Bu rezidansların çiftliği de var

Tamamlandığında 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan Barbaros Reserve ile Barbaros Valley projeleri, eklenen çiftlikle sıra dışı bir yapıya kavuşacak.

Haberin Devamı

 

DÜNE kadar ağırlıklı yaz döneminde tatil yapılacak duraklar listesinin en başında yer alan Bodrum, artık kış nüfusuyla da dikkat çekiyor. Her geçen gün yükselen trendiyle Bodrum’un yerleşik nüfusu, gayri resmi verilere göre 250 bine dayandı. Erzincan, Gümüşhane, Tunceli’nin de aralarında bulunduğu 15 ili geride bırakan Bodrum, başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerden hızla göç alıyor. Göçle birlikte gayrimenkul sektörü de oldukça hareketli günler yaşıyor. Birçok kurumun yatırım yaptığı ortamda rotasını Bodrum’a çevirenlerden biri de bölgeye yabancı olmayan Sera Group oldu. Sera Group’un iştiraki Peska Turizm Yatırım A.Ş., 100 milyon dolarlık yatırımla iki projesini hayata geçirdi. “Barbaros Reserve ile Barbaros Valley projelerine Barbaros Farm’ı da ekledik. Projede yer alanlar aynı zamanda çiftlik sahibi oluyor” diyen Sera Group CEO’su Ahmet Ozan Şener ile hem Bodrum’u hem de bölgedeki yatırımlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Bu rezidansların çiftliği de var


İNANDIK YATIRIM YAPTIK
Türkiye’nin önde gelen inşaat ve yatırım şirketlerinden Sera Group’un CEO’su Ahmet Oğuz Şener, Bodrum’la geçmişlerinin çok eskiye dayandığını dile getirerek, “Aile olarak 30 yılı aşkın zamandır tatillerimizi Bodrum’da yapıyoruz. Otel ve farklı yatırımlarımız bulunuyor. TAV özelinde Milas-Bodrum Havalimanı’nı işletiyoruz. Yani gönül verdiğimiz Bodrum’a çok inanıyoruz. Beş yıl içerisinde Bodrum’un Türkiye’nin ilk beş kenti arasında yer alacağını düşünüyoruz. İstanbul’dan sonra Bodrum’un en önemli marka olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Kempinski Hotel Barbaros Bay’ın işletmecisi Orhan Yılmaz ile birlikte Bodrum’a yatırım kararı aldık” diye konuştu.


İKİ PROJEYE 100 MİLYON
Bodrum Yalıçiftlik’te Barbaros Koyu’nda yer alan ve 42 özel rezidanstan oluşan Barbaros Reserve-Bodrum Residences Managed by Kempinski’ye geçen yıl başladıklarını dile getiren Ahmet Oğuz Şener, “Bir yıl gibi sürede projenin yüzde 85’i tamamlandı. Kasım ayında da yaşam başlıyor. Yüzde 30 gibi de satış rakamına ulaştık. Aynı koydaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve ikinci lüks yaşam projesi olarak 73 rezidanstan oluşan Barbaros Valley’in tanıtımını da yakın zamanda yaptık. 2020’de tamamlanacak projeye yoğun ilgi var. 70 dönüm üzerine kurulacak her iki proje tamamlandığında bu koydaki yatırım tutarımız 100 milyon doları bulacak. 2+1’den 5+1’e kadar farklı seçenekler sunuyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Bu rezidansların çiftliği de var


YENİ BİR MODEL

BARBAROS Reserve projesinde yeni bir finansman ve turizm modelini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Ahmet Ozan Şener, “Biz 42 özel rezidansı 49 yıllığına satıyoruz. Yani bir otel evinin kullanım hakkını 49 yıllığına veriyoruz. Miami’de çok yaygın bir uygulama. Burayı Kempinski Hotel Barbaros Bay işletecek. Kiralama sürecinde gelirin yüzde 60’ı yatırımcıya gidecek. Yatırımcının kullanmadığı dönemlerde otel burayı işleterek tekrar ciro elde edecek. İki aylık kiralama ortalamasıyla da yatırım kendini 15 yılda amorti ediyor. Tatili geçirmek için tutulan 20-25 metrekare odalar artık eskisi gibi gözde değil. Buradaki beklentiyi şekillendiren kilit kelime grubu; ev konforu” diyerek buna uygun bir yapı oluşturduklarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu rezidansların çiftliği de var

 

SEBZE VE MEYVELER BAHÇEDEN

HER iki projeyi de sürdürülebilir kılmak istediklerini dile getiren Ahmet Ozan Şener, “Bu kapsamda bir farkındalık yaptık. Barbaros Farm’ı geliştirdik. Biz burada 12 ay yaşam hedefliyoruz. Onun için Bodrum Mumcular’da 20 dönümlük bir arazide çiftlik kuruyoruz. Burası iki projenin bahçesi gibi olacak. Sakinlerimizin çiftlik hayatına dair her şeyi çocuklarıyla deneyebilecekleri bir yapı oluşturacağız. Toprağa dokunup, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzelerle beslenecek, gezen tavuk yumurtalarıyla hazırlanmış uzun köy kahvaltıları yapıp, mutlu çiftlik hayvanlarıyla vakit geçirecekler. Birçok insanın özlem duyduğu hayatı hazırlayacağız. Bu proje de Barbaros Valley ile birlikte 2020’de tamamlanacak” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Bu rezidansların çiftliği de var


AHMET OZAN ŞENER KİM

KÜLTÜR Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden 2004’ten mezun olan Ahmet Ozan Şener, 2006’da Politechnico di Milano Üniversitesi Stratejik Design ve Pazarlama yüksek lisansını tamamladı. Şener, master eğitiminden sonra TAV Havalimanları A.Ş.’nin Katar Havalimanı projesi için iki yıl boyunca Doha’da çalıştı. 2007’de Sera Group’da Yönetim Kurulu Üyeliği ve İş Geliştirme Koordinatörü olarak Dubai ofisini kuran Ahmet Ozan Şener, 2009’da ise Sera Group İstanbul ofisini kurduktan sonra, 2014 itibariyle CEO görevini üstlendi. Şener, aynı zamanda TAV İnşaat ve Travelex Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi.

Bodrum turizmin merkezi

SON iki yıl içinde İstanbul’da beş bin ailenin Bodrum’a geldiğini söyleyen Ahmet Ozan Şener, “Bodrum, son dönemde İzmir’den sonra İstanbul’dan en fazla göç alan ikinci kent. Yaz döneminde İstanbul’dan her gün 28 uçuş var. Bu kış ise bu 10’lara düşüyor. Artık ulaşım çok kolay. Milas-Bodrum Havalimanı’nda onlarca özel uçak görmek mümkün. Tüm dünyanın ilgisini çeken bir yer Bodrum” diyerek ilçenin turizmin HUB’ı olduğunu söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları