Akmayan çeşmeler

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan emekli bankacı Sedat Yılmaztürk, özetimle bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Akmayan çeşmeler
“İlgili fotoğrafımı 19 Aralık 2022 tarihinde torunum Kemalcan’a çektirmiştim. Konu şu İki yıl önce yapılan ve yapıldığı günden beri de muslukları takılmadığı için akmayan akmaz çeşmelere aracılığınızla dikkat çektirmek istemiştim! Daha sonra da size yollamaktan vazgeçmiştim. Çünkü belki yaparlar diye düşünmüştüm. Ancak dün yine buradan geçtiğimde gördüm ki değişen bir şey olmamış maalesef... Yazık günah değil mi? Bu yapıya harcanan para ile (Benzeri on binlerce israf var) onlarca öğrenciye burs verilebilirdi oysa.

ADRES: İNÖNÜ MAHALLESİ

‘Öğrenci bursu’ dedim çünkü ben çok yoksul bir öğrencilik hayatı yaşamıştım. 5 liranın bile ne kadar önemi olduğunu bildiğim için dedim! Bu tür gereksiz işlere para harcayan yetkilileri şiddetle kınıyorum. Burası; Osmangazi ilçesi Demirtaş Paşa, İnönü Mahallesi’nde olup Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi önündedir. Size ve Hürriyet ailesine selam eder sevgilerimi sunarım.”

Haberin Devamı

AKILLARA DURGUNLUK VEREN KALDIRIM

Akmayan çeşmeler
ADININ açıklanmaması hususunda ricada bulunan bir belediye çalışanı, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Yılmaz Akkılıç Caddesi üzerinde bir kaldırım var ki tam akıllara durgunluk! Ne hikmetse hiçbir yetkili de görmüyor. Vatandaşlardan gören yok mu diye soracak olursanız, ben de bir vatandaşım, sürekli görüyorum. Üstelik bu işlere yetkin biriyim sözüm ona. Lakin, alt kademedeki memurun ihbarları dikkate alınmadığı gibi bir de istenmeyen adam oluyoruz hatırlattığımızda ya da uyardığımızda. Dolayısıyla vatandaş mı ihbarcı olduğunda değer bulsun. Bunu bilen vatandaş da ‘kader’ deyip gözlerini kapatarak yoluna devam ediyor! Çünkü gerçek gücü olan başkanları bu tür işler ilgilendirmiyor da.”

DÖRTÇELİK ÇOCUK HASTANESİ ÖNÜNE DURAK GEREKLİ

Akmayan çeşmeler
SÜREKLİ okurlarımızdan olan ve adının açıklanmamasını rica eden Dörtçelik Çocuk Hastanesi hemşiresi, “Hastanemizin önünde bulunan belediye otobüs durağına oturma bankı da bulunan kabin hizmeti sunulması gerekliliği var. Üstelik bu hizmetin sunulması BURULAŞ’ın görevleri arasındandır. Her gün onlarca yolcu ki, bunların çoğu hamile ve çocuklu annelerden oluşmaktadır. Buradaki durak kabin montajı için gerekli olan genişlikteki alana haizdir. BURULAŞ’ı göreve davet ediyorum” diyor.

Haberin Devamı

FUZULİ’DE FUZULİ İŞLER

Akmayan çeşmeler
OKURLARIMIZDAN olan gıda mühendisi Dilek Ertürk’ün e-postasını aktarıyorum: “İkamet adresimiz olan Nilüfer ilçesi, Ataevler Mahallesi, Fuzuli Caddesi girişinde bulan fuzuli alanı görmekten gına geldi artık. Bir yetkili el attırsa artık diyorum. Hiç olmazsa molozları altüst bari yapsınlar da farklı yönden görelim.” Dilek Ertürk, molozların altüst yapılması önerinizi müthiş beğendim. Çok güldüm...

BALAT’IN DERTLERİ

Akmayan çeşmeler
OKURLARIMIZDAN işinsanı Uğur Karslıoğlu şöyle diyor: “Balat Mahallesi’nde, Balat Ormanı’nın tam karşısında inşaat yapılıyor. Buradaki hafriyatlar gördüğünüz gibi kaldırımla bağlantısı olan yeşil alana boşaltılıyor. Ne hikmetse bunu da hiçbir yetkili görmüyor. Molozu dökenlerin arkasında İngiltere Prensi III. Charles mı var acaba? Ayrıca Balat’ta bulunan parkın durumu da hoş değil. Hele otları sarmaşıktan beter olmuşlar. Bakıma ihtiyacı var ama bakan yok. Bir husus daha var. Balat’ta trafik sinyalizasyon ışıklarında vazifeli dilencilerin vazifeleri ne zaman bir son bulacak çok merak ediyoruz.”
Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’nın dikkatlerine...

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

IZGARA YENİLENDİ

Akmayan çeşmelerAkmayan çeşmeler
Bizim Yazmamızı Mı Bekliyorlar Acaba? başlıklı yayımımızdan sonra (Nilüfer Küçük Sanayi Bölgesi içi) işlevini yitirmiş olan yağmur suyu gideri ızgarasının yenilenmiş olduğu bilgisini aldım. Destekleri için BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e ve kıymetli ekibine teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları