Çözülemeyen bir karanlık meselesi

Hürriyet Bursa okuru PMS Metal Profil Alüminyum Sanayi Dış Ticaret Müdürü Nurer Çalıştıran, şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

“Derdimizi sizlerden başka dikkate alan yok. İlgili hak arayış mücadelemi tam 11 kez yayımladınız. Şikâyetin muhatabı olan UEDAŞ’ı da onlarca kez aradık. Dilekçe doldurduk. Müdürlük binasında da derdimizi anlatmaya çalıştık ama ana dili gibi beş ayrı ülkenin dilini bilen ben UEDAŞ’a derdimi anlatmayı başaramadım. Keza sizler de başaramadınız! Biz yine diyoruz ki Bursa’nın en modern yerleşim alanı olan Nilüfer ilçesinde villalara ev sahipliği yapan yerleşim merkezi Altınşehir Mahallesi’ndeki villalardan birinde ikamet ediyoruz.

‘ŞAŞKIN VE ÜZGÜNÜZ’

Asla küçümsemek için demiyorum ama dağın başındaki ahırın önünde bile aydınlatma direği var ancak bizde yok. Sözüm ona hizmet sunumunda ‘vatandaşımızın yanındayız. Onları karanlıkta bırakmayız’ diyen bir kurumun masallarıyla uyutulur olmak beni ve ailemi çok derinden üzüyor! Alt yapısıyla, yoluyla, belediyecilik hizmetiyle fevkalade mükemmel hizmet almakta ben, biz, bizler 220. Sokak’ta halen aydınlatma hizmeti alamamış olmanın şaşkınlığı ve üzüntüsü içindeyiz.

Haberin Devamı

‘HAKKINIZ YOK’

UEDAŞ’ın bize bir garezi mi var diye sormadan edemiyoruz! Bize de zerre açıklama yapma zahmetinde bulunmayan UEDAŞ’a diyeceklerimiz var. Şöyle ki; açıklama yaparsınız ya da yapmazsınız orasına karışamayız. Orası sizin takdiriniz. Ancak bizleri karanlıkta bırakmaya hakkınız da yok yetkiniz de! Bunu son kez hatırlatmak isterim.”

Kaderimiz böyleymiş deyip geçiyorum

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

Okurlarımızdan Yücel Uzunoğlu, “Yıldırım ilçesi Selçukbey Mahallesi Şehit Süleyman Çınar Sokak No: 5 önündeki kaldırımın onarılmasını rica ediyorum. Aklıma gelmişken orası nasıl bu hale gelmiş onu da hiç merak etmiyorum. Bunun da sebebini çok önemsemiyorum. Bizim kaderimiz böyleymiş deyip geçiyorum!” diyor.

Yer gök çöp

Haberin Devamı

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Emekli Kıdemli Albay (Öğretmen) Mustafa Aytaç, özetimle: “Geçtiğimiz hafta yine sizce meşhur edilen Çöplükbey Caddesi üzerinden (KutlukbeyCaddesi) geçiyordum. Yer gök çöptü; nazar değmesin! Kıymetli Osmangazi Belediyesi’ni yeni şehir çöplüğü olma yolundaki gayretli çalışmalarından dolayı candan tebrik ediyorum. 35 yıla yakın süre liderlik yaptım ama böylesi başarıya ilk kez tanık oluyorum. İşte hizmet dediğin böyle olur başarılarınızın devamını diliyorum” diyor.

Yavaş geçiniz çünkü...

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

Hürriyet Bursa abonelerimizden olan İş İnsanı Ömer Gönülkırmaz, “Osmangazi ilçesi Alacahırka Mahallesi Köşk Caddesi’nden kucaklar dolusu sevgiler. Caddeye doğru eğilmiş olan çok eski bir binaya dikkat çekmek isterim. Bina göçtü göçecek... Hatta bina sarsıntılardan etkilenip göçmesin diye binaya araç sürücülerini uyarmak için ‘Yavaş geçiniz’ yazısı asılmış. Bu tabelayı da belediye yetkilileri asmış! Tutmayın beni başka şehirde yaşayamam!” diyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Mezarlık duvarı anında onarıldı

Çözülemeyen bir karanlık meselesi

Mezarlık duvarı tehlike saçıyor (1 Aralık 2022 tarihli yayımımız) başlıklı haberimiz sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Şefik Salur tarafınca arandım. Salur: “... Bu oluşum kabul edilir bir durum değildir. Hava durumu takip edilecektir. Sağlıklı onarım için en uygun hava koşulu oluşur oluşmaz acilen duvarın onarımı yapılacaktır” bilgisini aktarmıştı.

ŞEFİK SALUR’A TEŞEKKÜR

Salur’un dediği gibi de oldu. Müdürlük, Çekirge Mezarlığı duvarının onarıldığını ve onarım için kullanılan çimentonun tamamen kurumasının ardından, duvarın da komple boyanacağı bilgisini verdi. Yapılan çalışmaları da fotoğraflarıyla şahitlendirdiler. İhbarımıza derhal yanıt vererek sorunu çözümüne kavuşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Şefik Salur’a ve kıymetli mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Helal olsun.

Yazarın Tüm Yazıları