O talep yeni bir girişime ilham oldu

 ORTAOKULDAN itibaren profesyonel olarak biran önce iş hayatına atılmak ister. Bu istekle de üniversitede ekonomi okur. Bu süreçte öğrencilere derste verir, satış odaklı iş deneyimleri olur. Aslı Özoğuz, bu birikimlerini daha sonra medikal yatak üretimi yapan aile şirketinin yurtdışına açılması için kullanır. SPM’nin 24 ülkeye ihracat yapmasında katkı sağlayan Aslı Özoğuz, gelen taleplerle birlikte de medikal yataktaki başarıyı evlere de taşıma kararı alır. Ve 2020’de Ashly’i kurar. Bugün ev yatağıyla tüketicinin karşısına çıkan Aslı Özoğuz’un gündeminde hem mağazalaşma hem de ihracat var.

Haberin Devamı

 

ASLI Özoğuz... Sporcu kimliğinin de etkisiyle mücadeleci ve disiplinli yapısıyla başarıyı yakalamış bir iş insanı. Yılların birikimini kendi markasına aktaran bir girişimci. SPM’nin Genel Koordinatörü ve Ashly Bedding markasının kurucusu Aslı Özoğuz ile kariyer yolculuğundan yarınlara dair planlarına kadar birçok konuyu konuştuk. Asker bir baba, ev kadını annenin kızı olarak 1983’te İzmir’de dünyaya gelen Aslı Özoğuz, çocukluğundan itibaren yabancı dillere karşı hep merakı olduğunu ama bu alanda çok da fırsatı olmadığını paylaştı, şöyle devam etti:

O talep yeni bir girişime ilham oldu

Haberin Devamı


ÇALIŞMAM GEREKİYOR
“Dile olan merakım, Almanca ve İngilizce ile sınırlı kaldı. Bir diğer merakım ise spordu. Hayatım sporla geçti diyebilirim. Hentbol ve basketbol oynadım. Lisanlı sporcuydum. Tüm bunların yanı sıra ticaret ve iş hayatına karşı da ilgim vardı. İlkokul yıllarında amcamın bakkalında kasada durup, satış yaparak, fiş kesmişliğim de oldu. Ortaokuldan itibaren de sürekli, ‘benim çalışmam, iş hayatına atılmam gerekiyor’ diyordum. Burada da kendi işimi kurmaktan ziyade profesyonel çalışma hayatına yönetici olarak adım atmak istiyordum. Bu hedefle Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ekonomi okudum.”

O talep yeni bir girişime ilham oldu


BİZİM İÇİN ÜRETİN
Aslı Özoğuz, üniversitede okuduğu süreçte de boş durmaz. Önce ortaokul öğrencilerine matematik ve fen dersleri veren Aslı Özoğuz’un, 2005’te İzmir’de düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda satış odaklı bir iş deneyimi olur. Aslı Özoğuz, “Yine, park bahçe üzerine faaliyet gösteren bir firmada da satış odaklı iş tecrübem oldu. Saç sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette işe girdim. Burada satın alma sorumlusu oldum. Ama sıkıntılı bir ortam oluşunca da ayrıldım. Tüm iş tecrübelerimin ardından da benim gibi Manisa Celal Bayar mezunu olan Oğuz Özoğuz’la yolumuz kesişti. Bu kesişme evlilikle sonuçlandı. Eşim de o dönem babası Mehmet Sait Özoğuz’la birlikte plastik sektöründe faaliyet gösteriyordu. O dönem Almanya’da iş yaptıkları bir firmadan, ‘bizim için medikal yatak üretir misiniz’ teklifiyle yeni bir süreç başladı” diyerek, SPM’nin 2004’te İzmir Torbalı’da medikal yatak üretimine başladığını paylaştı.

Haberin Devamı

O talep yeni bir girişime ilham oldu


24 ÜLKEYE ULAŞTILAR
Aslı Özoğuz, bu ürünü tüm dünyanın bilmesi gerektiğini düşünse de ‘eşle’ aynı şirkette çalışılır mı sorusunu da kendine yöneltir. Aslı Ozoğuz, o süreci şöyle anlattı:
“Babanın da cesaretlendirmesiyle benim için SPM süreci başladı. İhracat departmanını kurdum. Bir süre sonra kaliteden de sorumlu oldum. Birçok testten geçerek medikal cihaz sertifikamızı aldık. Bası yarası üzerine çok çalıştık. Yatağa bağımlı, hareket kabiliyeti olmayan, bir sürü hastalıkla mücadele eden bir kesime üretim yapma bilinciyle çok hassas ve vicdanlı hareket ettik. Ve bugün SPM olarak 24 ülkeye ihracat yapar hale geldik. Tüm bunları yaparken de ‘biz hasta değiliz ama bu ürünlerden faydalanmak istiyoruz’ diye talepler geliyordu. Bu taleplere cevap vermek adına, ev yatağı alanında kendi markamı kurmaya karar verdim. 2020 Temmuz’da Ashly doğdu. 2021 Nisan’da da e-ticaret kanalıyla tüketiciyle buluştuk.”

Haberin Devamı

O talep yeni bir girişime ilham oldu

 
EVDEN TEKNEYE
ASHLY markasıyla şu an iç piyasaya ürün verdiklerini paylaşan Aslı Özoğuz, “Markamızın ana ürünü ev yatağı. Bunların yanı sıra yastık ve alez gibi destekleyici ürünlerimiz de bulunuyor. Bebekler ve çocuklar için de ürünlerimiz var. Trikolar bunlardan biri. Ayrıca organik bölümü de e-ticaret portalımızda yer alıyor. Markamızın mantığına uyan farklı markaları bu kapsamda satıyoruz. Tüm bunların yanı sıra tekne ve yatlar için de yatak ve minder üretiyoruz” diyerek, ürün desenleri hakkında bilgi verdi.

O talep yeni bir girişime ilham oldu

 
HEM MAĞAZA
HEM DE İHRACAT
İÇ piyasada tüketicinin karşısına e-ticaret kanalıyla çıktıklarını söyleyen Aslı Özoğuz, bu alandaki hedeflerini şöyle aktardı:
“Niş ve butik bir ürün ürettiğimiz için fabrikamızda showroom bulunuyor. Yeni bir firma olarak 2022 ile birlikte satış ve marka bilinirliği alanında çalışmalarımız olacak. Ayrıca gündemde mağazalaşma da var. Bunun ilk adımını 2023’te İzmir’den atmak istiyoruz. Sonra Ankara ve İstanbul. Ayrıca ev yatağı özelinde ihracat planlarımızda bulunuyor.”

KISA KISA

Haberin Devamı

* SPM’nin medikal yatak üretiminde Türkiye’de tek, dünyada ise ilk 10 içinde yer aldığını söyleyen Aslı Özoğuz, “Yıllık 70 bin adet medikal yatak satışımız bulunuyor” diyor.

* “İki süngeri üst üste koyarak yatak üretmiyoruz” diyen Aslı Özoğuz, medikal yatak üretiminde ciddi bir AR-GE’nin olduğuna dikkat çekerek, “Şimdi bu alandaki deneyimimizi ev yatağına da aktardık” diyerek, burada da önemli bir isim olmayı hedeflediklerini paylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları