Yaz biterken farklı bir Bodrum

Ağustos’un son haftasını Bodrum’da geçirdim, içinde hüzün barındırmayan bir yaza veda gibiydi. Bu kez neredeyse 40 yılı bulan bir süreçte kimi zaman insanı yoran ve üzen değişimi değil, geçmişin değerlerini, özlediklerimizi yaşatmaya çalışan yerlere odaklandım.Ama yine de doğasıyla, havasıyla, konumuyla dünya turizminin en kendine has destinasyonları arasında olan Bodrum’un sezonunun hiç hak etmediği bir şekilde kısa olmasına hayıflanmadım diyemem. Neyse ki tüm yıl açık kalmayı hedefleyen, çalışma temposunu ve pazarlama biçimini ona göre yerlerin sayısı artmaya başlıyor. Tabii bunun gerçekleşmesi için yol, su, elektrik gibi altyapı sorunlarının bir an önce çözülmesi, çözülürken de bu yaz olduğu gibi trafiğin felce uğratılmaması gerekiyor...

Haberin Devamı

YAZ BEACH HOTEL

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Yalıkavak’ta denizin hemen yanı başında, kendine ait bir plajı olan, evlerin dışını begonvillerin sardığı klasik bir Bodrum evi konseptindeki Yaz Beach Hotel 1990’lı yılların pansiyonlarını hatırlatıyor. Zaten kapılarını 1994’de açmış ama 2017 yılına dek başka bir isimle işletilmiş.
İşin başına ailenin üçüncü kuşağı iki kuzen geçince de değişim başlamış.
İnanç Işıklar, üniversitede uluslararası ilişkiler eğitimi almış; Elif Sünget de yönetim bilimleri okumuş, bir süre farklı sektörlerde çalıştıktan sonra aile şirketlerinin başına geçmişler.
Otelin ortak alanlarından odalarına birçok bölümünü yenilemişler. Ortaya beyaz rengin ağırlıklı kullanıldığı zarif bir butik otel çıkmış. Mutfak ve restoran bölümünde ise isabetli bir kararla bahçelerinde geçen yıl kapılarını açan Galliard Cove House’un sahibi Ahmet Uras ile iş birliğine gitmişler.

Haberin Devamı

HELİS SUITES BİTEZ

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Bodrum’da bu yıl konakladığım otellerden biri de yeni inşa edilmesine karşın Bodrum mimarisini, ruhunu yansıtan Bitez’deki Helis Suites oldu.
Tabii tesisin en büyük artısı başında altı yıl kadar önce Göcek Rixos’un genel müdürlüğünü yürüttüğü sırada tanıştığım, yurt içinde ve dışında dünyaca ünlü otellerde yöneticilik ve danışmanlık yapan deneyimli turizmci Serdar Baş’ın olması ve konseptini kurgulaması.
Baş, servisten mutfağa gençlerden oluşan ekibi çok iyi yetiştirmiş. Mutfağın yönetimi de eğitmen şef Mustafa Yılmaz’a teslim edilmiş. Yöreselliğin ön plana çıktığı kahvaltı da yemekler de çok iyi.
Bir ve iki odalı 42 küçük evden oluşan tesisin bir diğer güzel yanı da 12 ay açık olması. Uzun konaklamalar, şehirden kaçışlar için tüm odaların mutfağı da var. Kenarında değil ama zeytin ağaçları arasındaki bahçesindeki az klorlu ve tuzlu büyük havuzu sayesinde denize pek ihtiyaç da duyulmuyor.
Bodrum’da gayrimenkul sektöründe yıllardır hizmet veren Helis Yapı’nın kurucuları Murat Uzun ve Tolga Han turizm sektörüne bu tesisle adım atmışlar.
Adabükü’nde yer alan The House Residence Helis, Göl Evleri ve Serina villa projeleriyle Bodrum’a yatırım yapmaya devam ediyorlarmış.

