Bubi tuzağı gibi

Okurlarımızdan emekli pilot Albay Kemal Kaya, “İki yıl önceydi. Baldızımın Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi, Barış Caddesi üzerindeki ikametinin balkonunda oturuyorduk.

Haberin Devamı

Bubi tuzağı gibi
Toz toprak, sis, duman, ortalık pek yaman! Hummalı bir inşaat çalışmasıydı başlatılan. Aylar sürdü... Nihayetinde koskoca bir alanda başlayan kazılar bitti ve temelleri atıldı. Ardından da inşaat sahasındaki yüzlercesi sivri demir ortada bırakılarak inşaat nadasa alındı!

Bubi tuzağı gibiÜZERİ TOPRAKLA ÖRTÜLDÜ

Oluşturulan saçmalığa akıl erdiremedim. Derken, bu hafta yine misafirlikteydik. Havada usul usul esen lodos ve biz yine balkondaydık. Bu kez de temelleri örtme çalışmaları vardı. Tozu toprağı, isi, sisi, pisi hepsi birbirine girdi! Temel betonu ve birer metrelik yükseklikteki yüzlerce demirin üzeri toprakla örtüldü. Açıkta kalan yerleri de oldu. Onu da nazarlık niyetine sayacağım artık! Velhasıl binlercesi uçuşa vesile olacak olan uçak benzinini gömdük gittik! Soluduğumuz toz ve toprak çileleri, duyduğumuz inşaat çalışma sesleri, eşyalarımızın kirlilikleri yanımıza kâr kaldı. Ayrıcı burası bu haliyle tam bir bubi tuzağı oldu!” diyor.
Cidden çok yazık Kemal Kaya Albayım, çok.

Haberin Devamı

GİRECEKSE GİRSİN EFENDİM

Bubi tuzağı gibi
HÜRRİYET Bursa okuru olan emekli bankacı Şaban Us, özetimle şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi, Akpınar Mahallesi, 1050 Konutlar’da Akpınar Merkez Mal Hatun Camii yanındaki futbol sahası altı yıldır terk edilmiş vaziyette duruyor. Neymiş efendim bu alan kentsel dönüşe girecekmiş. Girecekse girsin efendim. Girmeyecekse de bu alan değerlendirilsin. Alanın efektif değerlendirilmesi hususunda tavsiyede bulunarak saygılarımı sunarım efendim!”
Bankacı terimi olan efektif istek ve isteği yapan bankacı Şaban Us! Efendim, umarım ilgili yetkililer haklı talebinizi dikkate alırlar. Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’ne rica ile diyerek.

HASTANE ÖNÜNDE DE KULÜBELER PİS

Bubi tuzağı gibi
OKURLARIMIZDAN olan Harun Aya, özetimle şöyle diyor: “Çekirge Devlet Hastanesi poliklinikleri girişinde hizmet veren telefon ankesörleri ele alınamayacak kadar pis. Ayrıca görseli de hiç hoş değil. İlgili sorunun muhatabı hastane yönetimi mi yoksa Türk Telekom mu orasını bilemedim. Bu konuda da destek verirseniz çok sevinirim.”
Harun Aya. Dikkatiniz için teşekkür ediyorum. Şikâyetinizin muhatabı Türk Telekom’dur. Yayımımızla birlikte aynı gün içinde özellikle gerekli temizliğin Türk Telekom’un kıymetli bakım, onarım ve temizlik ekiplerince yapılacağına inanıyorum. Kolay gelsin Türk Telekom...

Haberin Devamı

GERÇEKTEN SÜS HAVUZU

Bubi tuzağı gibi
HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerinden olan ve adının ‘Kamil abi’ olarak yazılmasını isteyen bir gönül dostu, “Yıldırım ilçesindeki, Sultan Yıldırım 1. Bayezid Han heykeli yanındaki süs havuzu ne işe yarar? Bir kere su dolu olduğuna tanık olsam ve de fıskiyelerinin çalıştığını görsem dişimi kıracağım inanın” diyor. Kamil abi. O havuzun işlevini yerine getirmemesinin tek sebebi siz dişlerinizi kırmayınız diyedir! Değerli Yıldırım Belediyesi, ammannn ellemeyin, o havuz öyle kalsın. Kalsın ki Kamil abi dişini kırmak zorunda kalmasın. Çünkü vebal almak çok kötüdür!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

KENT ESTETİĞİ EKİBİ DURUMA EL ATTI

Haberin Devamı

Bubi tuzağı gibiBubi tuzağı gibi

‘DENETÇİLERİ denetleyen yok’ başlıklı yayımımızla birlikte (Balibey Han önündeki yeşil alan) miras olarak bırakılan ve özellikle de çocuklar için çok tehlikeli olan sivri uçlu tijlerin Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün kıymetli ekiplerince kesildiği bilgisini aldım. Değerli Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekibi. Sorunun muhatabı olmamanıza rağmen buraya da müdahale etmiş olmanız ne büyük bir başarıdır. Ellerinize sağlık. İyi ki varsınız... Bu esnada tijleri miras bırakan büyük ustalar! Nasıl olsa miraslarınıza sahip çıkan var. Sorun etmeyin bırakın gidin. Canı yanan vatandaşlarımızı da önemsemeyin. Sadece kendinizi düşünün. Para kazanıyor musunuz ona bakın!

Haberin Devamı

ARTIK AKIYOR KURU ÇEŞME

Bubi tuzağı gibi
Bubi tuzağı gibi
‘KURUDU desenize yine kuru çeşme’ başlıklı yayımımızla birlikte Kuruçeşme Mahallesi Muhtarlığı yanındaki çeşme musluklarının takıldığı bilgisini aldım. Özellikle de bu çeşmenin takibe alınacağını belirten samimi lider; BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e ve kıymetli mesai arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Sağ olunuz var olunuz...

ASFALTLAMA YAPILDI

“NE olacak bu yolun hali / Duvarın sıvası dökülüyor’ başlıklı şikâyetlere yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan asfaltla ilgili çalışma asfalt ekipleri tarafından yapılmıştır. Ayrıca; Çekirge Caddesi ana arter olması sebebiyle, her türlü bakım ve onarım faaliyetleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda kalmaktadır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”
Açıklamanız için teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi. Ayrıca sürecin işleyişini bizzat anlatan Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Nazlı Çavdar’a teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları