Bisiklet yolu çilesi 2

Okurlarımızdan olan endüstri mühendisi Ayça Altuntaş, özetimle:

Haberin Devamı

Bisiklet yolu çilesi 2
İşinsanı Melek Gezginci’nin Nilüfer’deki bisiklet yollarının trajikomik hallerine değindiği yazılarını okuduk. Gerçekten trajikomik. Bisiklet sürücüsü olan ben de bu konulardan çok muzdaripim. Fakat bu durum sadece Nilüfer’e has bir özellik değil! Bisiklet yolu hizmetinde yeni olan Osmangazi’nin de durumu pek farklı değil. Fotoğrafımda gördüğünüz direk engelli bisiklet yolları buna küçük bir örnek olsun lütfen. Burası; Osmangazi, Bağlarbaşı Mahallesi Okul Caddesi üzerindedir.”

OTOPARK ÖNERİSİ

Bisiklet yolu çilesi 2
HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan bir çay ocağı işletmecisi, “Bursa Vergi Dairesi önünde onlarca dönüm boş arazi var. Arazinin kamu malı olduğunu biliyoruz. Derdimiz arazinin kimin olduğu derdi değil. Ancak onlarca yıldır bunca boş alan neden değerlendirilmez? Hem bu değerlendirme işi için zaten bizlerin söylemesine gerek bile kalmamalıdır. En azından otopark olarak hizmetlerimize sunulmuş olsa fena mı olur?” önerisinde bulunuyor.

Haberin Devamı

KALDIRIM ÇÖKTÜ

Bisiklet yolu çilesi 2
OKURLARIMIZDAN olan makine ressamı Buray Esen, özetimle şöyle diyor: “Şok, şok, şok! Osmangazi ilçesi ‘Tuna Caddesi 2’ tanımlı belediye otobüs durağı ünündeki kaldırım (Şok Market önü) bir gece ansızın çöküvermiş! Çöken alan aynı zamanda görme engeli bulunan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olan ‘özel kabartmalı taşları’ da (Yalan taşları) içine almıştır. Çökme sebebi özel taşların ağırlığından mı oldu acaba?”

‘YAZIYI YENİLEYECEĞİZ’ DENMİŞTİ SEKİZ AY OLDU

Bisiklet yolu çilesi 2
ADININ açıklanmamasını rica eden Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi hemşirelerinden olan okurumuz şikâyetini şöyle diye getiriyor: “Sekiz ay önceydi. Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu girişlerinde bulunan adres tanımlayıcı totemin yazısının silik olduğunu size aktarmıştım. Sizler de yayımlamıştınız. Yayımınızdan iki gün sonra da; “BURULAŞ’ın totemdeki yazıyı yenileyeceğini aktarmıştınız. Hani sekiz ay oldu! Ne gelen var ne de giden? BURULAŞ gerçekten bu açıklamayı yaptı mı?”

Haberin Devamı

NE DESENİZ HAKLISINIZ

Değerli hemşire hanım. Ne deseniz haklısınız. Kayıtlarıma baktım da; gerçekten bu açıklamayı BURULAŞ tarafıma yapmış. Neyse sabır, bir yılın dolmasına dört ay kalmış! Belki de ‘Bir yıl sonra o yazı tekrar yapıştırılacak...’ demek istediler de ben mi yanlış anladım!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

SORUN ORTADAN KALKTI

Bisiklet yolu çilesi 2Bisiklet yolu çilesi 2

‘ARAÇLARA Ters Künde Attıran Cadde’ başlıklı yayımımızı ihbar eden okurumuz Ayşe Hatun Uygun, özetimle şöyle diyor: Muhammet Bey. Yayımınızın ardından Nilüfer, Reşit Karabacak Caddesi üzerindeki ters kündeci asfalta müdahale edilerek sorun tuşa getirildi! Sizlere çok teşekkür ediyorum” diyor.
Duyarlı vatandaş kültürünü benimsemiş biri olarak akabinde süreci takip ederek sonrası fotoğrafınızla da bunu desteklediniz. Ben de size teşekkür ederim Ayşe Hatun Uygun...

Yazarın Tüm Yazıları