Beş kez de kontrol ettim

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi ş insanı Ömer Gönülkırmaz, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Beş kez de kontrol ettim

“Muhammet Bey. Osmangazi ilçesinin Yunuseli Mahallesi’nde acıların çocuğunu oynayan akılların ve sırların eremeyeceği çöplükbey Mahallesi’ndeki (Kutlukbey) sorun ultra nano duble gaz olarak devam ediyor! En son olarak da şikâyetimi BÖYLE İŞ DÜNYANIN NERESİNDE VAR (21 Eylül 2021) başlığınızla yayımlamıştınız ya… İşte o gün kıymetli (!) Osmangazi Belediyesi mevcut çöpleri yine toplamıştı. Bir gün geçmişti ki aradan, oraya kamyonlar dolusu çöp yine boşaltıldı. Yemin ederim bunun bir benzerini bilinen ve bilenmeyen gezegenlerde bulma imkanınız olamaz. Geçtiğimiz aylarda şehir tabelalarında “Tüm zamanların güzel şehri Bursa” duyuruları asılmıştı ya… Güzeli buysa vay halimize vay! Durumu Vali Yakup Canbolat’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da şikayet ediyorum. Osmangazi Belediyesi bizleri ya duymuyor, ya da...”
Ömer Gönülkırmaz, o çirkinliğin yaşandığı yeri bizzat kontrol ettim. Hem de beş kez. Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum. Tüm zamanların en utanç verici durumlarından birine göz yumulan Bursa’dan selamlar!

Haberin Devamı


Bu hizmet laf olsun diye mi var?

Beş kez de kontrol ettimHürriyet Bursa okuru Ecrin Türksoy, bakınız ne diyor: “Tarih 23 Eylül 2021 saat 22.36 metrodan indim. ‘Acemler İstasyonu 1’ yazan durağa geldim. Gideceğim semte ulaşmamı sağlayacak olan otobüsün hareket saatini öğrenmek için durakta olan tabelaya baktım. Tabelada çeşitli reklamlar vardı! Ben de telefonuma indirmiş olduğum BursaKart Mobil uygulamasını kullanarak otobüsümün hareket saatini öğrenmek için açtım. Güzergahıma gidecek olan B 39 numaralı otobüsün 3 dakika sonra geleceğini öğrendim. Gel gelelim 13 dakika bekledim ama ne 39 geldi, ne de 49! (Şikayetime şahit olarak telefonumdan ekran görüntüsü aldım) Vakit epey geç olmuştu. Kadın halimle korktum. Sonra orada bulunan taksiye binerek evime gitmek zorunda kaldım. Daha önce de bu durumdan mağdur olmuştum. BURULAŞ bu hizmeti laf olsun diye mi kurmuş acaba?

Haberin Devamı

ŞEHRİN IŞIKLARI YANMIYOR

Beş kez de kontrol ettim

Okurlarumuz Tayfun Baştürk şikayeti şöyle dile getirmiş: “Çekirge Mahallesi Osmangazi ilçesi Mustafa Sokak sakiniyim. Sokağımızın bir bölümüne hizmet veren aydınlatma lambaları yanmıyor. Bu sebepten dolayı da sokağımızın 50 – 60 metrelik mesafesi geceleri çok karanlık oluyor. Sorun için UEDAŞ 186 hattını aradık. Kayıt oluşturduk. Sorunun giderileceği bilgisini aldık. Ancak ilgilenen olmadı! Sokak lambalarının sorunu giderilmedi ve karanlık sıkıntısı geceleri devam ediyor. 186’yı ertesi gün tekrar arayarak sorunun giderilmediğini söyleyince 186 ihbar hattındaki memure: “Sorun giderilmiştir…” demesin mi… Oysa biz camdan baktığımızda zifiri karanlıktan başka bir şey göremiyoruz halen. Aslında böyle de güzel oluyormuş; onu fark ettik. Göz gözü görmüyor. Tıpkı 80’li yıllar öncesi gibi… Aklımıza gelmişken; her yıl UEDAŞ tarafınca organize edilen ‘Şehrin Işıkları’ yarışması da sanırım yakında düzenlenecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz bu yarışmayı!” diyor. Tayfun Baştürk’ün sorununu buradan UEDAŞ yetkilileri de duyar belki.

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Beş kez de kontrol ettim

NASAYA BİLDİRİN DERİM başlıklı yayımımız (23 Eylül 2021) sonrasında sabahın erken saatinde PTT (Ankara) Tanıtım Medya Daire Başkanı Gökhan Tuncer tarafınca arandım. Tuncer: “… İsmimiz geçince derhal baktırdık.

Beş kez de kontrol ettim

Kapağın bize ait olmadığını öğrendik. Ancak muhatabı çıkmazsa biz yenisini takarız…” açıklamasının ardından bir saat geçmişti ki BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç tarafınca arandım. Gülenç: “… Benzeri sıkıntıların, araç sahibi olan ya da araç içinde bulunan hemşehrilerimizin üzerindeki etkisini tahmin edebiliyorum. Bursa hepimizin sorumluğundadır. Kesinlikle önemli olan şikayetin muhatabını aramaya gerek yok. Ekiplerimiz oraya yeni kapak takımı takmak üzere yola çıktılar…” açıklamasını yaptı.
işin bitiminde BUSKİ Kanal Dairesi Başkanlığı’nca da ilgili çalışmaya şahit olan fotoğraflarını ve video kaydını aldım. İyi ki varsınız Gökhan Tuncer ve Güngör Gülenç.

Yazarın Tüm Yazıları