLGİLENMEDİ KENDİ ÇÖZDÜ

Hem acı hem sorun
OKURLARIMIZDAN olan esnaf İbrahim Oflu, özetimle bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi, Beşevler-Barış Metro İstasyonu girişindeki kaldırımda metrelerce derinlikte bir kuyu var. Bu kuyunun kapatılması için belediyemize bildirdim. Gelen giden olmayınca insaniyet namına içini taşla doldurarak oluşması muhtemel faciayı önledim. Görseli pek hoş olmadı ama yetkililer bununla idare etsinler!”
İbrahim Oflu, ‘kamu malına taş atmaktan’ hüküm yemeyin sakın.

SAHİPSİZ YAYA ÜST GEÇİDİ

Hem acı hem sorun
Hem acı hem sorun
BURULAŞ’ta özel güvenlik görevlisi olan bir okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Bursaspor Acemler Metro İstasyonu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı / Mezarlıklar Şube Müdürlüğü / BUSKİ hizmet binası arasında hizmet veren yaya üst geçidinin sahibi yok mu? Üst geçidin bakım periyodu dolmuş. Gelen yok. Dış sıvası deprem olmadan kopmuş gören yok...”

Haberin Devamı

ZENGİNLİK BÖYLE BİR ŞEY

 Hem acı hem sorun
OKURLARIMIZDAN iş insanı E.E. “Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi’ndeki Emir Abdülkadir Caddesi’nin standartlarına uygun olarak yapılmış ve de asılmış olan (Yine kısaltma yapıldığı için E. derken ‘E’nin ne olduğunu bilecek kişi sayısı üçü beşi geçmeyecek olsa da...) bir cadde tabelası vardı. Yetmemiş olsa gerek ki devasa bir tabela daha çakmışlar! Hem de yanı başına. Zenginlik böyle bir şey olsa gerek!” diyor.

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

HASTANE ÖNÜNDEKİ YOL ONARILDI

Hem acı hem sorunHem acı hem sorun
17 Ocak 2023 tarihli ‘Bu Sanat Eseri Öyle Bir Yerde Ki’ başlıklı yayımımızda okurumuz, “17 Ocak 2023’de saat 01.30’da hamile olan eşimin sancısı gelince bize en yakın adres olan Konur Hastanesi’ne gittik. Hastane önüne aracımızı park ettim. Araçtan inince kaldırım üzerinden hastaneye gitmek istedik. Malum, doğal olarak kaldırımı kullanmak zorundayız. Ancak birileri kaldırımı öyle kazmış ki adeta kaldırımı kullanmayalım diye ortaya sanat eseri bırakmış! Biz de mecburen ana cadde üzerinden yürümek zorunda kaldık. Böyle belediyecilik mi olur?” demişti.

ŞÜKÜR EDİN!

Haberin Devamı

Yayımımızdan hemen sonra yine aynı okurumuz, “Çocuğumuz oldu. Çok mutluyuz. Hastane önündeki (Doruk Hastanesi) rezalet de giderildi. Bunun için de mutluyum. Ancak onarımdan artan taş, kum ve toprak artıkları alınmadı...” diyor. Allah analı babalı büyütsün evladınızı. Sağlıklı, huzurlu ve güçlü bir yaşamı olsun. Siz de, kaldırımın onarıldığına şükür etmiyorsunuz da bırakılan atıkları şikâyet ediyorsunuz! Hep derim, her şeyi belediyemizden beklemeyin. Aracınız var diye tahmin ediyorum. Üç, dört tane çuval alın ve atıl malzemeleri çuvala doldurup meşhur Çöplükbey Mahallesi’ne fıydırıverin gitsin! Vesileyle sevap kazanmış olun...

Yazarın Tüm Yazıları