Başkan ona o başkana

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden olan ODTÜ 99 Yüksek Makine ve Yüksek Endüstri Mühendisi Serkan Özgiray’ın e-postasını olduğu gibi aktarıyorum:

Haberin Devamı

Başkan ona o başkana

“Değerli Muhammet Bey, merhaba. Size yolladığım şikâyetimle alakalı olarak belediyemize, yani Nilüfer Belediyesi’ne de şikâyetlerim oldu. Oldu da ne oldu? Tabii ki hiçbir şey olmadı. Olmasını da beklemiyordum aslında! Sebebine gelince sizlerin de gördüğü gibi ortada ayıplı ve üzücü bir durum var. Yani görme engeli olan vatandaşlarımızın yürüyeceği kaldırım darmadağın. Üstelik bu durum yıllardır böyle. Ancak bakıyorum da Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in devasa bir fotoğrafı tam da bu ayıplı kaldırımın tam karşısında. Başkan ona o başkana bakıyor. Bu güzel bakışmanın bozulmaması için olsa gerek o kaldırıma müdahale edilmiyor! Aklıma, geçtiğimiz yıllarda bir kitapta okuduğum söz geldi. O da; ‘Gönül gördüğünü sevmez sevdiğini görür’ diyordu. Aklıma geldi işte onu da paylaşayım istedim sizlerle! Sevgi ve saygılarımla.”

Haberin Devamı

Burada bari yapmayın…

Başkan ona o başkana

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan Tofaş (Fabrika) Boya Metod Bakım Uzmanı Üzeyir Uygun: “Osmangazi ilçesi Gazcılar İpekböceği Durağı önündeki kaldırımın durumu içler acısı… Derseniz her yer aynı; size katılırım elbette. Fakat burada çok özel bir önem arz eden durum var. Hem de ne önem… Bu kaldırımın hemen yanındaki binada ‘görme engelliler derneği’ var. İşte bu sebeptendir ki şehrimizde hizmet olarak sunulan işlerin çoğunluğu şekilden ve reklamdan ibarettir. Burada bari yapmayın…” diyor.

Kabloları ağacın dalları taşıyor

Başkan ona o başkana

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi BOSCH (Fabrika) Lojistik Uzmanı Hakan Pekak’ın e-postasını özetimle aktarıyorum: “Mudanya Belediyesi Güzelyalı Mahallesi sakiniyim. 2. Yeni Sokak girişindeki biri bodur diğeri de ne işe yarardır belli olmayan ağaç direkleri her gördüğümde gülmeden edemiyorum. Bodur diye tarif etmeye çalıştığım ve sorumluluğu Türk Telekom’da olan direk yıllar önce çürüdüğü için kırılarak yola devrilmişti. Türk Telekom onu bu vaziyette bırakarak yanına yeni ağaç direk dikmişti.

Haberin Devamı

Diyelim ki bizlerde bir anısı olduğu için kırılan direkten kalan parçayı sökmediler. Lakin taktıkları direğe de kablo taşıma işini vermediler. ‘Eeee kabloları kim taşıyor?’ diye sorarsanız kabloları da oradaki ağacın dalları taşıyor! ‘Öyle ise direkler ne işe yarıyor?’ diye de soracak olursanız… İnanın ki bunun cevabını bizler de bilmiyoruz!”
Hakan Pekak, bu şikâyetinizi okuyunca aklıma 06 Ocak 2022 tarihli yayımımızda sunduğumuz YA DİREK BİTTİ YA HATALAR başlıklı haberimiz geldi. Şikâyet haberinin adresi olan Yunuseli Mahallesi’nde de iletişim telleri ağaç dalları marifetiyle işlevini yerine getiriyordu. Sizler bu konu da bi’tık daha şanslısınız. En azından biri bodur da olsa iki direğiniz varmış! Şikâyeti bırakınız. Türk Telekom’un torpillisi olmuşsunuz! Bunun için teşekkür oluşturunuz!

 

Haberin Devamı

Yeni bank istiyoruz!

Başkan ona o başkana

Hürriyet gazetesi okuru olan ve adını Cebelli Bayram olarak yazmamı rica eden hemşehrimiz: “Yıldırım ilçesinde hizmet veren Şirinevler İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde bulunan oturma banklarının değişme vakti geldi diye düşünüyorum. Üzerinde Yıldırım Belediyesi yazan bankların değişimini kim yapacak diye de çok merak ediyorum! Dolayısıyla lütfen o bankları alın ve yenisini getirin diye ricada buluyorum.” diyor.
Yıldırım Belediyesi’nin dikkatlerine diyerek…

Yazarın Tüm Yazıları