Gerçekten mucize ama nasıl....

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan okurumuz Galip Bora Yavuz’un, şahit olduğu olayı anlattığı e-postasını okurken sanki o anı yaşayan ben oldum. Evlatları için ölmeye hazır bir baba olmanın duygularıyla da olsa gerek inanın titredim ve irkildim.

Haberin Devamı

Gerçekten mucize ama nasıl....
Galip Bora’nın çok üzücü ve bir o kadar da düşündürücü olduğunu düşündüğüm hikâyesini özetimle aktarıyorum: “Muhammet ağabey. 02 Temmuz 2021’de BursaRay’da (Tramvay / Metro) seyahat ediyordum. Metro, Osmangazi istasyonuna geldiğinde bebek arabalı bir kadın, arabasını bebeğiyle birlikte vagona sokmuştu ki metro kapılarını kapatıp hareket etmesin mi… Yani bebek arabasını kullanan kadın (Muhtemelen annesiydi, feryatlarını görüyorduk.) vagon dışında istasyonda kalmıştı. Biz yolcularda da bir panik… Bu durum karşısında vatmana ulaşılması için hizmet veren acil durum görüşme telefonuna saldırdık derhal! Ancak bizi duyan olmadı! (Vesileyle bu acil durum telefon hizmetinin hikâye olduğunu anlamış olduk) Derken, metro bir durak sonra (Merinos istasyonunda) hiçbir şey olmamış gibi durdu. O vakit bizler, içinde bebeği de olan bebek arabasını güvenlik personeline teslim ederek gittik. Demek oluyormuş ki böyle heyecanlı sahneleri izlemek için aksiyon filmlerini izlemeye gerek yokmuş. BURULAŞ’a takılmak yetecekmiş! Çok iyi tanıdığım annemin bu olayı yaşadığını hayal ettim de… Tabiri caizse inanın annem çıldıırırdı. Keza benim bile ruh halim bozuldu o an…”
BURULAŞ’tan bir açıklama gelirse (umarım gelir) bakalım nasıl olacak bu açıklama! Vatman görmüyor, (İnsanız, bu olabilir) kapı fotoseli devreye girmiyor ve acil durum telefonu çalışmıyor. Oluşan durum karşısında çok feci bir sonun çıkmamış olması gerçekten mucize.

Haberin Devamı

GÖYNÜKBELEN SİL BAŞTAN…

Gerçekten mucize ama nasıl....
Okurlarımızdan Berkant Sancar, özetimle: “Dünya ülkelerine ihraç ettiğimiz çileğimizle ve gurur duyduğumuz yaban mersini üretimimizle anılmak yerine çukurlu mukurlu yollarımızla Hürriyet Bursa gazetesindeki manşet yayımınızdan sonra TBMM’de dahi anılır olmanın sevinciyle gurur duyduk elbette. Ancak köyümüzün içi de çukurlu mukurlu! Mesela burası köyümüzdeki (Güya mahalleymiş burası!) ilköğretim okulunun önü ve yüzlercesi var bunun gibi köyümüzde, pardon mahallemizde! Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Not. Hani yayımınızla birlikte TBMM’de de gündem olan ve daha sonra soğuk asfalt ile doldurulan yollarımızın çukurları vardı ya… Çukurlarımız çok şımarık olsa gerek üzerine atılan asfaltı tekrar geri fırlattı! Yani sil baştan olduk! Haftaya da bununla ilgili olan şahit fotoğraflarımı yollayacağım müsaadenizle. Hürriyet Bursa gazetesi ekibine saygılarımızı sunarız.” diyor. Aralarında ‘bize ait değildir’ diye paslaşan Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi; Göynükbelenli kardeşimiz Berkant Sancar, böyle diyor. Siz ne dersiniz acaba?

Haberin Devamı

80’Lİ YILLARA ÖZENEN LEVHA!

Gerçekten mucize ama nasıl....
Okurlarımızdan olan Kerime Işık, bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi Beşparmak Sokak levhasının modern sunumla hizmet vermesini rica ediyorum. Böyle bir sunumun 80’li yıllarda kaldığını düşünüyorum.” Nilüfer Belediyesi’ne duyurulur…

LAF OLSUN DİYE ATILINCA...

 Gerçekten mucize ama nasıl....
Adını, “Sizin tanımınızla ‘gözden çıkartılmış’ mahalle olan Çekirge’nin ‘terk edilmiş’ sokağında yaşayan Mustafa Sokak yerlisi olarak yazın lütfen” diyen bir okurumuz şöyle diyor; “Belediyemizin gözünde bizlerin zerre değerimiz yok. Velakin onlarca yayımınız sonucu dahi sizleri de dikkate alınmayan ters giriş izni ile DÜNYADA TEK olan sokağımızın araç hoplatan çöküklü kısımlarına beş gün önce laf olsun diye asfalt atılmıştı. Laf olsun diye atılan asfaltta aynı gün içinde koptu gitti. Normal! Akabinde on binlerce liramız uçtu yine... Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ve Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Dursun’u samimi iş yapmaya davet ediyorum. Sadece seçim öncesi sokağımıza ayak basan ve bir daha asla uğramayan başkanlara hakkımı helal etmiyorum.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

4 KELİME YETERDİ

Gerçekten mucize ama nasıl....
KUTUYA BENZEYEN KUTUDAN başlıklı yayımımızdan sonra BURSAGAZ’ın tarafıma yolladığı 228 kelimelik açıklamasında özetimle: “Kutu müşterinin yükümlüğüne aittir” denmiş ve iş bitmiş! Dört kelimelik bir açıklamayı 228 kelime olarak uzun uzadıya anlatmaya ne gerek vardı ki? Neyse, incelediğime göre o kutunun bir hemşehirimizin başına düşmesi an meselesi. Hele düşsün de o vakit bakarız çaresine hep birlikte!
Hemşehrilerimizin dikkatine! Tarihi Balibey Han yanındaki yürüyen merdivenlerin çıkış kısmını kullanırken özellikle başınızı sakınmanızı tavsiye ederim. Bu çok değerli açıklamanız için teşekkür ediyorum size BURSAGAZ!

Haberin Devamı

ÇINARLI NİLÜFER’İN 1. MURAT BÜYÜKŞEHİR’İN

“Sayın Muhammet Kösle, Hürriyet Bursa’daki Okur Köşesinde 18.06.2021 tarihinde yayınlanan ‘Çınarlı Caddesi’nden bir davet daha’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. İlgi yazınızda belirtilen Nilüfer İlçesi Çalı Mahalle Çınarlı Caddesinin yapım, bakım ve onarımı Nilüfer Belediyesi görev ve sorumluluk alanında bulunmaktadır. Ayrıca, Osmangazi İlçesi Çekirge Mahalle 1.Murat Caddesi (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi önü) kurumumuzun Ana arterler görev ve sorumluluk alanında bulunmakta olup, asfalt bakım ve onarımı iş programı kapsamında yapılacaktır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI”
Konuların takipçisi olacağım. Teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediyesi…

Yazarın Tüm Yazıları