Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan kuaför İlhan Karadayı’ya çok büyük geçmiş olsun diyorum. Karadayı’nın ilgili fotoğraflarını incelerken içimi cız ettiren şikâyetinin özetini çıkarttım, yayımlıyoruz:

Haberin Devamı

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

“4 Ekim 2022’de saat 09.57’de Şehreküstü Metro İstasyonu yanındaki kaldırımda yürüyordum. Derken çok feci şekilde yere düştüm. Vatandaşlardan bazıları yerden kalkabilmem için yardımcı oldu. Orada bulunan bir esnafın verdiği sandalyeye oturtuldum. Bu esnada pantolonumun diz kısmının ve gömleğimin dirsek kısmının yırtılmış olduğunu fark ettim. Onları sıyırınca da dizimin ve dirseğimin kanadığını gördüm. Oradaki bir esnaf; ‘Kaç tane vatandaşımız burada düştü. Hatta birinin burnu çok feci şekilde kanamıştı. Taksi ile hastaneye götürmüşlerdi...” deyince öfkem zirve yapmıştı! İşlerini laf olsun diyerek yapanlara, iş yaptı desinler diye görünenlere isyanım var!”

Haberin Devamı

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

İÇİMİZ CIZ EDİYOR

Okurumuzun dizindeki ve kolundaki kanları görünce; (Onları yayımlamamız etik olmazdı) yetkilileri bilmem ama benim içim cız etti. Ardı arkası kesilmeden benzeri binlerce yayımlarımız var ama ‘Biz bu işleri de düzene koyacağız diye yola çıktık. Neyi ve neden başaramadık?’ diyen yetkili yok; Yazık...

3 YIL ÖNCE KESİLDİ BÖYLE BIRAKILDI

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

OKURLARIMIZDAN olan ve adının açıklanmamasını isteyen bir veteriner hekim: “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinikler Bölümü önündeki kaldırımda da birileri hazine aradı herhalde! İnanın bu ilgisizlikleri görür olmaktan kafayı yemek üzereyim! Üç yıl önce kesildikten sonra gördüğünüz vaziyette bırakılan kaldırım sebebiyle birçok kişinin düştüğü bilgisine de sahibim. Böyle disiplinsiz çalışmalar bize kimden miras kaldı acaba?” diyor.

ÇEŞMEYİ BİR GÖRÜN

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

Haberin Devamı

OSMANGAZİ Belediyesi çalışanı olan ve adının açıklanmaması hususunda ricası olan okurumuz özetimle bakınız ne diyor: “Belediyemiz başkanlık ve hizmet binası önünde bulunan Osmangazi Çeşmesi’nin merdiven basamaklarındaki mermerlerin bazıları kırık. Bu durumda aylardır böyle. Durumu belediyemiz çalışanlarının görmedikleri aşikâr! Bu sebepten dolayı sorunun hiç olmazsa başkanlarımızca bilgi sahibi olmaları için size bildirmek istedim. Görülmez mi? Görülmez! Olabilir. Ancak okunmaz mı? Okunur. Okununca da haberdar olunur!”

O KALDIRIM CEZALI MI?

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

HÜRRİYET Bursa okuru bir kafe sahibi olan Arzu Atan, “Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi üzerinde; Bursa Çocuk Eğitim Trafik Parkı karşısına sinyalizasyon sistemli yaya geçidi yapıldı. Burada refüjle de bağı olan kaldırımlara üç adet engelli rampası yapıldı. Yani dört yüksek seviyeli kaldırım engelin üçü için kolaylık sağlandı. Peki ya o BURULAŞ Genel Müdürlük Binası’na gidiş yönündeki kaldırıma neden engelli rampası yapılmadı? Yoksa o kaldırım cezalı mı?” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları