Onun işi de şirketlerin sorunlarına çözüm üretmek

İş deneyimleri arasında otelcilik, murakıplık, mali işler/kontrol ve SAP uygulamaları konusunda danışmanlık, proje yönetimi, satış, pazarlama, iş geliştirme, iş ortağı yönlendirme ile yöneticilik bulunan Ayşegül Alaşarlı, birçok şirketin zorlu problemlerine çözümler geliştiriyor. Ağırlıklı iç piyasayla çalışan Alaşarlı’nın hedefinde ise global pazar var.

Haberin Devamı

Onun işi de şirketlerin sorunlarına çözüm üretmek

ATALARIMIZ ne güzel demiş, ‘Bin bilsen de bir bilene danış’ diye... Bugün Türkiye’de ya da dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin paralelinde birçok kurum da şirketlerini güvenli limana taşımak adına yoğun bir mücadele veriyor. Ayşegül Alaşarlı, özellikle kurumsal kaynak planlaması (ERP) alanındaki birikimiyle birçok şirkete destek veriyormuş. Ayşegül Alaşarlı; To The Point’le danışmanlık, satış ve pazarlama alanlarında yılların birikimini iş dünyasıyla paylaşıyormuş. ‘Problem çözücü’ olarak anılan To The Point’in kurucusu Alaşarlı ile kariyer yolculuğundan çalışmalarına ve yarınlara ilişkin hedeflerine kadar birçok konuyu konuştuk.

Haberin Devamı

Onun işi de şirketlerin sorunlarına çözüm üretmek

İLK ADIM TURİZMDE

Ayşegül Alaşarlı, banka müdürü bir babanın kızı olarak 1966’da Bursa’da dünyaya gelmiş. O yıllarda puanı Robert Koleji’nden daha yüksek olan Bursa Anadolu Lisesi’ndeki eğitiminin ardından Alaşarlı, bu kez üniversite için İstanbul’un yolunu tutmuş. İstanbul Üniversitesi Ekonomi’yi kazanmış. Mezun olmaya yakın ise iş hayatına ilk adımı turizm sektöründe atmış. Daha sonra Deloitte Türkiye’de denetim yapmaya başlamış. Bu süreçte evlenen Alaşarlı, İstanbul’da büyük bir markada yönetim danışmanı olarak çalışma planı yaparken eş durumundan İzmir’e gelme kararı almış. İzmir’de de yolu Henkel Turyağ’la kesişmiş. Ayşegül Alaşarlı, hikayesinin devamını şöyle anlatıyor:

Onun işi de şirketlerin sorunlarına çözüm üretmek

KENDİ ROTASINI ÇİZDİ

“Ben işe başladıktan sonra kurumsal kaynak planlaması kapsamında SAP süreci başladı. Bu, Türkiye’de bir ilkti. Ben de proje ekibindeydim. Bu süreçte uluslararası bir proje daha başladı. Kuruluşlar arasında etkili veri işlemeyi ve bilgi akışını kolaylaştıran çözümler geliştiren, iş süreçlerinin yönetimi için dünyanın önde gelen yazılım üreticilerinden biri olan SAP, Türkiye’de bir distribütör yapılanmasına gitti. Henkel Turyağ da merkezini İstanbul’a taşıma kararı aldı ve bizi de oraya davet etti. Ben de Henkel Turyağ’dan ayrılıp SAP Türkiye’de işe başladım. Burada finansal modüller danışmanı olarak çalıştığım süreçte İzmir’de büyük bir holdinge danışmanlık vermeye başladım. Ege yapılanması oluştu. Hem satış hem de uygulama yapıyorduk. Bir süre sonra SAP, Türkiye’de distribütör yerine doğrudan kendisi çalışma kararı aldı. Bu dönem ben de bebek beklediğim için şirketten ayrıldım. İki yıllık annelik izninin ardından İtalyan merkezli bir firmanın İzmir’de ofisini açtık. Kendi rotamı kendim çizmek adına bir süre sonra kendi şirketimi kurdum.”

