Engelli koşu yarışları başlamış!

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Ayla Demirhan’ın e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Engelli koşu yarışları başlamış

“Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı karşısındaki kaldırımda engelli koşu yarışları mı düzenlenecek? Sanırım öyle olacak! Öyleyse engelli koşu yarışları bitince Büyükşehir Belediyesi reklamı alan engelli koşu aparatlarını koyan yetkililer yarış bitince bunları toplatsınlar! Çünkü yarışa katılmayan bizler kaldırımı bırakıp caddeye inmek zorunda kalıyoruz!”

 

Ne istediler asansördeki aynadan

Engelli koşu yarışları başlamış

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen okurumuz Dörtçelik Çocuk Hastanesi hemşiresinin şikayetini aktarıyorum özetimle: “Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu girişlerindeki totem tabelaların alt kuşağında yazılı olan durak tanımları silindi. Tabelanın silinmesinde insan parmağı yok!

Engelli koşu yarışları başlamış

Çünkü bunları silecek kişi yada kişilerin en az 3 metre boyunda olması gerekir! Ayrıca hastane istikametindeki asansörde bulunan ayna bir gece kalk gidelim olmuş. İşte bunda insan parmağı var! Şikayetime konu olan sorunların muhatabı olan BURULAŞ’a sizin aracılığınızla seslenmek istedim” diyor. Her istasyona siz gibi bir takipçi lazım hemşire hanım. Orasıyla alakalı olarak sanrım 10’uncu ihbarı geçtiniz. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

 

O ağaç canlı ve nefesi engelli

Engelli koşu yarışları başlamış

Hürriyet Bursa okuru desinatör Yağmur Deniz’in şikayeti: “Muhammet Bey. 01 Ekim 2022 tarihli köşenizde ‘BERLİN’DE ÖYLE BİZDE BÖYLE’ başlıklı yayımınızdan ötürü sizlere çok teşekkür ederiz. Çünkü o yazınızdan sonra bu üzücü konunun farkına vardık. ‘Görmekle bakmak’ farkı böyle oluyormuş demek ki. Bu ağaç bizim sokağımızda ve biz konuya bu gözle hiç bakmamıştık. Burası Nilüfer ilçesi Kültür Sokak başlangıcı. Okurunuz Yeşim Güler’in de: “Sorarsanız başta yetkililer olmak üzere ağaçları korumak için mücadele verdiklerini ve bir o kadar da sevdiklerini iddia ederler” diye belirtiği gibi aynen de öyle oluyor sanırım. Şu an bu ağaç canlı mı? Canlı ve nefes alımı zorda. Doğru mu? Doğru. Yazık!” diyor.

 

Titreten durak!

Haberin Devamı

Engelli koşu yarışları başlamış

Bir banka çalışanı olan okurumuz: “Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi üzerindeki Barbaros Caddesi tanımlı belediye otobüs durağı kabininin bir camı 4 ay önce bazı kişiler tarafından gece vakti kırılmıştı. Yazın bu durum pek önemli değildi. Ancak daha kış gelmeden şu aralar kırık kısımdan esen rüzgâr inanın bizleri titretmeye başladı. O camı kıran zihniyete söylenecek çok söz var ama... Ayrıca bu kırığı 4 aydır görmezden gelen yetkililere ne demeli. Belki bu yazı sonrası birileri bizi de duyar” diyor. BURULAŞ’ın dikkatine

Yazarın Tüm Yazıları