Dağın tepesinde ultra lüks tuvalet

Okurumuz profesyonel dağcı Ali İmdat, “Geçen haftaydı. Kestel ilçesi hudutları içinde kalan ormanda çift kabinli tuvalet gördüm.

Haberin Devamı

Dağın tepesinde ultra lüks tuvalet
Kabinlerde ekipman olarak her şey noksansız olarak var. Hatta su akmasa bile birinci sınıf malzemeden yapılmış olan muslukları dahi takılı! Ancak içini ne ben sorayım ne de size aktarayım. Bildiğimiz manzara re-za-let! Malzemeler de paramparça edilmiş. Kabinlerin buraya çıkartılması için mutlak suretle iş makinesi ve vinç desteği alınmış olması lazım. Yoksa mümkünatı yok... Bunu buraya çıkartan da mutlak suretle belediye olmuştur. Yazık olmuş, hem de ne yazık... Hani bir deyimimiz var; “Kel başa şimşir tarak.” İşte bu söz bile bu saçma sapan hizmetin yanında masum kalır. Birilerini zengin etmeyi ne zaman bırakacaklar acaba?” diyor.
“Veren el alan elden üstündür” diyor hadiste. Bu manada çok güzel bir harcama bunlar. Ancak verenin kendi cebinden verdiğini kast ediyor hadis! Akabinde ‘israfa’ da şiddetle karşıyken... Ne diyeyim; hayırlarınızı Allah kabul etsin. (!)

Haberin Devamı

MERMERLER DÜŞÜYOR

Dağın tepesinde ultra lüks tuvalet
ADININ açıklanmaması konusunda özellikle ısrarcı olan Osmangazi Belediyesi çalışanın şikâyetini değerlendirdim ve çok kısa özetini çıkarttım, yayımlıyoruz: “Belediye hizmet binamızı çeviren duvarın mermerleri yine düşmeye başladı. Çok sinirleniyorum. Ne olacak bizim halimiz?”
Bi’ şey olacağı yok güzel kardeşim. Onlar düşecek, sizler bize söyleyeceksiniz. Biz de yayımlayıp düşen mermerlerin yine yapıştırılmasını sağlayacağız. Neticesini de sizler göreceksiniz! Ayrıca şunu hatırlatmak isterim. Bizler Dünya üzerinde yaşıyoruz. Yani Ay’da yaşamıyoruz! Takdir edersiniz ki Dünya’da yerçekimi var. Dolayısıyla mermerlerin düşmesine neden sinirleniyorsunuz? (!)

TDK DİYOR KUSUR BİRİLERİ DİYOR OLUR

Dağın tepesinde ultra lüks tuvalet
HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan işinsanı Kemalettin Ercan, “Osmangazi ilçesinde bulunan Beşikçiler Caddesi’nin cadde tanım tabelasının hatalı yazımı hakkında onlarca kez bildirimde bulundum. Ancak hiçbir gelişme olmadı ve buna da çok şaşırıyorum. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre tabela üzerinde bu yazılımı ‘kusur’ olarak tarif etmektedir. TDK ‘kusur’ diyor. Birileri de ben yaptım mı ‘olur’ diyor! Ne ala değil mi?” diyor...

Haberin Devamı

HASTANELİK EDEN DİREK

Dağın tepesinde ultra lüks tuvalet
ADININ açıklanmamasını rica eden bir kamu çalışanı olan okurumuz bakınız ne diyor: “Üç gün önceydi. Saat 21.39’du. Mesai arkadaşımla birlikte Nilüfer ilçesinde Yıldırım Caddesi’ne doğru yürüyorduk. Derken, tam da Yıldırım Market karşısına geldiğimizde arkadaşımın “Ahhhh” demesiyle irkildim. Meğerse arkadaşım Nilüfer Belediyesi’nin yola dikmiş olduğu demir bir tabelaya başını çarpmış. Oluşan çapma sonucunda başının kanadığını gördük. Derhal bize en yakın hastane olan Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittik.

‘GÜLEMİYORUZ’

Yapılan tetkiklerle birlikte pansuman ve ardından başa atılan dikiş sonrası taburcu edildik. Şükür ki önemli bir şey yokmuş. Vesileyle acil ekibinin işlerinin çok zor olduklarına bizzat tanık olmuş olduk. Hastane yönetimine çok teşekkür ederiz. Bir gün sonra da baş delen saçma sapan tabelanın fotoğrafını çektik. “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” sloganı geldi aklımıza!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

5 AY SONRA YAPILDI

Dağın tepesinde ultra lüks tuvaletDağın tepesinde ultra lüks tuvalet

‘KESİK Asfalt Sorunu’ başlıklı yayımızdan sonra Çekirge Meydanı’ndaki ‘vatandaş ıslatan’ (Her yağmurda) ve araçları hoplatan kesiğin onarıldığı bilgisini aldım. Süreci ihbar edip gelişmeleri de takip eden ‘bilinçli vatandaş’ kültürüne sahip olan Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde vazifeli trafik polisi kardeşimize teşekkür ederim. Beş ay sonra düzeltilen asfalt hemşehrilerimize hayırlı olsun...

Yazarın Tüm Yazıları