Haberin Devamı

ÜÇ GÜN ÇALIŞMA PRENSİBİ

Hayat felsefesini optimizasyon ve fleksbilite üzerine kurgulayan Ayşegül Alaşarlı, yılların birikimiyle sektöründe artık isminin bir markaya dönüşmesinin verdiği güçle SAP iş ortağı modeliyle birçok markaya projeler yapmış. Haftada üç günlük bir çalışmayla işlerini yürütmeyi kendine disiplin edinen Alaşarlı’ya bu süreçte bir iş teklifi gelmiş. Alaşarlı, “SAP, Türkiye’de kendi yapılanması kurdu ve bana da iş teklifinde bulundular. Ben de üç gün çalışma prensibimi kabul ederlerse olabileceğini söyledim. Teklifim kabul oldu ve operasyon müdürü olarak yeni bir süreç başladı. Ama ben daha çok sahada sorunlu olan projelere müdahale ettim. Tabii haftada üç gün çalışma prensibim yoğun tempoda geçerliğini yetirince ben yine kurumsala veda etme kararı aldım. 2009’da tekrar kendi şirketimi kurmak için İzmir’de yola çıktım ve To The Point böylece doğmuş oldu. SAP dünyasında pazarlama alanında gördüğümüz boşluğa odaklandık” diyor.

 

Haberin Devamı

NİŞ UYGULAMALAR YAPIYORUZ

AYŞEGÜL Alaşarlı tarafından kurulan To The Point; danışmanlık, satış ve pazarlama alanlarında yılların birikimin bir yansıması. Sektörde gördüğü boşlukları doldurmak üzerine bir stratejiyle çalışmalarını yürüten Ayşegül Alaşarlı, “To The Point, çeşitli hizmetlerin yanı sıra ileri bakış açısıyla firmaların orta ve uzun vadede ihtiyaçları olarak görünen projeleri çalışmak ve müşteri portföyü ile bilgi birikimini paylaşmak üzere en uzman kadrolarla işbirliği yapmayı kendine hedef seçti. Bugün çeşitli çözüm ortaklarımızla birlikte beş başlıkta faaliyetlerimizi yürütüyoruz. ERP ürünleri seçim-satış-uygulaması, danışmanlık-yönlendirme hizmetleri, koçluk uygulamaları, eğitim ve pazarlama faaliyetleri, ana başlıklarımızı oluşturuyor. Bilişim, eğitim ve iş danışmanlığı sahalarında niş alanlarda uygulamalar yapıyoruz. Bu uygulamalarla hizmetlerimizden yararlanan müşterilerimize değer katmak amacındayız” diyor.

 

Haberin Devamı

HEDEFTE GLOBAL PAZAR VAR

BAŞI derde giren ya da problemi olan şirketler genelde Ayşegül Alaşarlı’nın kapısını çalıyor. “SAP uygulamaları konusunda danışmanlık, proje yönetimi, satış, pazarlama, iş geliştirme, iş ortağı yönlendirme gibi alanlardaki deneyimlerimle bana gelen problemleri çözüyorum. Sorun neresiyse oraya odaklanıyorum. Problem çözücüyüm. Tıkalı boruları açıp şirketleri verimli hale getiriyorum. Büyümelerine vesile oluyorum. Genel fotoğrafa bakarak bunu yapıyorum. Ben ağırlıklı Türkiye’deki kurumlarla çalışıyorum ama artık bunu uluslararası boyuta taşımak hedeflerim arasında” diyen Ayşegül Alaşarlı, gelecekle ilgili öngörülerini paylaşıyor.

KISA KISA

Haberin Devamı

* Ayşegül Alaşarlı, hem şirketlerin sorunlarını çözüp onları büyütmek adına mesai harcarken hem de yeni işbirlikleri ve ortakların doğmasına vesile oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları