Ağlanacak halimize gülümsüyoruz!

Okurlarımızdan Jülide Kızıltan’ın da öfkesine katılmamak mümkün değil. Bakalım ilgili yetkililer de bizimle aynı görüşte mi?

Haberin Devamı

 

Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
Jülide Kızıltan: “Çok öfkeliyim” diyor ve anlatıyor; “Bursa’nın sözüm ona en modern kenti olan Nilüfer ilçesinden selam ederim! Size yollamış olduğum rezalet mi rezalet kaldırımların fotoğraflarını Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan çektim. Bu kaldırımlar en az on yıldır böyledir. İlgili makam sahipleri sahip oldukları makam araçlarından inip yürüme zahmetinde bulunmayınca bunları nasıl görsünler? Gören vatandaşların ihbarları dikkate alınmayınca, söz sahibi ilgililerin de umurunda olmayınca (umurlarında olsaydı on yıldır böyle olmazdı herhalde!) olanlar biz garip vatandaşa oluyor. Sadece seçim zamanı değer bulmaktan bıktık. Zaten o vaatler de kendi planlarından öte gitmiyor! Nilüfer’liyiz ve gülümsüyoruz. Ama ağlanacak halimize gülümsüyoruz!

 

Haberin Devamı

ORAYA DA MI VARDINIZ EY YARATIKLAR!

Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
Okurlarımızdan Zafer Peker, özetimle bakınız ne diyor: “Bursalıyım. Nilüfer ilçesinde yaşıyorum. Dağcılık sporuyla uğraşıyorum. Profesyonel dağ yürüyüşlerine de katılıyorum. Türkiye’nin onlarca dağına ve yamacına ayak bastım. Geçtiğimiz hafta da ilçemize bağlı Dağyenice Göleti’yle bağlantılı dağın zirvesine çıktım. Orasının da; ahlak, vicdan ve saygı payından istifade edememiş insanların istilasına uğramış olduğunu gördüm. Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz! Ancak, ya yabancı turistlere karşı bu durumu nasıl izah ederiz?”
Ah Zafer Bey, bırakın turistleri... Asıl, çocuklarımıza ne deriz...

KULLANAMAZSINIZ!

Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
Adının açıklanmasını istemeyen bir hasta yakını okurumuz, şöyle diyor: “Tarih 13 Kasım 2020 saat 11.05 engelli aracı kullanma zorunluluğu olan annemle birlikte Osmangazi Belediyesi’ne gittik. Tuvalet ihtiyacımız oldu. İlgili çalışanlardan birine, sonra beyaz masaya, en son da güvenlik personellerine; ‘alafranga tuvalet nerede var?’ diye sorunca her biri “Yok!” dedi. ‘Pekâlâ, engelli tuvaletine gitmek istiyoruz’ dedim.”

Haberin Devamı

‘TELEFONUMU VERİN’

“Bu kez de engelli tuvaletinin bakımda olduğunu dolayısıyla “… kullanamazsınız…” yanıtını alınca civardaki bir iş yerine rica ettik ve ihtiyacımızı giderdik.
Not: Osmangazi’den bir yetkili merak eder de anlattığım hikâyeyi canlı olarak dinlemek isterse, telefon numaramı veriniz lütfen.”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
Ağlanacak halimize gülümsüyoruz
BUYURUN YAZIN DEDİLER BİZ DE YAZDIK başlıklı yayımımızda (07 Kasım 2020 tarihli) bahsi geçen üzücü soruna bir gün sonra müdahale edilmişti. (Hamamlar Caddesi) Kırk yıllık, bozuğun da bozuğu olan cadde ve kaldırımlarını zar zor yeniletmeyi başarabilmiştik. Beraberinde fotoğrafımda gördüğünüz nokta her ay kazılmaya başlansa da… Kadere bak! İlgili alana yapılan müdahale sonrasında kaldırımda oluşan şişkinliğin geçmesini bekledim teşekkürüm için! Ancak halen o şişkinliğinin inmediğini gözlemliyorum. Bakalım ne zaman inecek?

Yazarın Tüm Yazıları