Çocuklarınızla ‘sessiz’ uçak yolculuğu yapabilirsiniz

Bebek ve çocuklarla uçak yolculuğu sadece ebeveynleri için değil, diğer yolcular için de kâbusa dönüşebiliyor. Halbuki yolculuk öncesi ve sırasındaki basit birkaç önlemle daha keyifli yolculuk etmek mümkün.

Haberin Devamı

Sık uçak yolculukları yapan hemen herkesin, etrafındaki çocukların ağlama, bağırma, yüksek sesle konuşma, koltuğuna tekme atmasıyla ilgili anısı bol. Anne-babasını uyarsanız da çok kere çocuklarını kontrol edemez ya da etmek istemezler. Çocuğunuzun sakin bir yolculuk yaşaması ve yaşatması için şunları yapabilirsiniz:

 

-Kulak enfeksiyonu özellikle iniş-kalkışlarda ağrı yapabilir. Böyle bir sorunu varsa mutlaka tedavi ettirin.

 

-Çocuğunuz anlayacak yaştaysa, yolculukta neler yaşayacaklarını, neden sessiz olması gerektiğini uygun bir dille anlatarak yolculuğa hazırlayın.

 

-Yapabiliyorsanız uçuş saatini, uyku saatine denk getirin.

 

Haberin Devamı

-Rahat giydirin. Sevdiği bir battaniyesi, oyuncağı vs. varsa çantanıza koyun.

 

-“Çocuk bu” mazeretine sığınmayın. Çocuk olması başkalarını rahatsız etme hakkı vermez. Herkes çocuğunuza anlayış göstermek zorunda değil.

 

-Yolculuk esnasında yanınıza yaşına uygun, oyalanabileceği oyuncak, boya kalemi, defter, boyama kitabı, bilgisayar vs. alın. Hepsini birden önüne koymayın. Birer tane gösterin. Sıkıldıkça yenisini çıkarın.

 

-Özellikle uzun yolculuklar için yanınıza yemeğini ve sağlıklı atıştırmalıklarını alın.

 

-Bebekle yolculuk ediyorsanız yine iniş-kalkışta su içirin ya da emzirin. Bu, kulak zarını rahatlatır.

 

-Sakız çiğneyebiliyorsa çiğnetin.

Yazarın Tüm Yazıları