Biz de memnun değiliz ama...

KENTSEL dönüşümün Türkiye’de en fazla konuşulduğu kentlerin başında İzmir geliyor. Kent merkezi dahil büyük çoğunluğunda dönüşüme ihtiyaç duyulan İzmir’de, birkaç adımın dışında söylemin ötesine geçmeyen yapı var.

Haberin Devamı

Beklenti, ada bazlı dönüşüm. Olan ise ‘yık-yap’ sistemi. Yani bina yenileme odağında dönüşüm yaşanıyor. Müteahhitler de bu durumdan rahatsız. Ama, ‘Ada bazlı dönüşüm vardı da biz mi yapmadık?’ diyen sektörün aktörleri, bugüne kadar İzmir’de yık-yap kapsamında 25 bine yakın bina inşaa etti. Yık-yap konusunda da farkındalığını ortaya koyan bir adım öne çıkıyor. Bunlardan biri de Biva Mimarlık.

Biz de memnun  değiliz ama...

 

Farkındalıklı çözüm

Yasayla birlikte 2012’de başladıkları kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 50’nin üzerinde projeyi hayata geçiren Biva Mimarlık A.Ş.’nin kurucusu mimar Vahap Yılmaz’la hem kentsel dönüşümü, hem de projelerini konuştuk. Ada bazlı kentsel dönüşüm hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Yılmaz, “Bu kapsamda çalışmalar yaptık ama onay alamadık. Bazı kesimler tarafından eleştirilen bina bazlı yenilemeye ağırlığımızı verdik. Bundan memnun değiliz ama ada bazlı dönüşüm bizim elimizde değil. Burada da farkındalık yaratarak yolumuza devam ediyoruz” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Biz de memnun  değiliz ama...

 

Güneş enerjili dönüşüm

Biva Mimarlık şu an birçok projeye devam ediyor. Farkındalıklarının en güzel örneklerinden biri ise Karşıyaka Bostanlı’da yer alan 60 dairelik BİVALVİA... Vahap Yılmaz, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu bizim premium inşaat projelerimizden sadece biri. Alışıla gelmiş bina yenilemelerden çok farklı. Açık ve kapalı yüzme havuzu, buhar odası, spor salonu projenin özelliklerinden sadece birkaçı. En önemli fark ise güneş enerjisi. Ortak alanların enerji ihtiyacını güneş enerjisinden sağlayacağız. Bu yapıyla aidat giderini de aşağı çekmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız her dönüşümde fark yaratan detaylarımız olacak.”

Haberin Devamı

 Biz de memnun  değiliz ama...

KAZANDIRAN KENT
İZMİR’İN potansiyeline ve yaşam kalitesine dikkat çeken Vahap Yılmaz, “İzmir yaz kış canlılığını yitirmeyen sosyal hayata sahip. Bu nedenle göç alıyor. Bu da konuta olan talebin artmasına neden oluyor. Onun için İzmir’de konut açığı ve yatırım potansiyeli her geçen gün yükseliyor. Bunu en iyi şekilde değerlendiren, kaliteli ve modern dairelere, mağazalara yatırım yapanlar geçmişte olduğu gibi yatırımının tam karşılığını alıyor. Karşıyaka özelinde de bölgede bulunan büyük AVM’ler ilçeyi cazibe merkezi yapıyor ve yatırım için talebi artırıyor” görüşünü paylaştı.

 

2017’YE 20 PROJE
“GEÇEN yıl yapımına başladığımız projelerin satışına da başladık” diyen Vahap Yılmaz, “2017’ye de İzmir’e duyduğumuz güvenle 20’den fazla noktada yaptığımız inşaatlarla girdik. Özellikle kentsel dönüşümde İzmirli, Karşıyakalı hemşehrilerimizden güvene dayalı yoğun talep görüyoruz. Buralarda yatırım yapıp, mağaza ya da daire alanların geçmişte olduğu gibi yüzünün güleceğine eminiz. Karşıyaka’da yaptığımız tüm binaların dış görünümleri diğer tüm yapılardan farklı. İzmir’in Akdenizli dokusuna uygun binalar tasarlıyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları