Çocuk oyun parkı içine havuz yapılır mı

Hürriyet Bursa gazetesi okuru muhasebeci Aykut Kılıç, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Çocuk oyun parkı içine havuz yapılır mı

“Kentimizde bulunan yüzlercesi süs havuzu meseleleri yayımlarınız sonucu benim de dikkatime girmeye başladı. Gerçekten ne kadar önemli bir konuya değinmişsiniz. Bakmakla görmek arasındaki farkı bizlere hatırlattınız. En azından bana hatırlatmış oldunuz diyelim. Bir havuz da benden gelsin o vakit. Fotoğrafımdaki havuz Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi Menekşe Çocuk Oyun Parkı içindeki havuzdur.

FISKİYESİ BİLE ÇALIŞMADI

Yıllar önce yapılmıştı. O gündür bugündür de bir kez bile suyla dolu olduğunu ve fıskiyesinin de çalıştığını görmedim. Ayrıca kontrolü ve takibi olmayan sokaktaki çocuk oyun parkı içine havuz mu yapılır Allah aşkına? O havuzun işlevini yerine getirmemiş olması çok isabet olmuş İsabet olmayan oraya havuz yapılmış olmasıdır. Şöyle, işin muhasebesini yaptım da... On binlerce ailenin ekmek parasının buraya gömülmüş olması kabul edilir bir durum olmasa gerek diye düşünüyorum!”

 

Haberin Devamı

TERS KÖŞE YAPTIRAN KALDIRIM

Çocuk oyun parkı içine havuz yapılır mı

ADINI açıklanmasını istemeyen Tarihi Ördekli Kültür Merkezi (Hamamı) çalışanı şöyle diyor: “Dört ay önceydi, yani yaz başıydı. Vazifemi de yapmakta olduğum işyerim olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Ördekli Kültür Merkezi önündeki kaldırımın onarılması için size bildirmiş ve siz de yayımlamıştınız. Çok teşekkür ederim. Ama aradan geçen o kadar aya rağmen ve de ihbarlarımıza istinaden kış geldi ne gelen var ne de giden! İşin komik yanı ne biliyor musunuz? Ördekli Kültür Merkezi’ni ziyarete gelenler arasında güçlü makam sahipleri de var. Onları bu kaldırım üzerinden yürütmemek için ters köşe yaptırıyorlar!”
‘Ters köşe yaptıran kaldırım’ bu da güzelmiş valla. Onarmak yerine rotayı değiştirtmek... Harikaymış yaa! Neyse, yaz var kış var; onarırlar elbet biraz sabır lütfen!

Haberin Devamı

OTOBÜSLER CEBE GİREMİYOR

Çocuk oyun parkı içine havuz yapılır mı

ULUDAĞ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Güler Demirhan, özetimle şöyle diyor: “Kampüsümüzün içinde bulunan BURULAŞ belediye otobüs duraklarının cepleri var. Yani olması gerektiği gibi... Ancak otobüsler kendileri için ayrılmış olan ceplere girmiyor, pardon giremiyorlar! Yani yol orasında durarak yolcularını indirip bindiriyor. Çünkü otobüslerin cebe girmelerini önlemek için cebin önüne delinatör çakmışlar. Vaziyet böyle olunca da otobüsün arkasında kalan araçlar beklemek zorunda kalıyorlar. Delinatör dikme hastalığı öyle bir hale geldi ki yakında kaldırımlara da dikecekler diye korkuyorum!

ÜÇ KÖPEK SAHİBİYİZ AMA SOKAKTA KORKUYORUZ

Haberin Devamı

Çocuk oyun parkı içine havuz yapılır mı

ADINI açıklanmamasını rica eden bir iş insanı şikayetini şöyle aktarıyor: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. Son aylarda ilçemizde çok ciddi manada sokak köpeklerine rast gelmekteyim. Bunların böyle başıboş vaziyette gezer olmalarından endişe duymaktayım. Malum, son yıllarda birçok sokak köpeği tarafınca saldırıya uğrayan vatandaşlarımızın haberini okuduk. Neticesinde çok üzüldük. Bunları söylerken de hayvan sevmeyen birisi değilim ve değiliz. Bunu da ayrıca belirtmek isterim. İkisi bahçemizde olmak üzere üç adet köpek sahibiyim. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü vazifeye davet eder saygılarımı sunarım...” diyor.

BÜYÜKŞEHİR SORUMLUYMUŞ

OSMANGAZİ Belediyesi’nce tarafıma yollanan açıklamayı aynen aktarıyorum: “Hürriyet Bursa’nın 3 Aralık 2022 tarihli ‘Mahallenizin Sorunları Muhammet Kösle’ adlı köşenizde ‘Manzaraya Yakışmıyor’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Çekirge Mahallesi 1. Murat Caddesi ve Çekirge Caddesi 16.12.2010 tarih 1022 karar numaralı Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile ana arter listesindedir. Bahse konu caddeler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”
Açıklamanız için teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi. Vaziyet böyleymiş Büyükşehir Belediyesi. ‘Elçiye zeval olmazmış’ orası sizin sorumluluğunuzdaymış! Demedi demeyin...

Yazarın Tüm Yazıları