Bizimle dalga geçiyorlar...

Adının açıklanmasını istemeyen Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan okurumuzun: “resmen bizimle dalga geçiyorlar...” vurgusuyla dikkatimi çeken e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Bizimle dalga geçiyorlar...

“Gazetemiz Hürriyet Bursa ekindeki köşenizde yaya geçitlerindeki engellere ve umursamazlıklara yönelik olarak yayımlamış olduğunuz onlarca konu oldu. İşin ilginç yanı her birinin ilgililere kopya verir nitelikte olmasıydı. Bende bir örnek vermek istiyorum. Burası Mudanya’nın Güzelyalı kavşağı üzerindeki tanımlı yaya geçidi. Yaya geçidi çizgilerini takip ederseniz kendinizi otluk alanda bulursunuz! Vaziyet böyle olunca yaya geçidine girmek için de otluk alana çıkmanız lazım doğal olarak. Kuru havalarda pek sorun değil ama yağmuru ve karı da var bu işin! Engeli olan kardeşlerimizi unuttu sanmayın. Onları unutanlar yetkililerin ta kendileri! Ne olur bu sözüme engel koyup yayımınızdan kaldırmayın. Sözüm şudur; ilgili yetkililer resmen bizimle dalga geçiyor.” Okurumuzun yazdıklarını sizlere aktardım. Artık söz yetkililerin.

Haberin Devamı

Engelli rampası neden yok?

Bizimle dalga geçiyorlar...

Hürriyet Bursa gazetesi abonemiz muhasebe finans ve dış ticaret uzmanı Gizem Uygun, bakınız ne diyor: “Büyükşehir Belediyesi Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi üzerindeki (Akpınar Caddesi birleşim noktası) yaya geçidinin ortasında bulunan kaldırıma engelli rampası hizmetinin sunulması gerekmez mi? Hani herkes genç ya da sağlıklı değil… Durumu köşeniz aracılığıyla ilgili başkanlara ya da müdürlerine anlatmak istedim. Özellikle buradaki engelden rahatsız olduğumu bilsinler. Malum, oy için kapımıza geldiklerinde “Sizleri dinleyip taleplerinizi özellikle de şikayetlerinizi menfaatlerimize çevirmek için mücadele edeceğiz…” demişlerdi de!” Yetkililere duyurulur.

Bu fikir muhakkak çok gizli tutulmalı…

Bizimle dalga geçiyorlar...

Haberin Devamı

 Adının açıklanmasını istemeyen bir otel işletmecisi, özetimle: “Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi 1. Murat Caddesi üzerindeki kaldırımda bulunan (Gönlüferah Otel önü) aydınlatma direğinin üzerine azami hızın 30 kilometre olduğunu belirten demir levha bağladılar. Bu levhalardan cadde üzerinde onlarcası var. Hangi araç sürücüsünün umurunda? Belki yüzde beşimiz bu kurala uyuyor... Neyse, ben denetçi ya da sorgulayıcı değilim. Takın ya da asın, hatta her on metreye takın veya asın. İnsan zengin olunca böyle olur! Fakat bu sivri, dolayısıyla keskin uçları da bulunan levhayı yayalara ziyan verecek şekilde asmayın. Aklıma çok güzel bir fikir geldi. Benzeri levhaların hepsini direk tellerine asın. Malum helikopterler için direk tellerine ikaz küreleri asılıyor ya… Onların yerine bunları kullansınlar. Böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş oluruz!”

Haberin Devamı

Üç ay bunun için mi bekledik?

 Bizimle dalga geçiyorlar...

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Emekli Albay Mehmet Ünlü: “İki gün önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarafınıza yaptığı açıklamayı yayımlamıştınız. Açıklama da ilk olarak 16 Ekim 2021 tarihli köşenizde yayımlanan şikayetime yanıt verilmişti. Yani, Şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın ismiyle hizmet veren fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanemizin önündeki asfalttaki çukurun kapatıldığı açıklamasını yayımlamıştınız. İşe bakınız!

Bizimle dalga geçiyorlar...

Sorunlu olan yere iki el arabası asfalt atılıp gidilmiş. Biz üç ay boyunca bunu mu beklemiş olduk şimdi? Bir şey deyin Muhammet Bey!” ben askerde acemi birliğinde eğitim çavuşuydum. Albay olan sizsiziniz komutanım. Malum, askeri nezaket kuralında “Üstün bulunduğu ortamda üstten izin alınmadan asta emir verilmez” ben anlamam!

Haberin Devamı


Yapılan Bildirim

 “ ‘HAYAT SİZLERE GÜZEL’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereği ekiplerimizce Büyükşehir Belediyemiz yetki ve sorumluluk alanında bulunan ana arterlerde, 01.07.2021-04.11.2021 tarihleri arasında, dilencilik konusunda toplam 3.127 denetim yapılmıştır. Denetimlerimiz neticesinde; 1825 denetimde olumsuzluğa rastlanılmamış, 476 dilenci bölgeden uzaklaştırılmış, 826 dilenci bulunduğu yerden alınmış, 496 dilencinin üzerinden çıkan paralara el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi için Belediye Encümenimize havale edilmiş ve 27 dilenciye de 204,00’er TL idari para cezası uygulanmıştır. Konu ile ilgili denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI” açıklamanız için teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediyesi. Keşke aynı dilencileri hep aynı noktalarda her daim görmesek! Umarım o da olur bir gün…

Yazarın Tüm Yazıları