Bir camiye yakışıyor mu

Adının açıklanmamasını rica eden Osmangazi sakinlerinden olan bir okurumuzdan dört sayfalık şikâyet geldi. Bu kadar uzun yazılmış bir şikâyeti ilk kez aldım. Özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

 

Bir camiye yakışıyor mu

“Bursa’ya tayini çıkan sevgili kızımız, damadımız ve eşimle birlikte kiralık bir daire tutmak Nilüfer’e daire aramaya gittik. Cumhuriyet Mahallesi’ndeydik. Öğle vaktiydi ve vakit cuma namazıydı. Eşim Kemal Bey ve damadımız Mustafa, Mehmet Zahit Kotku Cami’sine yöneldi. Biz de bu esnada ihtiyacımızı gidermek için caminin umumi tuvaletine gidelim dedik. Ancak tuvaletlerin kapısı kilitliydi.

Bir camiye yakışıyor mu

ÇÖPLÜK GİBİ

Haberin Devamı

Ayrıca kilitli olan tuvalet kapısının camı da kırıktı. Kırık camların iskeleti olan parmaklıklarda para kutusu asılıydı. Üzerinde de “2 lira atın” diye yazıyordu. Biz 2 lirayı atmadan geri döndük. Tuvaletin sorumlusunu aradık ama bulamadık. Neyse ki sorumluya tahsis edilen kulübeyi bulduk da onun kapısı da kilitliydi. İçeride kimse yoktu. Kulübenin içi adeta çöplük gibiydi. (Camdan gördük) Cami önündeki çöp kutusu askı aparatlarında çöp kutuları yoktu. Belli ki ‘kalk gidelim’ olmuşlardı!

Bir camiye yakışıyor mu

KÖR TIPA TAKILMIŞ

Bu esnada eşim ve damadım sıcak su düzeneği olan ve 8 çeşmesi bulunan ancak suyu olmadığı için fıskiyesinden su akmayan şadırvandan geri dönüş yapmışlar. Sebebi suyu olmayan ve dolayısıyla fıskiyesi çalışmayan havuz değilmiş. Sebebi sekiz çeşmenin sekizinin de kör tıpa ile tıkanarak kullanımın iptal edilmiş olmasıydı. Vaziyet böyle olunca çok yüksek maliyetli ısıtma sistemi de çalışmıyor haliyle! ‘Şaka gibi’ sözünü sekize katlayacak durumla karşı karşıyaydık!

Bir camiye yakışıyor mu

Haberin Devamı

KİM İLGİLENECEK

Şimdi soruyoruz. Böyle cami mi olur? Kimse kusura bakmasın ama bunları göremeyen cami imamına, müezzinine, cemaatine, camilerimizden Nilüfer Müftüsü Şakir Pinal’e ve İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’a, bizlere bu mahalleyi öve öve bitiremeyen arkadaşlarımıza hakkımızı helal edelim mi? Ayrıca duydum ki Nilüfer ilçe Kaymakamı Mustafa Özarslan 8 Aralık tarihinde Mehmet Zahit Kotku Cami bahçesinde bir toplantı yapmış. Bu tarihte bunlar görülmemiş mi?”

Okyanusun denizle buluşma hayali!

Bir camiye yakışıyor mu

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan iş insanı Işıl Türker, özetimle şöyle diyor: “Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi, Dörtçelik Lisesi önündeki asfalt her yağmurla birlikte okyanusa dönüşüyor! Okyanusun denizle birleştirilmesi için tüp geçit yapılmasını rica ediyorum.

Haberin Devamı

Bir camiye yakışıyor mu

Malum, Güzelyalı’daki deniz keyif verici. Bir de okyanusla birleşti mi... Demeyin keyfine!”
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve BUSKİ’nin dikkatlerine. Okyanusun denize olan hasretinin giderilmesini istiyor Işıl Türker!

 

 

Hürriyet Bursa yazıyor, sorunlar çözülüyor

Tabela söküldü

Bir camiye yakışıyor mu

Zemine sıfır tabela olur mu? başlıklı yayımımızdan sonra zemine sıfır olarak çakılan Zübeyde Hanım Caddesi tabelasının sökülmüş olduğunu gördüm. Keşke baştan takmamış olsaydınız! İlgili yetkiliye teşekkür ediyorum.

Bir camiye yakışıyor mu

Yazarın Tüm Yazıları