Yeni kampüs yok ama...

Öğrenci merkezli bir anlayışla 20 yıl önce sektöre adım atan ve bu alanda rol model olma misyonuyla hareket eden Işıkkent Eğitim Kampüsü, tek noktada anaokulundan lise sona kadar kesintisiz eğitim imkanı sunuyor. Kurum, yeni kampüsler açmak yerine eğitim kalitesini artıracak yatırımlara odaklandı.

Haberin Devamı

 

IŞIKKENT Eğitim Kampüsü... Eğitim anlayışını öğrenci merkezli, insancıl ve yapıcı temellerin üzerine konumlandırmış bir okul. Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde kar amacı olmadan kurulan ilk ve tek kurum. Işıkkent Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Canan Harmancı ile hem Işıkkent’in kuruluş serüvenini hem gelecek planlarını hem de eğitim sektörünün durumunu konuştuk. Çimentaş’ın yıllarca kendi bünyesinde birçok okul yapıp bunları da devlete bağışladığını dile getiren Canan Harmancı, şöyle devam etti:

Yeni kampüs  yok ama...

KOLONLARDA FARKINDALIK

“Bir süre sonra kurucularımız, ‘madem eğitim sektörüne katkı sağlıyoruz, bunu bir de kendi penceremizden yapalım’ dedi ve Işıkkent Eğitim Kampüsü doğdu. Kar amacı olmadan, geleceğin eğitim sistemine model olması ve öğrenci merkezli anlayışla eğitim sistemimize artı değer katması hedefiyle bir vakıf okulu olarak kuruldu. Milli Eğitim’in ana çatısı altında ama kolonlarda farkındalıklar yaratan adımlar atarak bugünlere gelindi. Bugün tek kampüste geniş bir uluslararası vizyonla anaokulundan üniversiteye kadar eğitim veriyoruz. Birey ve toplum arasında bir köprü olma hedefiyle hareket ediyoruz.”

Haberin Devamı

EGE’DE TEK, ÜLKEDE 6’NCI

Okulun farkındalıklarından da söz eden Canan Harmancı, Uluslararası Okullar Konseyi-CIS ve CIE-Cambridge International Examinations akreditasyonlarını aldıklarını ifade etti. “Uluslararası Bakalorya Organizasyonu-IBO tarafından Ege Bölgesi’nin tek IB-PYP İlk Yıllar Programı yetkisine sahip olduk” diyen Harmancı, “Burada öğrencinin sorgulama temelli bir bilinç kazanması amaçlanıyor. Çift dilli eğitim uyguluyoruz. 2011’de başladığımız ‘İlk Yıllar’ programına daha sonra ‘Orta Yıllar’ kısmı da eklendi. Hedefimiz donanımlı, çok yönlü, global dünyada rekabet edebilecek, yetkin bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin 21’inci yüzyılda hangi bilgi, beceri, tutum ve değerlere sahip olmaları gerektiğini biliyoruz ve eğitim programlarımızı buna göre yapılandırıyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise liseye yönelik ‘Diploma’ programıyla yapıyı taçlandıracağız. Bu üç programda Ege’de tekiz. Türkiye’de ise bu üç programı aynı anda uygulayan 6 okuldan biriyiz” diyerek, bu programdan mezun olan öğrencinin çift diploma sahibi olduğunu ve yurt dışında bir üniversiteye gittiğinde elinin güçlendiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yeni kampüs  yok ama...

 

KENDİNİ KEŞFETSİN DİYE

IŞIKKENT’in öğrenciyi üniversiteye hazırlayan bir kurum olmadığını belirten Harmancı, “Üniversiteye geçiş aşamasında ihtiyaç olan bilgi ve becerileri kazandırmakla yükümlü bir yeriz. Tabii, öğrencinin üniversite ya da meslek seçimi için bir ofisimiz var. Yurt içi ve yurt dışı meslek tanıtımları, brifingler, konferanslar, geziler ve gözlemler organize ediyoruz. Ayrıca her yıl düzenlediğimiz bir fuarımız var. Burada uluslararası 80 üniversiteyi ağırlıyoruz. Bire bir tanıma imkanı da 9’uncu sınıftan başlıyor. Biz çocuğun kendini keşfetmesini önemsiyoruz. Anne ve babanın hedefi değil, öğrencinin hedefini önemsiyoruz. Kendi hedefini belirleyen öğrencinin mutlu olacağına inanıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Yeni kampüs  yok ama...

VELİLERE DE EĞİTİM

VELİLERLE baş etmenin çok kolay olmadığını ifade eden Canan Harmancı, beklentilerin çok yüksek olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Velinin yaşadığı bir de mahalle baskısı var. Onun için biz sadece çocukların değil anne ve babalarında eğitimine önem veriyoruz. Bunu da sadece kendi öğrencilerimizin velileriyle sınırlamıyoruz. Halka açık ve ücretsiz yaptığımız ‘Yarınlar İçin Eğitim Seminerleri’ var. Alanında uzman konuşmacıları getiriyoruz ve mutlu çocuk ya da belirsizlik ortamında çocuk büyütme gibi çeşit çeşit başlıklarla eğitimler veriyoruz. Eğitimin yaşı ve zamanı olmaz mantığıyla ayrıca, eğitimcilerin gelişimine katkı koymak adına ‘Erken Çocukluk Semineri’ yapıyoruz. Burada da kapımız herkese açık. Seminerlerde, yurt dışından getirdiğimiz uzmanlar dünyadaki gelişmeleri Türkiye’deki eğitimciyle paylaşıyoruz. Burada da sadece bilgiyle donatmıyoruz. Uygulamalı atölye çalışmalarımız oluyor.”

Haberin Devamı

Yeni kampüs  yok ama...


ŞİRKET KURUP
REÇEL YAPIYORLAR

HAFTANIN 4 günü okul sonrası programların tamamının ücretsiz olduğunu ifade eden Canan Harmancı, “Akademik başarının yanında sosyal alanda da farkındalık yaratıyoruz. Spordan sanata ve kültüre birçok artı değerlerimiz var. Bunların yanı sıra dikkat çeken kulüp çalışmalarımız var. Bunlardan biri de ‘Genç Girişimciler Kulübü’. Lise öğrencileri şirketlerinin amacını, hedefini, stratejisini belirliyor, kaynak yaratıyor, ürün tasarlayıp satıyor. Geliri de yeni bir modelde değerlendiriyorlar. Gurmelik üzerine de kulübümüz var. Kendi bahçemizden topladıkları ürünle zeytin ya da reçel yapıp satıyorlar. O parayla da sosyal sorumluluk anlamında bağışlar yapıyorlar” bilgisini verdi.

 

NİTELİĞE YATIRIM

Haberin Devamı

CANAN Harmancı, 20 yıldır Işıkkent Eğitim Kampüsü’nün tek noktada faaliyet gösterdiğini dil getirerek, gelecek planlarında sayısal olarak büyümenin bulunmadığını dile getirdi. Harmancı, “5 yıllık hedeflerimiz içinde yeni bir kampüs yok. Tüm hedeflerimiz mevcudun niteliğini artırmak üzerine konumlanmış durumda. Dünyayla gelişen bir okul yaratmak istiyoruz. Sürekli sistemimizi geliştirerek yeni modeller, çağdaş uygulamalara hayata geçiriyoruz” bilgisini verdi.

 

Yazarın Tüm Yazıları