Çok mu zor engel olmamak

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden olan işinsanı Seda Deniz’in e-postasının özetini şöyle:

Haberin Devamı

Çok mu zor engel olmamak
 Çok mu zor engel olmamak
“Muhammet Bey, selam. Yakın zaman önce bir kaza geçiren kayınvalidemin dizinde sakatlanma meydana gelmişti. Ameliyatlar, fizik tedaviler derken epey canı yanmış ve epey de zorluklarla karşılaşmıştık. Özellikle de basamak iniş ve çıkışlarında yaşamış olduğu zorluklara bizzat tanık oldum. Bunlara yaya geçitlerindeki saçma sapan yükseklikleri olan bordür taşlı anlamsız kaldırımları da ilave etmek isteriz!

ZORUNLU BİR HİZMET

Buralarda bari engel olmasın ne olur. O kısımlar neden engelsiz geçişlere göre hazırlanmaz? Çok mu şey istiyoruz? Hayır! Bilakis bu hizmetin sunulması modern belediyecilikte zorunlu olan bir hizmettir. Bu konuda tüm belediyelerimizi göreve davet ediyorum!”
Çok geçmiş olsun Seda Deniz. Yerden göğe kadar haklısınız.

Haberin Devamı

KESİK ASFALT SORUNU

Çok mu zor engel olmamak
ADININ açıklanmamasını rica eden bir trafik polisi, “Çekirge Meydanı’nda bulunan ve mezarı çağrıştıran çukurlu kesik alanın hali ne olacak? Araç sürücüleri haklı olarak oluşturulan sorunlu kesik alana girmemek için araçlarını çukurdan kaçırmaya çalışıyorlar. Burası tek yön olmadığı için de zaman zaman kaza oluşumları yaşanıyor. Ayrıca yağmur yağınca burası suyla doluyor. Durumu fark edemeyen sürücüler suyla dolu olan kesik alana düşüyorlar. Sonrasında da kaldırımda yürüyen yayalar araç tekerlerinden sıçrayan suyla ıslanıyorlar. Gereğinin yapılması hususunda aracılığınızla ihbarda bulunmak istiyorum” diyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hakan Bebek’in dikkatlerine.

DAR KALDIRIM

Çok mu zor engel olmamak
OKURLARIMIZDAN Engin Demirtaş, “Yıldırım ilçesi Prof. Tezok Caddesi başlangıcındaki kaldırım zaten dar. Kaldırım demeye iki bin şahit lazım! Bir de kaldırıma dikili olan boş tabela direği yok mu? Bari bu direği alsınlar ne olur?” diyor.
Yıldırım Belediyesi’nin dikkatlerine...

Haberin Devamı

FATURA YERİNE MESAJ GÖNDERİLSİN

Çok mu zor engel olmamak
ADININ açıklanmamasını rica eden bir aile sağlığı merkezi doktoru, özetimle bakınız ne diyor: “Sitemizdeki duyuru panosundan bir fotoğraf çektim size. Gördüğünüz gibi onlarca; su, elektrik ve doğalgaz faturası var. Üstelik bu faturalar yaklaşık 20 gündür asılı. Yenileri gelinceye kadar yönetim bunları imha etmiyor. Yani faturaları değil alan, bakan dahi yok. Çünkü zaten her birimizin otomatik ödeme talimatıyla bunlar ödeniyor. Vaziyet böyleyken bunca kâğıt, mürekkep ve işçilik değeri israf oluyor. Sorarsan hepsi de çevrecidir! İlgili kurumlar çağa ayak uydursun. Telefon denen bir alet var. Bu alet de hepimiz de var. Bu aletlerin kısa mesaj denen bir uygulaması da var. Var oğlu var ama yok yok oğlu yok!”
BUSKİ, BURSAGAZ ve UEDAŞ... Dikkatlerinizi çeker mi bilemem ama her birimizin menfaatine olan bir öneri bu. Değerlendirin derim!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

NİLÜFER Belediyesi’nden gelen bildirim: “Sayın, Muhammet Kösle, köşenizde yayınlanan ‘Tek korkan biz miyiz?’ başlıklı şikâyet yazısı üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. Vatandaşımızın şikâyetçi olduğu yeraltı çöp konteynerleriyle ilgili yaşanan sıkıntılar bizleri de olumsuz şekilde etkilemektedir. Bugüne kadar kötü niyetli kişiler tarafından bu kapaklar ve kilitler defalarca çalınmış olup sürekli tamir ve onarımla duruma müdahale etmekteyiz.

HASSASİYET BEKLENİYOR

Bu sorunun önüne geçilmesi için bölge halkının da hassasiyetle konuya yaklaşımını bekliyoruz. Var olan kapakların açık bırakılması da yine en çok sıkıntı yaşadığımız konuların başında geliyor. Kapakların açık bırakılması bizim ekiplerimizden kaynaklanan bir durum değildir; ancak yarattığı tehlike konusunda elbette vatandaşımızın kaygısına katılmamak mümkün değil. Kağıt toplamak üzere bu konteynerlerin içine giren atık toplayıcıların kapağı açık bırakması bu tehlikeyi yaratmaktadır. O nedenle çevredeki vatandaşların da bu konuda duyarlı davranarak açık bırakanları uyarmasını rica ediyoruz.

Haberin Devamı

KAPALI TUTULMALI

Açık kalan konteynerler sıcak günlerde elbette koku rahatsızlığı da yaratmaktadır. Yeraltı çöp konteynerleri de diğerleri gibi, ekiplerimiz tarafından periyodik aralıklarla yıkanarak dezenfekte edilmektedir. Ancak özellikle sıcak yaz döneminde çevre sağlığını tehdit edecek durumlar yaratmamak için vatandaşlarımızdan da konteynerlerin kapalı tutulması konusunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz. Bilginize sunar teşekkür ederiz... Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu”
Nilüfer Belediyesi’nden gelen cevap böyle. Teşekkür ederim Nilüfer Belediyesi...

Yazarın Tüm Yazıları