CASA NONNA

Haberin Devamı

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Bu yaz yenilenerek ve adını değiştirerek kapılarını açan Casa Nonna’nın ardında da yine bir üçüncü kuşak var. Uzun yıllar film ve belgesel sektöründe çalışan Erhan Yıldız, İçmeler’deki aileye ait Sign By Erşan otelini tamamen yenileyerek büyükannesine ithafen Casa Nonna adıyla temmuz ayında açmış.
Kendine ait iskelesi, plajı ve her biri deniz manzaralı 34 odası olan sade lüks tasarlanmış otelin danışmanlığını da sektörün önde gelen isimlerinden Pınar Timer üstlenmiş.
Casa Nonna, ekşi maya ekmekleri ve bahçelerinde yetişen otlarla organik yumurta kullanarak yaptıkları omlet çeşitleriyle bile fark yaratabilir. Ayrıca içinde sadece akşamları hizmet veren Morchella adlı Akdeniz daha doğrusu İtalyan ve Türk mutfaklarından deniz ürünleri ağırlıklı örnekler sunan çok hoş bir restoranı da var. Yiyecek İçecek ve Restoran Müdürü Ozan Meray, Şef Gökhan Karakaya ve Servis Sorumlusu Enver Yıkılmaz başta olmak üzere tüm ekip de işlerini severek yapıyor...

Haberin Devamı

ENT YENİ YERİNDE

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Yoldaş Sönmez Türkiye’nin yaratıcılıkla lezzeti harmanlayan az sayıda şefi arasındadır. Yarışı her zaman kendiyle olan Yoldaş, bu yaz geçtiği Yalıkavak Nef Reserve’in içindeki muhteşem manzaralı yeni yerinde.
Yine her zamanki gibi yerel taze malzemeler kullanarak yaratıcılık çıtası yüksek farklı bir menüye imza atmış.
Ama tabii ki 2014’de açıldığı günden bu yana bir Ent klasiği olan imza yemeği Sübye başta olmak üzere klasikleri yer alıyor.
ENT’e sadece Bodrum kokan salatalık, pancar, ebegümeci turşusu, marine kabak, rezene, kapari ve dereotu yağlı çiğ balık üçlemesi ile marine domates, salatalık, kırmızı soğan turşusu, gemici peksimeti, kızarmış peynir, deniz börülcesi, fasulyesi ve bahçe otlarıyla harmanladığı salatası için bile gidilir.
Ama işte yine Bodrum’dayız dedirten, tam bir atıksız mutfak örneği Bargilya karidesi topları, bezelye, karides bisk, karides tereyağıyla sunulan Mangalda Bargilya karidesi ile Girit kabaklı karidesli mücver ve Granyöz fileto müstesna lezzetleriyle damak hafızasının unutulmazları arasına giriyor...

Haberin Devamı

GALLIARD COVE HOUSE

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Geçen yıl Yalıkavak Gökçebel Koyu’nda The Galliard Restoranları’nın kurucusu Ahmet Uras’ın restoran, bar ve beach konseptiyle açtığı The Galliard Cove House bu sezon Bodrum’un yemekleri, kokteylleri ve müzikleriyle öne çıkan yerleri arasındaydı.
Akdeniz ve Ege mutfağı ağırlıklı damla sakızlı Ege otları, susamlı sırlanmış somon, ısırgan otu mücver ile lor peyniri ve parmesanla doldurulup ızgara edilen yabani mantar tabağı menünün öne çıkanlarından...

HAKKASAN

Yaz biterken farklı bir Bodrum

İstanbul’da yıllar önce açılan yeri ve o dönemin koşulları nedeniyle macerası kısa süren Hakkasan geçen yıl Mandarin Oriental’in içinde tekrar kapılarını açmıştı. Kısa sürede haklı bir üne sahip yemekleri, mükemmel servisi ve sunumuyla Bodrum’a yakışan yerler arasına girdi. Denizin hemen kenarındaki hatta bir gemide hissi veren manzarasıyla da çok cazip. Çalışanları deseniz Genel Müdürü Ahmet Gürleyen ve Misafir İlişkileri Müdürü Alp Göktepe olmak üzere tüm ekip çok başarılı.
Yemeklerse Londra’daki lezzetlerini aratmıyor. Hakkasan açık ara Türkiye’nin en kişilikli Kanton mutfağı. Menüden ne seçerseniz seçin pişman olmuyorsunuz...

KRUVASANCI

Haberin Devamı

Yaz biterken farklı bir Bodrum

Kruvasan vazgeçilmezlerim arasında hiçbir zaman olmadı ancak çok iyisi olduğunda tercih ederdim. Bu kez Bodrum’da bugüne dek yediğim en iyi kruvasanla karşılaştım. Tereyağıyla, ekşi mayalı gerçek bir kruvasan arıyorsanız Bitez’deki Kruvasancı’yı ziyaret etmeyi, hikâyesini Ahmet Turan ve Serap Nart’tan dinlemeyi unutmayın derim. Bodrum’a her gidişimde ziyaret edeceğim bir yer daha oldu.Teşekkürler Serdar Baş...

Yazarın Tüm Yazıları