Kız kardeşler şapkadan girişim çıkardılar

HER ikisi de farklı alanlarda eğitim alır. Kariyerlerine de farklı kulvarlarda devam eder. Elif Merve ile İrem Çopuroğlu kardeşler, bir yandan da ‘bir şeyler yaratmalıyız’ hissiyle araştırmalar yapar. Şapkalara karşı büyük tutkusu olan Elif Merve Çopuroğlu, istediği ürünü bulamayınca, kardeşi İrem devreye girer. “Şapka tasarlamak istiyorum” sözüyle girişimin fitili de ateşlenir. Ve Bodrum’da butik bir şapkacı olarak Les Merimes doğar. Kısa sürede ünü Bodrum sınırlarının dışına taşan markanın rotasında Avrupa, özelikle de İngiltere var.

Haberin Devamı

 

Kız kardeşler şapkadan girişim çıkardılar

LES Merimes... İrem’in modaya olan merakı ile Elif Merve’nin şapkaya aşkının harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir marka. Genlerinde; özgünlük, farklılık ve güçlü durmayı barındıran bir girişim. Elif Merve - İrem Çopuroğlu kardeşlerden hem markanın doğuş öyküsünü hem de gelecekle ilgili planlarını konuştuk. 1986 İzmir doğumlu olan, çocukluğundan itibaren takıp takıştırmayı hep seven, yaş aldıkça da bu sevdası aksesuvarlarla birleştiren ve şapkalar en büyük tutkusu olan Elif Merve, Yeditepe Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun olur.

Haberin Devamı

Kız kardeşler şapkadan girişim çıkardılar

FARKLI KULVARLARDA YÜRÜDÜLER
1996 İzmir doğumlu İrem ise çocukluğundan beri onu hep heyecanlandıran, araştırmaya, gözlemlemeye iten, merak uyandıran alan moda olsa da Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirir. Bugün bir yandan Bodrum’da iç mimarlık yapan Elif Merve ile İstanbul’da takı firmasının marka danışmanlığını yürüten İrem, öte tarafta ise ortak bir şeyler yapmak adına da kafa yorar. İrem, o süreci şöyle aktardı:

SİPARİŞ İSTEĞİNİ KARŞILAMADI
“Şapka tasarlamak ve takmak, bizim, özellikle ablam için büyük bir tutkuydu. Bu tutkuyla yine bir gün yurtdışından şapka sipariş ettik ama gelenler aynı bedenden olmasına rağmen farklı ölçülerde çıktı. Kumaşları bile farklı olunca, ‘Ben aslında tasarlamak istiyorum’ dememle bir anda kağıdı kalemi alıp, çizim yapmaya başladık. Yani benim modaya olan tutkum, ablamın şapkaya olan aşkıyla harmanlandı. Ablamla birlikte 3 yıl önce ilk adımı attık. Hızlı yükselişlerin hızlı düşüşleri olduğuna inanan realist birisi olarak bu süreci sindirerek, öğrenerek ve sektördeki Türk butik şapka marka talebini görerek yürüttük. Bunun meyvesi olarak da adını isimlerimizden alan ve yarattığımız bir kelimeyle, iki kız kardeş olduğumuz için de Fransızca çoğul ekini eklediğimiz bir isim çıktı ortaya. Les Merimes...”

Haberin Devamı

Kız kardeşler şapkadan girişim çıkardılar

HAYATIN GETİRDİĞİ SÜRPRİZLER
“Anne ve babamız yolun başından bugüne, hiç bilmedikleri bir dünyada aynı hislerle, tam destekle hep bizimle yürüdü” diyen Elif Merve de “Annem, tüm becerilerini şapkalarımız için geliştirdi. Şapkalara tüyleri dikerken, eline batan iğneleri, silikonun yaktığı yerleri gülümseyerek geçiştirdi. Hiç bilmeden çıktığımız bu yolda evin salonunda kendimizi 300 tane şapkanın içinde ne yapacağımızı bilmezken bulup, şimdi evin salonunda şapkalarımızı takan güzel insanları konuşur olduk. Şimdi kafamızdaki şapkalarla, hayatın getireceği sürprizleri heyecanla bekliyoruz” diyerek, markanın geldiği noktayı aktardı.


ÜNLÜ MARKANIN
REYONUNDA
İREM Çopuroğlu, Les Merimes’i el yapımı, butik ve Bodrum çıkışlı bir şapka markası olarak tanımlıyor. “Çıkışımızın Bodrum gibi akıllara yaz mevsimini getirmesindendir ki insanın içini kıpır kıpır eden, ablamın, annemin ve benim el emeğimizle yarattığımız renkli, iddialı ve bizi yansıtan yazlık modellerimizle 2019 baharda ürünlerimizi satışa sunduk” diyen İrem Çopuroğlu, “İlk satış kanalımız internet sitemiz oldu. Bugün ise Vakkorama, Bodrum, Alaçatı, Fethiye, Nişantaşı ve Muğla’nın yanında, Yunanistan’ın Glyfada şehrine de tasarımlarımızı ulaştırıyoruz. Glyfada bölgesinde bulunan bir kadın girişimciyle birbirimize destek olduk ve böylelikle oradaki insanlara da ulaşabildik” diyor.

Haberin Devamı

Kız kardeşler şapkadan girişim çıkardılar


KÖKÜNÜ UNUTMADAN
ROTALARI AVRUPA
MARKANIN en önemli gündem maddelerinden birinin hızlı tüketimi yavaşlatmayı desteklemek olduğunu paylaşan İrem Çopuroğlu, şöyle devam etti:
“Her sezon baştan yeni modeller üretmek yerine bazı modellerimizi Vitali Hakko’nun şapkacısı Madam Katia’yla üretiyoruz. Bazı modellerimizi ise ham halde aldığımız şapka kalıplarımızı değiştirerek, işleyerek, boyayarak her sezon yeni bir yorum katarak satışa sunmayı seçiyoruz. Çünkü moda her ne kadar değişken olsa da bizim şapkalarımız sezonluk değil ömürlük. Şapka kültürü olanlar bir şapkayı sezona göre değiştirmez, ona ne kadar iyi bakarsa, o kadar çok anı biriktirebileceğini bilir. En büyük arzumuz Türkiye çıkışlı bir marka olduğumuzu unutmayarak köklerimizi burada büyütmekle birlikte, öncelikli olarak Avrupa ve İngiltere’de satışa sunmak.”

Haberin Devamı


HEMCİNSLERİNE DE
DOKUNUYORLAR
PANDEMİ nedeniyle ertelenen ve daha markayı kurmadan önce şapkalarını takmasını hayal ettikleri kadınlarla işbirliklerinin olacağını söyleyen Elif Merve, “İhtiyaç sahibi veya ilgi alanı el işleri olan kadınlarımıza sepet örgü şeklinde hasır çantalar ördürmeyi, bir yandan onlara bir gelir yaratmak, bir yandan da marka gamımızı genişletmek istiyorduk. Bunu hayata geçirdik. Şapkalarımızın yanına çantaları da ekledik” diyerek, hemcinslerine de dokunduklarını paylaştı.

KISA KISA

* İrem Çopuroğlu, “Teknolojinin hızına rağmen el emeğinin değerine inandığımız ve ağırlık vereceğimiz yeni koleksiyonlar bizi ve müşterilerimizi bekliyor” diyor.
* Elif Merve Çopuroğlu, Bodrum’da yeni bir girişimi daha hayata geçirdiklerini belirterek, “Gibi Bodrum’u kurduk. Burayı 6 ortak imece usulüyle açtık. Burada da kendi markamızın satışını yaptığımız bir dükkanımız var” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları